web analytics
11:11 Dubbele getallen
Geschiedenis

Middeleeuwse inktpen opgegraven in Ierland

6c931a6f4237f53a42ba6659a3f816f8 AnGel-WinGs.nl

IERLAND — The Irish Independentmeldt dat een dippen gemaakt van een holle benen loop en koperlegering punt is ontdekt nabij
de kust van West-Ierland op het fort dat bekend staat als Caherconnell Cashel.

De nederzetting werd bewoond vanaf de tiende eeuw tot het begin van de zeventiende eeuw. Volgens archeoloog Michell Comber van NUI Galway is de pen gevonden in een laag uit de elfde eeuw, waarmee het de oudste bekende inktpen van Ierland is.

Geletterdheid in het middeleeuwse Ierland wordt meestal geassocieerd met de kerk, legde Comber uit. Het gebruik van een replicapen suggereert dat het beter was in het tekenen van fijne, rechte lijnen dan pennen gemaakt van veren.

Een seculiere schrijver heeft de pen misschien gebruikt om familielijnen te tekenen of handelsuitwisselingen vast te leggen, zei Comber. Om te lezen over het bolwerk van een heersende clan op de Ierse Lough Key, ga naar “In een middeleeuws Gaelic kasteel .”  

Lees ook:   Egyptische papyrus beschrijft UFO-ontmoeting
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien