...

25 september 2021

 

Royals die leden aan erfelijke mutaties en defecten veroorzaakt door inteelt

Lang voordat het concept van ‘designerbaby’s’, gecreëerd in een laboratorium, sciencefiction werd, werd inteelt in koninklijke families gezien als een manier om genetische zuiverheid te garanderen. Gemengde huwelijken zorgden ervoor dat er geen “gewoon” bloed bezoedeld was met zuivere, aristocratische bloedlijnen. Wat kan er fout gaan?

Veel eigenlijk. Geboorteafwijkingen veroorzaakt door inteelt waren wijdverbreid in koninklijke families van Rusland tot Portugal en zelfs in het oude Egypte, waar het huwelijk tussen broers en zussen als goddelijk gedrag werd beschouwd. Erfelijke ziekten veroorzaakt door inteelt – zoals porfyrie , onder andere – worden overgedragen via dunne genenpools, vooral in de vele gevallen waarin opzettelijk hecht huwelijk wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat koninklijk bloed (en de terugkerende gebreken) in de familie worden gehouden. Koningin Victoria, een groot voorstander van zuivere bloedlijnen, trouwde bijvoorbeeld met haar neef Albert , en de twee kregen negen kinderen die hemofilie doorgaven aan koninklijke families in heel Europa.

Hoewel al deze families hoopten dat een hecht huwelijk hun koninklijke families sterker zou houden, zorgden ziekte, waanzin en onvruchtbaarheid als gevolg van inteelt in veel gevallen ervoor dat ze uit elkaar werden getrokken.

Charles II had een enorme, kwijlende tong

Crazy Hereditary Mutations and Defects Caused by Royal Inbreeding

Charles II Had A Massive, Droo staat vermeld (of gerangschikt) 1 op de lijst Royals die leed aan erfelijke mutaties en defecten veroorzaakt door inteelt

Het product van een lange lijn van Habsburgse inteelt, Charles II (bijgenaamd “The Bewitched”) zag er goed uit. Hij had wat de Habsburgse kaak of Habsburgse lip werd genoemd, gekenmerkt door een enorme tong, een onderbeet, een vooruitstekende onderkaak en een dikke onderlip. Technisch gezien staat de misvorming bekend als mandibulair prognathisme . Zijn tong maakte het kauwen moeilijk en veroorzaakte overmatig kwijlen.

De koning had ook een ernstige ontwikkelingsachterstand. Hij kreeg borstvoeding tot hij 5 was en heeft nooit formeel onderwijs genoten. Hij was ook impotent, dus zijn onvermogen om zich voort te planten maakte een einde aan de greep van de Habsburg op de Spaanse kroon toen de koning in 1700 overleed.

De Habsburgse dynastie trouwde al zo lang dat een van Karels voorouders, Joanna van Castille, 14 verschillende keren in zijn stamboom voorkomt . In feite was Charles I meer ingeteeld dan hij zou zijn geweest als zijn ouders broer en zus waren geweest .

 

 

 De koninklijke ziekte van Tsarevich Alexei Nikolaevich

Tsarevich Alexei Nikolaevich staat vermeld (of gerangschikt) 2 op de lijst Royals die leden aan erfelijke mutaties en defecten veroorzaakt door inteelt

De hemofilie van Tsarevich Alexei Nikolajevitsj droeg bij aan de val van de Russische keizerlijke dynastie in 1917. Hoewel bekend was dat niemand in het heersende Russische Huis Romanov hemofilie droeg (een potentieel fatale genetische ziekte waarbij bloed niet normaal stolt), had Alexei’s vader, tsaar Nicolaas, wel huwde in de familie van koningin Victoria van Engeland, die deel uitmaakte van een clan van gepassioneerde inteelt . Tsarist Alexandra was Victoria’s kleindochter.

Wanhopig om het leven van haar zoon te redden, zocht Alexandra mystieke tussenkomst in de vorm van Rasputin , de ‘ Mad Monk’ . Het uitnodigen van een wulpse man als Rasputin, bekend om zijn voorliefde voor alcohol en liefhebbers van alle geslachten , ging niet goed met de aristocratie, maar de Russische heersers waren ervan overtuigd dat Rasputins behandelingen effectief waren om hun zoon te redden.

De mysticus Rasputin kreeg meer invloed aan het hof, kreeg steeds meer macht over het leven van het koningshuis en regeerde heimelijk Rusland. De wanorde in het koninklijk huis en het twijfelachtige gezelschap dat de heersers hielden, hielpen de Russische revolutie van 1917 te stimuleren , en als gevolg daarvan werd de hele koninklijke familie geëxecuteerd.

