web analytics
11:11 Dubbele getallen
Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Gezondheid & UiterlijkPolitiek-Elite

EU rolt criminele paardenvleesbende op

EU rolt criminele paardenvleesbende op

In diverse Europese landen heeft gisteren een gecoördineerde actie tegen illegale handel in paardenvlees plaatsgevonden. Daarbij is een ‘georganiseerd crimineel netwerk’ opgerold, aldus Eurojust (het EU-orgaan voor justitiële samenwerking). Er zijn 26 arrestaties verricht. In Nederland deden honderd medewerkers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aan de actie mee.
Volgens Eurojust zijn bij de operatie in Nederland, Frankrijk, België, Duitsland, Ierland, Luxemburg en Groot-Brittannië tientallen huiszoekingen verricht. In totaal is 37.000 euro contant geld in beslag genomen. Meer dan tweehonderd paarden zullen door dierenartsen worden onderzocht.

De Franse autoriteiten schatten dat alleen al tussen 2010 en 2013 zo’n 4700 paarden die niet geschikt waren voor consumptie, in de menselijke voedselketen terecht zijn gekomen. Fraudeurs werkten met vervalste documenten. Eurojust heeft geholpen bij het opzetten van een gezamenlijk Frans-Belgisch-Brits onderzoeksteam.

Nederland heeft een rechtshulpverzoek ontvangen voor de actie. De NVWA bevestigt de operatie, maar verwijst voor details naar het Openbaar Ministerie omdat het om een strafrechtelijk onderzoek gaat. Het OM wil zaterdag pas nadere informatie verstrekken.

https://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/3980508/2015/04/25/EU-rolt-criminele-paardenvleesbende-op.dhtml

Hmm lekker toch een sick horse of course!

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