12 april 2021

 

Dr. Jeffrey Morgan legt uit wat hartfalen is en hoe het te voorkomen

Dr. Jeffrey Morgan legt uit wat hartfalen is en hoe het te voorkomen

In de loop van hartfalen verliest het hart zijn vermogen om zijn werklast in het lichaam bij te houden. Bloed wordt niet efficiënt door het lichaam gepompt, wat lichamelijke systemen zoals de hersenen en de nieren beïnvloedt. Hartfalen is een progressieve aandoening waarvoor geen genezing bestaat. Er zijn behandelingen en oplossingen beschikbaar om patiënten met hartfalen te helpen een normaal en bevredigend leven te leiden, zo lang mogelijk. Dr. Jeffrey Morgan, een hartchirurg uit Houston, verklaart hartfalen en beschrijft de verschillende soorten aandoeningen.

Basisprincipes van hartfalen
Wanneer mensen ademen, voegen ze zuurstof toe aan hun bloed. Dit zuurstofrijke bloed beweegt naar het hart, waar het met elke hartslag naar de weefsels van het lichaam wordt verdeeld. Hartfalen vertraagt ​​de snelheid waarmee bloedzuurstof door het lichaam wordt verspreid. Dit kan leiden tot ernstige complicaties voor alle lichaamssystemen.

In het beginstadium van hartfalen werkt het lichaam hard om te compenseren voor het gebrek aan kracht van het hart. De bloeddruk stijgt, waardoor het bloed sneller door het lichaam stroomt. De hartspier bouwt massa op in de hoop sterker te kloppen. Het hart klopt sneller om het gebrek aan kracht in elke beat te compenseren. Deze compensatie betekent dat patiënten zich vaak niet bewust zijn dat ze hartfalen hebben totdat het lichaam niet langer in staat is om bij te blijven.

Het lichaam leidt ook bloed af van de nieren, het hart en de hersenen om de verloren kracht in te halen. Dit kan schade aan verschillende delen van het lichaam veroorzaken, zoals nierstoornissen.

Symptomen van hartfalen worden dan duidelijk. Ademhalingsproblemen, vermoeidheid en andere symptomen kunnen ertoe leiden dat een patiënt zijn of haar arts ziet.

Soorten hartfalen
Linkerzijdig hartfalen
Bij linkszijdige systolische hartinsufficiëntie trekt de linker hartkamer van het hart niet goed samen. Het hart verliest dan de hoeveelheid kracht die nodig is om bloed naar de rest van het lichaam te kloppen en te verdelen.

Bij linkszijdig diastolisch hartfalen kan het hart niet ontspannen omdat de spier stijf is geworden. Dit leidt ertoe dat het hart niet in staat is om te vullen met bloed tussen beats. Dit leidt tot inefficiënte pompwerking.

Rechtzijdig hartfalen
Linkerzijdig hartfalen leidt vaak tot rechterzijdig hartfalen. Wanneer de rechterkant van het hart faalt, kan het zuurstofarme bloed niet in de longen pompen met zoveel kracht en efficiëntie. Rechtszijdig hartfalen leidt tot zwelling en congestie in de enkels en benen. Het veroorzaakt ook zwelling van de buik in de lever en het maag-darmkanaal.

Congestief hartfalen
Congestief hartfalen wordt soms gebruikt als verzamelnaam voor de aandoening als geheel. Congestief hartfalen wordt veroorzaakt door de zwakkere hartslag en minder efficiënte passage van bloed door het lichaam. Bloed dat terugkeert naar het hart raakt verstopt, wat leidt tot zwelling in de enkels, benen en andere delen van het lichaam. Deze vloeistof kan zich ook in de longen verzamelen en leiden tot kortademigheid.

Preventie en behandeling van hartfalen
Een van de belangrijkste manieren om hartfalen te voorkomen, is het verlagen van de bloeddruk. Ongecontroleerde hoge bloeddruk is een van de belangrijkste risicofactoren voor hartfalen. Patiënten kunnen hun hoge bloeddruk verlagen door medicatie of veranderingen in de levensstijl. Een goed dieet en vermindering van obesitas zijn ook zeer nuttig bij het voorkomen van hartfalen.

Helaas zien de meeste mensen met hartfalen geen meetbare symptomen totdat de aandoening permanent is geworden. Er zijn behandelingen beschikbaar die symptoomverlichting kunnen bieden en de kwaliteit van leven van een patiënt kunnen verhogen.