Julie Bettendorf Presents Fascinating Historical Novel, Luxor: Book of Past Lives... | Book Reader's Heaven

King Tut leed aan een misvormde schedel vanwege het huwelijk van een broer of zus
Koning Tut leed aan een misvormde S staat (of gerangschikt) 3 op de lijst Royals die leden aan erfelijke mutaties en defecten veroorzaakt door inteelt

Hoewel zijn nalatenschap de gouden jongen farao van het oude Egypte is, tonen DNA-tests van het gemummificeerde lijk van koning Tut aan dat deze heerser van Egypte rond 1300 vGT in feite een zwakke genetische buitenbeentje was , dankzij de Egyptische koninklijke traditie van het huwen van broers en zussen een ander. Koning Toetanchamon nam de troon op de leeftijd van 9 en overleefde slechts tot de leeftijd van 19. Hij had waarschijnlijk een gespleten gehemelte, een klompvoet en scoliose, evenals een langwerpige, misvormde schedel.

Egyptische farao’s vereerden het huwelijk tussen broers en zussen, beïnvloed door de legende dat de god Osiris met zijn zus Isis trouwde om een ​​zuivere bloedlijn te behouden. Er waren zelfs gevallen van “dubbele nicht” -huwelijken

(gedefinieerd als wanneer een man trouwt met een meisje dat het nageslacht was van zijn broer en zus).

 

Een erfelijke blauwe urineziekte kan koning George III tot waanzin hebben gedreven

Een erfelijke blauwe urineziekte staat op de 4e plaats (of gerangschikt) van de lijst Royals die leden aan erfelijke mutaties en defecten veroorzaakt door inteelt

Koning George III van Engeland, wiens regering beroemd werd gekenmerkt door het verlies van de Amerikaanse revolutie, had waarschijnlijk een genetische aandoening die zijn geest meer merkbaar beïnvloedde dan zijn lichaam.

Aangenomen wordt dat hij lijdt aan porfyrie, een ziekte die de urine van een patiënt blauwachtig-paars maakt en aanvallen van waanzin veroorzaakt (hoewel arseenvergiftiging en bipolaire stoornis ook als mogelijke oorzaken zijn genoemd).

George III controleerde routinematig zijn koninklijke plichten om te ontsnappen naar afzondering en privé-herstel in Kew Palace .

Hij was op latere leeftijd vatbaar voor kabbelende waanvoorstellingen en werd onderworpen aan extreme behandelingen, waaronder dwangbuizen, bloedzuigers en ijsbaden om hem te kalmeren. Moderne medische tests tonen aan dat porfyrie veel voorkwam in het sterk ingeteelde huis Hannover, waartoe koning George III behoorde.

George III bracht het laatste decennium van zijn regering ondergedoken door en verloor uiteindelijk zijn zicht en gehoor.

 

 

 De gekke koningin Maria I van Portugal leed aan koninklijke driftbuien

 

De Mad Queen Maria I van Portu staat vermeld (of gerangschikt) 5 op de lijst Royals die leed aan erfelijke mutaties en defecten veroorzaakt door inteelt

De mentaal onstabiele koningin Maria I was getrouwd met haar oom.

Bekend als de Mad Queen, kreeg ze waanvoorstellingen en religieuze obsessies. Maria bracht veel tijd in afzondering door, maar haar gehuil was overal op het koninklijk landgoed te horen .

Haar greep op gezond verstand was zo zwak dat haar zoon John in 1799 de onofficiële heerser was, terwijl ze alleen koningin bleef.

 

Uiteindelijk vluchtte het gezin tijdens de Napoleontische oorlogen naar Brazilië, en Maria I passeerde in een klooster.

 

 

Joanna of Castile. Portrait by Juan de Flandes, c. 1500 Joanna of Castile Slept Beside Her Husband’s Corpse Before Charles II, there was Joanna of Castile, the older sister of Catherine of Aragon. She was from the house of Trastamara, which had been engaging in cousin marriages for centuries. Her parents, King Ferdinand and Queen Isabella, were second cousins. The family’s long tradition of inbreeding may have been at least partially the reason why Catherine couldn’t bear any children. Joanna se

Joanna Of Castilië’s Inherited Madness werd verergerd door het overlijden van haar man

Joanna Of Castile’s Inherited staat vermeld (of gerangschikt) 6 op de lijst Royals die leed aan erfelijke mutaties en defecten veroorzaakt door inteelt

Joanna van Castilië was de oudere zus van Catharina van Castilië, de slecht behandelde eerste vrouw van Hendrik VIII. Joanna was oorspronkelijk niet bedoeld om de tronen van Castilië en Aragon te erven (de koninkrijken die zouden worden gecombineerd om de nexus van het Spaanse rijk te creëren), maar toen ze een aantal broers en zussen overleefde, droeg ze uiteindelijk de kroon.

Dit zou geen groot probleem zijn geweest als ze een bekwame en bekwame heerser was geweest, aangezien haar moeder een ongebruikelijk precedent had geschapen voor sterke Spaanse koninginnen, maar haar mentale toestand was op zijn zachtst gezegd enigszins aangetast.

