11 april 2021

 

Onderzoek naar antidepressiva

 

Onderzoek naar antidepressiva
zondag 31 aug 2014, 14:59 (Update: 31-08-14, 16:27)

Het Nederlandse Bijwerkingen Centrum Lareb gaat onderzoeken of mensen met een bepaalde genetische afwijking agressief worden van antidepressiva. Dat meldt het KRO-programma Brandpunt. Als een verband wordt aangetoond, kan dat gevolgen hebben voor het voorschrijven en het gebruik van die middelen.

Volgens strafrechtadvocaat Geert-Jan van Oosten kan het ook consequenties hebben voor mogelijk honderden strafzaken. “Ik denk dat er verstandig aan wordt gedaan om zaken waarin medicatiegebruik een rol heeft gespeeld weer tegen het licht te houden”, zegt hij vanavond in het KRO-programma.

“Tegen advocaten zou ik zeggen: laat je cliënt bloed afnemen, kijk of hij deze genetische afwijking heeft en ga daarop door”, zegt Van Oosten. “Ga kijken of dat een reden is om de zaak te heropenen.”

Zware delicten
In Nederland zijn volgens Brandpunt tien zaken bekend van zware delicten zoals moord en doodslag die werden gepleegd zonder duidelijk motief. De daders hadden allemaal dezelfde DNA-afwijking en slikten antidepressiva.

Lareb gaat het onderzoek samen doen met de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daar werden dit jaar aanwijzingen gevonden dat mensen met een bepaalde genetische afwijking minder goed op antidepressiva reageren. Dat eerdere onderzoek is voor Lareb de aanleiding om samen uitgebreider onderzoek te doen.

NOS.nl

Zeer goed plan, hopelijk houdt men ook de goedkopere soorten medicatie onder de loep, dat is vaak rotzooi en kent ook enorm veel bijwerkingen.
Het is logisch dat elk mens anders reageert op voeding, drankjes, en medicatie.
Niemand is gelijk.
De één eet een appel en krijgt 30 kalorieen binnen en een ander eet een appel en krijgt er 180 kalorieen van binnen, het is het lichaam dat iets verwerkt.
En verwerkt het lichaam dit snel of langzaam?
Heeft een lichaam vitamine tekorten of niet, is het gezond of niet, zo kun je zoveel dingen bedenken waarin de mens niet gelijk is aan elkaar maar uniek!

Lees ook:   COVID-19 KOMT TERUG - DE JENSEN SHOW

Gerelateerde berichten