Hartrevalidatie is een methode voor de behandeling van hartfalen. Dit programma biedt patiënten veilige manieren om hun hart te versterken door middel van fysieke conditionering. Cardiale revalidatie betekent ook een ontmoeting met een diëtist om hart-gezonde maaltijdplannen te maken. Counseling om stress te verminderen kan ook een rol spelen.

Medicijnen zoals ACE-remmers en kanaalblokkers zijn beschikbaar om hartfalen te behandelen. Deze medicijnen en diuretica helpen vocht uit het lichaam te verwijderen, waardoor de druk op het lichaam wordt verlicht door congestief hartfalen.

Raadpleeg uw arts vaak
Wanneer u vaak naar uw arts gaat, kunt u de tekenen van hartfalen herkennen voordat ze vergevorderd zijn. Het starten van een vroege behandeling is de beste manier om de effecten van de aandoening op uw lichaam te verminderen of zelfs om te keren. Dr. Jeffrey Morgan, een deskundige hartchirurg , beveelt aan dat alle patiënten voor hun gezondheid zorgen door een goed dieet te volgen, regelmatige lichaamsbeweging te krijgen en obesitas te verminderen.

https://www.spiritweb.org/dr-jeffrey-morgan-what-heart-failure-how-to-prevent/

———

Mijn idee bij hartfalen psychologisch is doordat die mensen zich afsluiten voor hun emoties.
Het verharden van hun hart.
Hun gevoelens wegdrukken, met kracht zelfs, emoties zijn niet voor mannen!
Hard overkomen maar het eigenlijk niet zijn.

Geblokkeerde hartchakra!
Gebruik veel groen als kleur voor het hart gebeuren, roze of groen.
Groen en roze zijn de kleuren van het hartchakra, soms is de blokkade veroorzaakt door een andere chakra.

Soms komt het door haat die men vasthoudt, soms door verdriet met boosheid. Of een kinderachtig vasthouden van wrok naar mensen uit het verleden.
Verhard je hart niet want Liefde is het allerbelangrijkste in deze wereld.
Heb lief, geef en verwacht niets van een ander.
Belangeloos liefde geven, zonder eisen.
Onvoorwaardelijke liefde dus.
En eet gezond!
Hartfalen door de  nieren die niet goed werken, komt vaak door te veel zout nuttigen, waardoor men bv nierstenen krijgt, die men misschien niet eens opmerkt! dat beschadigd de nieren met als gevolg verhoogde bloeddruk.

Tjah dan komen er gevolgen natuurlijk. Het is altijd een en, en situatie, het één is er  vaak niet zonder het andere.
Te weinig drinken is ook niet gezond, harde ontlasting is daar een teken van, inclu vezelgebrek, maar vocht is hierbij enorm belangrijk!
Te weinig drinken en teveel zout veroorzaakt schijnbaar ook nierfalen op den duur.


Wil je hart-en vaatziekten verslaan? Deal met je emotionele problemen

Als cardioloog is het mijn voornaamste taak om mensen met een hartaandoening te zien en hen te adviseren over behandeling en preventie. Wat veel mensen zich echter niet realiseren, is dat er een intieme relatie bestaat tussen emotionele gezondheid en hartziekten. De meeste patiënten met hart- en vaatziekten hebben diepgewortelde psychosociale problemen die nog nooit zijn aangepakt .

Ondanks deze gegevens, terwijl bijna elke cardioloog het belang van veranderingen in levensstijl begrijpt (sporten, stoppen met roken en een hartgezond dieet volgen), richten weinigen van ons zich op een essentieel onderdeel voor de gezondheid van het hart, wat betekent dat het emotionele hart geneest.

Het fysieke hart ligt in de buurt van de hartchakra (ook wel de anahata genoemd , wat ‘losraken geluid’ betekent), een belangrijk gebied waaraan werd gewerkt in yoga en de meeste spirituele tradities. Chakra’s zijn energiecentra waarvan gezegd wordt dat ze op wielen lijken; er zijn ontelbare chakra’s in het lichaam, waarvan er zeven het meest bekend zijn.

Elk van deze chakra’s komt losjes overeen met een zenuwnetwerk dat vitale organen levert. Het hartchakra, dat overeenkomt met het hartnetwerk, wordt beschouwd als de zetel van emoties. De opeenstapeling van schuldgevoelens, schaamte, wrok, haat, woede, vijandigheid, angst en vergelijkbare eigenschappen resulteert in het ‘afsluiten’ van de anahata, een beperking van de energiestroom en resulterend in hartzeer, zowel emotioneel als in de vorm van hartziekten .