Toen ze trouwde met haar Habsburgse echtgenoot, in de geschiedenis herinnerd als Filips de Schone, werd ze wanhopig en volledig verliefd op hem. Helaas was hun liefdesverhaal niet gelukkig en hij bedroog haar meerdere keren voordat hij op jonge leeftijd stierf, waardoor ze een nabestaande weduwe achterliet.

Nou, ze was een beetje meer dan beroofd en verloor zogenaamd haar geestelijke gezondheid in zo’n mate dat ze uit de macht werd gehaald en de rest van haar dagen huilde over het stoffelijk overschot van haar man. Ja, ze hield het vast.

Haar voorouders, leden van het uitgestorven koninklijke huis Trastámara , trouwden al generaties lang met leden van hun eigen familie, en het is ongelooflijk waarschijnlijk dat deze trend een belangrijke oorzaak was van Joanna’s mentale instabiliteit.

 

Ferdinand I of Austria is listed (or ranked) 10 on the list Royals Who Suffered From Hereditary Mutations And Defects Caused By Inbreeding

Ferdinand I uit Oostenrijk rolde graag in de vuilnisbak

Ferdinand I van Oostenrijk, een afstammeling van Joana van Castilië, werd in 1793 geboren als zoon van zijn neven en nichten, keizer Franz II en Marie-Therese. Ferdinand werd geboren met hydrocefalie, een andere aandoening die veel voorkwam bij de Habsburgers. Hydrocefalie, of water op de hersenen, veroorzaakt druk op het gevoelige weefsel en leidt tot hersenbeschadiging. Hij had ook de beruchte Habsburgse kaak en epilepsie. Ondanks de zwakheid van Ferdinand, stond de koning erop dat hij de erfgenaam van de troon zou zijn om de koninklijke bloedlijn en de principes van de opvolging van de monarchie voort te zetten.

Tijdens zijn leven diende hij als koning van Hongarije, Oostenrijk, Bohemen, Lombardije en Venetië. Vanwege zijn handicap had hij geen directe controle over de staatskwesties; deze stonden onder het gezag van raadgevers en regenten.

Tijdens zijn bewind was een van zijn favoriete bezigheden om op het open uiteinde van een prullenbak te gaan zitten en op de grond te rollen. Verrassend genoeg bekleedde hij de troon gedurende 18 jaar – hij trad af van zijn neef Francis Joseph in 1848 – en stierf op 82-jarige leeftijd. Na zijn ambtsperiode werd geen enkele andere Habsburg tot koning van Bohemen gekroond.

Leeftijd: 82 (1793-1875)
Geboorteplaats: Wenen, Oostenrijk

 

 

22 januari, 1901 ~ Koningin Victoria - Na een regeringsperiode van 63 jaar, zeven maanden en twee dagen overlijdt een der machtigste vorsten ooit: Victoria, koningin van het Verenigd Koninkrijk, keizerin van India.

Koningin Victoria kan hemofilie hebben verspreid over de hele Europese royalty

Een groot deel van het Europese koningschap in de negentiende en twintigste eeuw kan op de een of andere manier worden herleid tot koningin Victoria. Haar dochter, prinses Alice, was de moeder van tsarina Alexandra Romanov, de laatste tsarina van Rusland; grootmoeder van de laatste onderkoning van India; en overgrootmoeder van de hertog van Edinburgh.

Victoria’s genen gingen door heel Europa.

Haar verliefde minnaar, prins Albert, was eigenlijk haar eerste neef, wat betekent dat al haar kinderen inteelt waren. Ze had ook de bloedstollingsstoornis hemofilie, die ze doorgaf aan haar kinderen voordat het door de hele Europese royalty ging.

Ze leed niet significant aan de ziekte, maar een van haar kinderen en vijf van haar kleinkinderen stierven door complicaties die erdoor werden veroorzaakt.

Hemofilie wordt veroorzaakt doordat beide ouders het recessieve gen ervoor hebben, en dat van koningin Victoria was een zeer uniek subtype dat bekend staat als hemofilie B.

Er zijn speculaties gerezen over de vraag of Edward, de hertog van Kent, eigenlijk haar biologische vader was. Prins Albert en Victoria moesten allebei hemofilie hebben gehad om het aan hun kinderen door te geven.

Om een ​​dergelijke zeldzame, recessieve ziekte zo sterk aanwezig te laten zijn bij neven en nichten, wordt gespeculeerd dat de koningin zelf het product van inteelt kan zijn geweest.

