web analytics
11:11 Dubbele getallen

Risico op een volgende Tsjernobyl-ramp …

AnGel-WinGs.nl

Nucleaire deskundigen maken zich zorgen: het Belgische parlement heeft twee oude en gebrekkige kerncentrales onlangs weer opgestart. Dit brengt het risico op een volgende Tsjernobyl-ramp met zich mee, hier in het hart van Europa!

In een van de oude reactoren vond een paar weken terug nog een explosie plaats, en uit een andere lekte eerder deze maand nog verdachte gassen. Buurlanden uiten hun bezorgdheid, en de Nederlandse milieuminister heeft een van de betreffende centrales vorige week nog bezocht — als genoeg van ons in de komende 72 uur in actie komen zouden we een einde kunnen maken aan deze waanzin door te eisen dat België de centrales stillegttotdat een grondige impactanalyse uitgevoerd is.

Een radioactieve nachtmerrie in een dusdanig overbevolkt gebied raakt iedereen in Europa. Laten wij daarom 500.000 handtekeningen afleveren aan de ministers van Nederland, Duitsland en andere cruciale landen, en duidelijk maken dat EU-burgers het niet van België zullen pikken om risico te lopen op nog een Tsjernobyl. Teken en deel dit op Facebook, Twitter, email… waar dan ook.

https://secure.avaaz.org/nl/belgian_nuclear_shutdown_nl2/?fioSwjb&pv=78

Aan de Belgische regering, de parlementsleden en de Nederlandse minister van Infrastructuur en Milieu: Melanie Schultz:

Als bezorgde burgers uit heel Europa vragen wij u om de eerdere beslissing om de deuren van de Belgische reactoren in Doel en Tihange te sluiten te bevestigen, op basis van de ongerustheid over de veiligheid naar aanleiding van vele lekkages, scheuren, en zelfs sabotagepogingen met betrekking tot deze centrales, en zoals verzocht door Europese ministers uit Duitsland, Nederland en Luxemburg. Gezien het grote aantal waarschuwingen en problemen, die zijn benadrukt door experts, zou België miljoenen Europeanen niet in gevaar moeten brengen, en in plaats daarvan juist open moeten staan voor een nieuw, grensoverschrijdend onderzoek dat de impact op het milieu analyseert volgens de Europese richtlijn milieueffectbeoordeling en het Espoo verdrag van de VN.

Lees ook:   Let us pray! Kabinet naar huis?
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button