Een extreem voorbeeld van deze intieme hart-anahata-verbinding is het ‘gebroken hart-syndroom’, veroorzaakt door plotselinge, extreme stress in de vorm van shock, verdriet of verdriet dat resulteert in een ziek hart. Deze patiënten presenteren symptomen en tekenen van een typische hartaanval, maar hebben geen “fysieke” oorzaak (bijvoorbeeld geblokkeerde kransslagaders) om ze uit te leggen.

Niet alleen deze negatieve eigenschappen verstoren onze perceptie van gebeurtenissen in het leven, maar ze maken ons ook niet in staat om volledig in het moment te leven. Hoewel de meesten van ons het erover eens zijn dat het vasthouden aan niet-voelende emotionele patronen ongewenst is, hebben we nooit geleerd hoe we ze effectief kunnen loslaten, wat op het hartniveau en niet in de geest moet gebeuren. Het is niet genoeg om deze patronen weg te redeneren, omdat ze zich op diepere energetische niveaus bevinden.

Zoals bij alle andere veranderingen in levensstijl, neemt dit proces de bereidheid, inzet, consistente inspanning en praktijk, en omvat het in grote lijnen het volgende:

1. Cultiveer stilte.

Om onze gedrags- en emotionele patronen op te merken, is het essentieel om uit de geest te stappen. Innerlijke stilte biedt deze broodnodige ruimte en afstand, en wordt gecultiveerd via een regelmatige meditatiepraktijk .

2. Wees nieuwsgierig.

Onderzoek naar de aard van onze psyche werpt het broodnodige licht op onze diep ingebedde problemen. We kunnen het onderzoek beginnen door te vragen: waar in mijn lichaam is dit gevoel? In het antwoord kunnen we beginnen op te merken dat er drie delen zijn:

  • Het feitelijke gevoel
  • Het denkvermogen erover (bijvoorbeeld: “Hoe kon ze dit doen?” Of “Ik wou dat ik hem nog nooit had ontmoet!”)
  • Het label van het gevoel als woede, verdriet, verdriet, etc.

Als dit op te merken vermogen eenmaal is ontwikkeld door oefening, kunnen we de verhalen en labels negeren en ons volledig richten op de felt-sense.

Lees ook:   In de VS hebben baby's vanwege baby's cosmetica met lavendel, borsten  gekregen   

3. Laat los.

Deze allerbelangrijkste stap wordt tegelijkertijd met navraag ontwikkeld. Zonder effectieve manieren te ontwikkelen om los te laten , kan onderzoek onvolledig blijven, wat resulteert in verdere verwarring en pijn. Met verdere cultivering van innerlijke stilte, kunnen we ons verlichten in de volgende fase van onderzoek door te vragen: waar in de tijd wordt dit veroorzaakt?

In de reactie worden we teruggevoerd naar de tijd van het oorspronkelijke evenement. De volgende stap is cruciaal en vraagt: waar is het nu?

In het antwoord wordt duidelijk dat het verleden niet bestaat “waar”.

We vragen dan: hoe bestaat het nu? In dit antwoord zien we dat het alleen maar als een gedachte / herinnering bestaat.

Wanneer dit duidelijk zichtbaar is, lost het probleem, samen met het fysieke gevoel, het verhaal en het label op. Als we niet langer als denken in de geest verstrikt raken, verliest de gedachte zijn slaafse macht over ons.

Wanneer niet-dienende emotionele patronen wegvallen, begint de anahata eindelijk te ‘openen’. Haasten om de ontbindende negativiteit te vervangen zijn eigenschappen van liefde, vrede, harmonie en gelijkmoedigheid. Het verleden is vergeven en we worden vreugdevol geroeid in het heden, zonder angst voor de toekomst. Genezing van het hart begint uiteindelijk in alle ernst – van binnenuit.

https://www.mindbodygreen.com/0-12817/want-to-beat-heart-disease-deal-with-your-emotional-issues.html

Genees uw hartchakra om hartziekten te voorkomen en te verlichten
Genees uw hartchakra om gemakkelijke hartziekten te voorkomen

Het hartchakra is het balanspunt in het etherische lichaam. Het is de energetische middenweg tussen alle materiële dingen (de lagere 3 chakra’s) en alle geestelijke dingen (de bovenste 3 chakra’s).

Fysiek is het geassocieerd met het hart, de bloedsomloop, de longen, armen en handen.

Geestelijk is het het middelpunt van vrede, onvoorwaardelijke liefde, begrip en acceptatie.