Leeftijd: 82 (1819-1901)
Geboorteplaats: Kensington Palace, Londen

 

De hemofilie van Alexei Romanov heeft het rijk misschien vernietigd

 

Victoria Melita and the Strawberry Leaf Tiara | The Court JewellerDe koninklijke hoofdpijn van prinses Victoria Melita is nooit afgelopen

Prinses Victoria Melita, een kleindochter van koningin Victoria, bleef de ergste effecten van inteelt die zich over heel Europa verspreidde bespaard: hemofilie. Ze kreeg echter veel juridische en familiale hoofdpijn vanwege haar afkomst en al zijn onderlinge verbondenheid op het hele continent.

Lees ook:   Gevaccineerden verspreiden dus toch het virus

De grootste monarch van Engeland, koningin Victoria, wilde dat haar kleinzoon, de groothertog van Hessen, zou trouwen met haar kleindochter, prinses Victoria.

De twee, eenmaal getrouwd, vochten constant; Victoria stond bekend als bijzonder vluchtig tijdens hun argumenten. De groothertog stond bekend om zijn ontrouw en werd bij meer dan één gelegenheid door Victoria betrapt in bed met anderen.

Hun dochter, Elisabeth van Hesse, stierf toen ze nog maar acht jaar oud was; ze hadden ook een zoon, die dood werd geboren.

Na de dood van koningin Victoria was het ongelukkige paar vrij om te scheiden.

De prinses trouwde vervolgens met de liefde van haar leven, die toevallig ook haar neef was, Kirill Vladimirovich.

Omdat de nakomelingen van koningin Victoria in koninklijke huishoudens in heel Europa trouwden, was Kirill een neef van zowel tsaar Nicholas II als zijn vrouw, tsarina Alexandra.

Omdat hij en Victoria echter zonder toestemming van de tsaar trouwden, werden ze uit Rusland verbannen.

Ze mochten alleen terugkeren toen een reeks sterfgevallen in de koninklijke familie Kirill in de rij zette voor de troon.

 

 

Empress Elisabeth of Austria when she was ten.

Keizerin Elisabeth )Sissi’ van Oostenrijk was depressief en had anorexia

Keizerin Elisabeth van de Oostenrijkse ouders waren mogelijk neef en nichte (en hadden ook tante / oom-relaties, vanwege inteelt), en ze trouwde vervolgens met haar neef, Franz Josef. Ze kwam uit het huis van Wittelsbach, een clan die berucht was om de inteelt van haar leden en hun onrustige gedrag.

Elisabeth stond bekend om haar schoonheid en wordt tegenwoordig vaak vergeleken met prinses Diana. Zoals echter gebruikelijk is bij kinderen die het product zijn van inteelt, had ze een psychische aandoening die leidde tot depressie en anorexia. Gedurende haar regering, te beginnen met haar huwelijk met de 23-jarige keizer, stond ze bekend om haar timide, verlegen en melancholische karakter. Ze werd geplaagd door nervositeit en depressie, at zelden en was mogelijk anorexia patiënt. Ze at niet alleen zelden, maar ze oefende ook obsessief, meestal enkele uren per dag.

Haar schoonmoeder, aartshertogin Sophie, vond deze kenmerken charmant en passend bij de koninklijke familie. Ze sprak over de schoonheid van haar schoondochter en de vreugde die ze haar volk bracht.

Elisabeth’s zoon moet ook aan een of andere vorm van geestesziekte hebben geleden, omdat hij zelfmoord pleegde. Na zijn dood zwierf de keizerin over de wereld, op zoek naar troost, totdat een Italiaanse anarchist haar in 1898 vermoordde.

Leeftijd: 61 (1837-1898)
Geboorteplaats: München, Duitsland

 

 

Lodewijk II van Beieren - Wikipedia

De neef van keizerin Elisabeth, koning Ludwig II, werd afgezet wegens zijn waanzin

Koning Ludwig II, ook van het Huis Wittelsbach, stond erom bekend dat hij geen voeling had met de werkelijkheid.

Een eeuw nadat Marie Antoinette van Frankrijk (zelf een Habsburg, die misschien enkele van de ergste effecten van inteelt bespaard is gebleven) bekend stond om haar excessen en dure smaak, bouwde koning Ludwig II van Beieren grootse, weelderige paleizen als een manier om te ontsnappen realiteit.

Hij stond bekend als mentaal onstabiel en had geen contact met de fysieke wereld om hem heen.

Toen Ludwig een kind was, merkte zijn moeder zijn voorliefde op om zich te verkleden en een levendige fantasie te hebben. Toen hij op 18-jarige leeftijd de troon besteeg, had hij geen politieke ervaring maar bezat hij nog steeds de visie van een kleine jongen.

Om zichzelf binnen de door hem geschapen droomwereld te houden, werd hij persoonlijk beschermheer van de componist Richard Wagner. In zijn wereld van grote paleizen en artistieke expressie had hij alle gemakken van een koning, maar nam hij geen van de verantwoordelijkheden op zich. Ondertussen worstelde de regering van Beieren om de staat te besturen en tegelijkertijd de verspilling van de koning te beheersen.

