web analytics
11:11 Dubbele getallen
Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Gezondheid & Uiterlijk

Mazelen teistert biblebelt

Mazelen teistert biblebelt

BILTHOVEN –
De biblebelt is getroffen door een uitbraak van mazelen. Sinds eind mei zijn er uitbraken rondom reformatorische scholen in het Land van Heusden en Altena, de Bommelerwaard en de Alblasserwaard. Daarnaast zijn er ook enkele patiënten gemeld in Zeeland, het Groene Hart en de Utrechtse Heuvelrug.

Nederlandse gemeenten waar de SGP veel stemmers heeft. Deze liggen hoofdzakelijk in de Biblebelt

Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag. In de streng gelovige bilblebelt, het gebied tussen de Veluwe en Zeeland, weigeren veel ouders hun kinderen te laten inenten tegen ziektes. Daarom is het aannemelijk dat de zeer besmettelijke ziekte zich de komende tijd verder verspreid in de regio.
Er zijn op dit moment dertig gevallen van mazelen gemeld, maar waarschijnlijk zijn het er veel meer. In 1999 en 2000 was de laatste mazelenepidemie in Nederland. Ook toen voltrok die zich met name in de biblebelt.
Normaal gesproken krijgen kinderen in Nederland op de leeftijd van 14 maanden en 9 jaar een vaccinatie tegen mazelen aangeboden. In de biblebelt laten veel streng-gereformeerden hun kinderen om religieuze reden niet vaccineren.
De meest voorkomende ziekteverschijnselen bij mazelen zijn hoge koorts, verkoudheid, vlekken en rode ogen. Soms treedt oorontsteking of longontsteking op als complicatie. Mazelen kan ook tot hersenontsteking of sterfte leiden, maar dit komt in ontwikkelde landen weinig voor.
Telegraaf.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