Onze harten zijn fysiek ongelooflijk veerkrachtig en sterk. Maar als we toestaan ​​dat pijnlijke emoties onopgelost blijven, kan het hart deze pijn transformeren in fysieke ziekte en zelfs ziekte.

Cardioloog Dr. Kavitha Chinnaiyan, MD verklaart, “De meeste patiënten met hart- en vaatziekten hebben diepgewortelde psychosociale problemen die nog nooit zijn aangepakt. Deze patiënten kunnen zich presenteren met symptomen van een hartaanval zonder “fysieke” oorzaak (bijvoorbeeld geblokkeerde kransslagaders) om ze uit te leggen. ”

Genezing van de hartchakra kan u helpen cardiovasculaire problemen te behandelen en te voorkomen, hoge bloeddruk verlagen, stress verminderen en verbeteren circulatie. Energiedeskundige en Chakra Healing for Beginners- cursusinstructeur, Dawn Quaresima, zegt: “Doordat je via energie met je lichaam en chakra’s kunt communiceren, kun je onevenwichtigheden opsporen en ze helen.”

Wanneer je hartchakra ongebalanceerd isje bent misschien meer geneigd om je overweldigd en reactief te voelen in plaats van positief te reageren, op woede, angst, twijfel en verdriet. Gevoelens van onbemind of het niet waardig zijn van liefde kunnen mogelijk mensen aantrekken die dit alleen maar opnieuw bevestigen.

Wanneer je hartchakra in balans is, kun je een diepe vrede ervaren in en soevereiniteit over je emoties. Je kunt je waarheid uiten zonder angst en je geeft anderen de ruimte om hetzelfde te doen. Je voelt immense onvoorwaardelijke liefde in je relaties en je houdt van vrij en openlijk.

Het helen en balanceren van je hartchakra kan je inderdaad naar moeilijke plaatsen brengen die je misschien onbewust hebt vermeden of onderdrukt, omdat het pijnlijke herinneringen zijn aan gebeurtenissen uit het verleden. Maar schijnend licht op deze donkere plaatsen zal je bevrijden van de grepen van energetische blokkade, de gezondheid van je fysieke lichaam aanzienlijk verbeteren en je helpen hart-gerelateerde ziekten te bestrijden en te voorkomen.

Meditatie om het hart te helen Chakra

Het element van het hartchakra is lucht. Mediteren in de natuur en ermee omgaan, zal het genezingsproces ondersteunen en je dieper verbinden met de natuur en haar helende manieren. Hier is een geweldige meditatie die je overal kunt doen waar je een boom kunt vinden. Je kunt deze meditatie ook doen als je op elk moment van de dag op geen enkel moment in de natuur bent door een gezonde boom in je mindscreen te visualiseren.

Bevestigingen om het Hart Chakra te versterken

Plaats beide handen in het midden van je borst en neem even de tijd om je hart te kloppen en warmte door je hele lichaam te verspreiden. Zeg dit hardop voor of na het mediteren, en in je gedachten gedurende de dag:

Ik ben onvoorwaardelijke liefde

Ik hou van mijn ziel

Ik voel een gevoel van eenheid met de natuur en dieren

Ik sta open voor liefde

Kristalteherapie om het hart te reinigen en opladen Chakra-

kristallen hebben energie net als al het andere in de natuurlijke wereld. Elk kristal vibreert op een andere frequentie en kan worden gebruikt voor het helen van verschillende delen van de fysieke en energetische lichamen.

Rozenkwarts is het kristal dat wordt geassocieerd met liefde en het hartchakra. De boodschap die het uitstraalt is van onvoorwaardelijke liefde, vreugde, vrede en genezing.

Tip : plaats of houd het kristal boven het hart op het borstbeen en breng eenvoudig je bewustzijn naar je ademhaling. Visualiseer de vibraties van het kristal dat het hart omringt en de harde schaal die eromheen is gebouwd kraakt.

Terwijl levensstijl is een onmiskenbare factor in het behandelen en voorkomen van hartproblemen, je aandacht richten op het loslaten van pijn uit het verleden en het helen van het “gewonde kind” dat leeft in ons allemaal, kan wonderen doen aan de energie in je hart. Als je geïnteresseerd bent in het openen en helen van je chakra’s, zal de Chakra Healing for Beginners online cursus je door alles leiden, van de geschiedenis van Chakra tot het belichamen van hun energie in je dagelijks leven.

https://www.changeyourenergy.com/blog/1741/20160208-heal-your-heart-chakra-to-pevent-and-ease-heart-illness

Gerelateerde berichten