Toen hij in 1886 werd afgezet en vervolgens vermoord, besteeg zijn broer Otto de troon. Een regent regeerde echter in zijn plaats, omdat Otto nog meer misleid bleek te zijn dan Ludwig.

Leeftijd: 41 (1845-1886)
Geboorteplaats: Nymphenburg Palace, Duitsland

 

Detail of Cleopatra statue, Egyptian museum.Cleopatra was niet verbluffend mooi – ze was waarschijnlijk zwaarlijvig

De geschiedenis herinnert zich Cleopatra als niet alleen een robuuste vrouwelijke heerser, maar ook een betoverende verleidster, die zich naar verluidt naar Julius Caesar had gesmokkeld door zichzelf in een kleed te wikkelen.

De Cleopatra van de popcultuur vertoont echter weinig of geen gelijkenis met de werkelijke koningin van Egypte; in feite herkent het publiek van vandaag haar misschien niet eens.

Cleopatra was een Ptolemaeus, en zoals de gewoonte van die dynastie was, waren haar ouders broer en zus. In feite moesten koningen met hun zusters trouwen om hun macht te verwerven. Cleo was zelf getrouwd met haar 10-jarige broer toen ze nog maar 18 jaar oud was en trouwde uiteindelijk ook met de andere. In overeenstemming met haar genetische lijn vertoonde ze tekenen van inteelt, en had zij waarschijnlijk obesitas.

Archeologen hebben ontdekt dat veel Egyptische royals te zwaar waren, althans gedeeltelijk als gevolg van een dieet dat rijk was aan bier en brood. Incest kan echter ook een rol hebben gespeeld.

Cleopatra had zelf een haakneus, een rond gezicht en dik onder haar kin. De Romeinse propaganda heeft haar waarschijnlijk laten zien als de ontembare schoonheid waaraan we vandaag denken, maar ze was niet de Elizabeth Taylor die haar speelde in de film uit 1963.

Leeftijd: 39 (68 BC-29 BC)
Geboorteplaats: Alexandrië, Egypte

 

Princess Nahienaena Lost Her B is listed (or ranked) 12 on the list Royals Who Suffered From Hereditary Mutations And Defects Caused By Inbreeding

 

Het volk van prinses Nahienaena keerde zich tegen haar wegens incest

Protestantse missionarissen hebben prinses Nahienaena van Hawaï in het begin van de 19e eeuw opgeleid.

Ze had ook een relatie met haar broer, koning Kamehameha III, van kinds af aan en wilde maar al te graag met hem trouwen, tot grote ergernis van de missionarissen. De traditie druiste in tegen de macht van de ministers, aangezien de koninklijke familie gewend was aan gemengde huwelijken om de bloedlijn zuiver te houden. Toen de broers en zussen in 1825 trouwden, werd ze uit de kerk gezet.

Nahienaena had oprecht berouw, want ze had veel respect voor de missionarissen. Haar berouw werd echter niet door de kerk geaccepteerd en al snel bleek dat ze zwanger was van het kind van haar broer. Nu haar volk bekeerd was, meden ze haar, en ze leefde in een isolement tot de geboorte van het kind. De baby stierf binnen een paar uur, waarschijnlijk als gevolg van genetische problemen die voortkwamen uit generaties inteelt, en de in ongenade gevallen prinses leefde de rest van haar leven in shock en verdriet. Ze werd uiteindelijk kort voor haar dood weer in de kerk opgenomen.

Leeftijd: 21 (1815-1836)
Geboren: Keauhou, Hawaii

 

König Chulalongkorn Rama V von Siam

 

Koning Rama V had veel vrouwen, maar liet er slechts één in het openbaar zien

Koning Chulalongkorn, ook wel bekend als Rama V, werd vereeuwigd in het fictieve verhaal van Anna en de koning, aangezien hij een van de kinderen was die werd opgevoed door de Britse opvoeder Anna Leonowens.

De Chakri-dynastie, waarvan Rama V lid was, was routinematig bezig met huwelijken tussen neven en andere familieleden. Koningen hadden meestal harems, wat leidde tot tientallen kinderen. Veel van de halfbroers en -zussen die in deze harems zijn opgegroeid, zijn met elkaar getrouwd.

In tegenstelling tot veel royals die leden aan de ergere aspecten van inteelt, zoals de Habsburgse kaak en waanzin, wordt koning Rama V gecrediteerd voor de modernisering van Siam, nu bekend als Thailand, en voor het voorkomen dat het door de Britten wordt gekoloniseerd. Hij bouwde openbare ziekenhuizen en een spoorweg en schafte ook de slavernij af.

Met zijn harem van 153 vrouwen, concubines en partners verwekte hij 77 kinderen. Velen van hen werden voor formeel onderwijs naar Europa gestuurd.

Vanwege de schande waarvan hij wist dat westerse leiders hem zouden beschouwen, toonde hij echter slechts één van zijn vrouwen – koningin Saovabha – in het openbaar.

De schaamte, wist hij, zou niet zozeer aan de polygamie te wijten zijn, maar eerder aan de incest, aangezien veel van zijn vrouwen biologisch verwant waren aan hem.

Hij beweerde echter dat zijn voorkeur om met slechts één vrouw getoond te worden, te wijten was aan gewoonte.

 

ventrem feri neroDe waanzin van Nero kan het gevolg zijn van inteelt

Veel moderne wetenschap heeft zich gericht op het proberen te begrijpen van de donkere onderbuik van de Romeinse cultuur, zoals waarom er zoveel loodvergiftiging was en hoe dit heeft bijgedragen aan de val van het grootste rijk in de geschiedenis. Een bijzonder aspect van de Romeinse geschiedenis dat voor sommige historici interessant is, is hoe incest en inteelt tot waanzin onder de keizers hebben geleid.

Bovendien is misschien geen keizer meer beroemd om zijn waanzin dan Nero, de man die friemelde terwijl Rome brandde en werd beschuldigd van seks met zijn eigen moeder.

De Romeinse vorsten huwden vaak om dezelfde redenen als latere Europese koninklijke families: om rijkdom en prestige binnen de familie te behouden en de strijd te verminderen over wie erfgenaam van de troon zou moeten zijn.

Nero was de zoon van een nicht en haar oom, Agrippina en Claudius, die mogelijk een ingeteelde stamboom hadden die generaties teruggaat. Agrippina stemde ermee in met hem te trouwen om de aanspraak van haar zoon op de troon te versterken, iets dat uiteindelijk een ietwat gevaarlijke zaak bleek te zijn voor de inwoners van Rome.

Niet alleen had loodvergiftiging zijn mentale vermogens ernstig uitgeput, maar zijn inteelt heeft er misschien voor gezorgd dat hij in het beginsel al niet veel vermogens had.

Leeftijd: 31 (37AD-68AD)
Geboren: Antium, Italië

 

Caligula, 1st century AD, Ny Carlsberg Glyptotek, Copenhagen, Denmark

Caligula’s bloeddorst werd waarschijnlijk aangewakkerd door inteelt

Nero is misschien wel de meest beruchte van alle Romeinse keizers, maar hij was niet de enige met een stamboom die opgroeide. Caligula (ook bekend als Gaius Caesar), die door velen is beschuldigd van incestueuze relaties met zijn zussen (iets dat hij wel of niet heeft gedaan), stamt af van een stamboom van biologische familieleden die met elkaar trouwen om geld en macht te behouden, en de bloedlijn intact.

Zijn regering werd bepaald door zowel lust als waanzin.

Zijn vader, Germanicus, was geliefd bij het Romeinse volk, en omdat ze geloofden dat Caligula dezelfde kenmerken zou bezitten, waren ze meer dan blij om hem tot nieuwe keizer te kronen.

Echter, na een ziekte zes maanden na zijn regering, bewees hij dat hij niet dezelfde persoon was als zijn vader. Caligula dwong ouders om toe te zien op de martelingen en executies van hun kinderen.

Hij beweerde een god te zijn en liet een brug bouwen tussen de tempel van Zeus en zijn eigen paleis, zodat hij gemakkelijker met de godheid kon samenkomen. Hij werd vermoord door zijn ongelukkige publiek toen, na een sportevenement, wachters hem 30 keer staken.

 

Deel & let's open the minds!

Shares

Gerelateerde berichten


Aydın escort muğla escort tekirdağ escort manisa escort balıkesir escort konyaaltı escort alanya escort manavgat escort didim escort kemer escort aksaray escort burdur escort kırklareli escort kastamonu escort adıyaman escort belek escort trabzon escort elazığ escort ordu escort kütahya escort ısparta escort rize escort maraş escort yalova escort giresun escort yozgat escort tokat escort şanlıurfa escort sivas escort batman escort erzurum escort sinop escort kırşehir escort karaman escort kırıkkale escort bolu escort amasya escort niğde escort uşak escort edirne escort çorum escort osmaniye escort zonguldak escort van escort erzincan escort söke escort nazilli escort kuşadası escort efeler escort didim escort çine escort bodrum escort fethiye escort marmaris escort dalaman escort menteşe escort milas escort ortaca escort seydikemer escort çerkezköy escort çorlu escort ergene escort kapaklı escort malkara escort süleymanpaşa escort akhisar escort alaşehir escort salihli escort şehzadeler escort soma escort turgutlu escort yunusemre escort bandırma escort altıeylül escort ayvalık escort bigadiç escort burhaniye escort gönen escort karesi escort susurluk escort ayvacık escort biga escort çan escort gelibolu escort yenice escort akçaabat escort araklı escort of escort ortahisar escort yomra escort karakoçan escort kovancılar escort altınordu escort fatsa escort perşembe escort ünye escort tavşanlı escort simav escort domaniç escort eğirdir escort yalvaç escort ardeşen escort cayeli escort fındıklı escort pazar escort afşin escort dulkadiroğlu escort Elbistan escort onikişubat escort pazarcık escort türkoğlu escort altınova escort çiftlikköy escort çınarcık escort bulancak escort espiye escort eynesil escort görele escort piraziz escort tirebolu escort yağlıdere escort sorgun escort sarıkaya escort çayıralan escort boğazlıyan escort akdağmadeni escort erbaa escort niksar escort turhal escort zile escort viranşehir escort suruç escort siverek escort karaköprü escort haliliye escort eyyübiye escort akçakale escort zara escort Yıldızeli escort suşehri escort şarkışla escort gemerek escort kozluk escort sason escort aziziye escort horasan escort oltu escort palandöken escort yakutiye escort ayancık escort boyabat escort gerze escort kaman escort mucur escort ermenek escort sarıveliler escort keskin escort yahşihan escort gerede escort göynük escort mengen escort mudurnu escort göynücek escort gümüşhacıköy escort merzifon escort suluova escort taşova escort bor escort çamardı escort ulukışla escort banaz escort eşme escort sivaslı escort havsa escort ipsala escort keşan escort osmancık escort sungurlu escort bahçe escort hasanbeyli escort kadirli escort toprakkale escort alaplı escort çaycuma escort ereğli escort kilimli escort başkale escort ipekyolu escort özalp escort tuşba escort kemah escort refahiye escort tercan escort üzümlü escort http://www.ddtshanghaiescort.com Antalya escort Bursa escort Mersin escort Aydın escort Balıkesir escort Çanakkale escort Kıbrıs escort Kütahya escort Manisa escort Muğla escort Tekirdağ escort Trabzon escort Yalova escort Isparta escort Maraş escort Ordu escort Rize escort Sivas escort Afyon escort Aksaray escort Giresun escort Şanlıurfa escort Yozgat escort Erzurum escort Amasya escort Çorum escort Tokat escort Uşak escort Van escort Bolu escort Burdur escort Kırşehir escort Niğde escort Osmaniye escort Zonguldak escort Düzce escort Edirne escort Erzincan escort Karabük escort Karaman escort Kastamonu escort Kırıkkale escort Kırklareli escort manavgat escort alanya escort belek escort aksu escort finike escort gazipaşa escort güllük escort kaş escort kemer escort kepez escort konyaaltı escort korkuteli escort kumluca escort lara escort muratpaşa escort serik escort gemlik escort gürsu escort inegöl escort iznik escort mudanya escort nilüfer escort orhangazi escort osmangazi escort yıldırım escort kuşadası escort didim escort nazilli escort söke escort efeler escort bandırma escort altıeylül escort edremit escort karesi escort susurluk escort bodrum escort gümbet escort turgutreis escort dalaman escort fethiye escort köyceğiz escort marmaris escort çerkezköy escort çorlu escort kapaklı escort süleymanpaşa escort meram escort anamur escort erdemli escort mezitli escort silifke escort tarsus escort akhisar escort salihli escort soma escort turgutlu escort girne escort lefkoşa escort biga escort çan escort gelibolu escort dinar escort emirdağ escort sandıklı escort merzifon escort suluova escort taşova escort yeşilyurt escort gerede escort mengen escort bucak escort kadirli escort osmancık escort sungurlu escort akçakoca escort ipsala escort keşan escort kilimli escort üzümlü escort aziziye escort palandöken escort yakutiye escort bulancak escort espiye escort tirebolu escort safranbolu escort lüleburgaz escort gediz escort simav escort tavşanlı escort elbistan escort fatsa escort ünye escort ardeşen escort çayeli escort birecik escort eyyübiye escort kırıkkale escort siverek escort suruç escort viranşehir escort kangal escort şarkışla escort suşehri escort yıldızeli escort erbaa escort niksar escort turhal escort akçaabat escort araklı escort of escort ortahisar escort sorgun escort istanbul masaj salonu ankara masaj salonu izmir masaj salonu bursa masaj salonu antalya masaj salonu adana masaj salonu konya masaj salonu şanlıurfa masaj salonu gaziantep masaj salonu kocaeli masaj salonu mersin masaj salonu diyarbakır masaj salonu hatay masaj salonu manisa masaj salonu kayseri masaj salonu samsun masaj salonu balıkesir masaj salonu maraş masaj salonu van masaj salonu aydın masaj salonu tekirdağ masaj salonu sakarya masaj salonu denizli masaj salonu muğla masaj salonu bağcılar masaj salonu bahçelievler masaj salonu esenler masaj salonu esenyurt masaj salonu kadıköy masaj salonu kağıthane masaj salonu kartal masaj salonu küçükçekmece masaj salonu maltepe masaj salonu pendik masaj salonu sultangazi masaj salonu ümraniye masaj salonu üsküdar masaj salonu aliağa masaj salonu alsancak masaj salonu bayraklı masaj salonu bornova masaj salonu buca masaj salonu çeşme masaj salonu çiğli masaj salonu gaziemir masaj salonu karşıyaka masaj salonu konak masaj salonu menemen masaj salonu ödemiş masaj salonu torbalı masaj salonu çankaya masaj salonu keçiören masaj salonu mamak masaj salonu polatlı masaj salonu sincan masaj salonu alanya masaj salonu belek masaj salonu kaş masaj salonu kemer masaj salonu korkuteli masaj salonu lara masaj salonu manavgat masaj salonu serik masaj salonu side masaj salonu didim masaj salonu efeler masaj salonu kuşadası masaj salonu nazilli masaj salonu altıeylül masaj salonu bandırma masaj salonu edremit masaj salonu karesi masaj salonu susurluk masaj salonu gemlik masaj salonu gürsu masaj salonu inegöl masaj salonu mudanya masaj salonu nilüfer masaj salonu osmangazi masaj salonu yıldırım masaj salonu biga masaj salonu çan masaj salonu gelibolu masaj salonu adıyaman masaj salonu afyon masaj salonu ağrı masaj salonu aksaray masaj salonu amasya masaj salonu ardahan masaj salonu artvin masaj salonu bartın masaj salonu batman masaj salonu bayburt masaj salonu bilecik masaj salonu bingöl masaj salonu bitlis masaj salonu bolu masaj salonu burdur masaj salonu çanakkale masaj salonu çankırı masaj salonu çorum masaj salonu düzce masaj salonu edirne masaj salonu elazığ masaj salonu erzincan masaj salonu erzurum masaj salonu eskişehir masaj salonu giresun masaj salonu gümüşhane masaj salonu ığdır masaj salonu ısparta masaj salonu karabük masaj salonu karaman masaj salonu kastamonu masaj salonu kilis masaj salonu kırıkkale masaj salonu kırklareli masaj salonu kırşehir masaj salonu uşak masaj salonu kütahya masaj salonu malatya masaj salonu mardin masaj salonu nevşehir masaj salonu niğde masaj salonu ordu masaj salonu trabzon masaj salonu osmaniye masaj salonu rize masaj salonu siirt masaj salonu sinop masaj salonu sivas masaj salonu tokat masaj salonu karahayıt masaj salonu pamukkale masaj salonu nizip masaj salonu şahinbey masaj salonu şehitkamil masaj salonu antakya masaj salonu defne masaj salonu iskenderun masaj salonu darıca masaj salonu gebze masaj salonu gölcük masaj salonu izmit masaj salonu körfez masaj salonu akşehir masaj salonu beyşehir masaj salonu ereğli masaj salonu karatay masaj salonu meram masaj salonu selçuklu masaj salonu akhisar masaj salonu alaşehir masaj salonu soma masaj salonu turgutlu masaj salonu akdeniz masaj salonu anamur masaj salonu erdemli masaj salonu mezitli masaj salonu silifke masaj salonu tarsus masaj salonu toroslar masaj salonu yenişehir masaj salonu bodrum masaj salonu dalaman masaj salonu fethiye masaj salonu köyceğiz masaj salonu marmaris masaj salonu menteşe masaj salonu milas masaj salonu adapazarı masaj salonu serdivan masaj salonu atakum masaj salonu çarşamba masaj salonu ilkadım masaj salonu eyyübiye masaj salonu siverek masaj salonu viranşehir masaj salonu çerkezköy masaj salonu çorlu masaj salonu erbaa masaj salonu adana escort adapazarı escort adıyaman escort afşin escort afyon escort ağrı escort ahlat escort akçaabat escort akçakale escort akçakoca escort akdeniz escort akhisar escort aksaray escort akşehir escort aksu escort akyazı escort alanya escort alaşehir escort aliağa escort altıeylül escort altınordu escort amasya escort anamur escort ankara escort antakya escort antalya escort araklı escort ardahan escort ardeşen escort arnavutköy escort atakum escort avanos escort avcılar escort aydın escort ayvacık escort ayvalık escort aziziye escort babaeski escort bafra escort bağcılar escort bağlar escort balıkesir escort bandırma escort bartın escort batıkent escort batman escort battalgazi escort bayburt escort belek escort besni escort beylikdüzü escort beyşehir escort biga escort bilecik escort bingöl escort birecik escort bismil escort bitlis escort bodrum escort bolu escort bor escort bornova escort boyabat escort bozüyük escort buca escort bucak escort bulancak escort bulanık escort bünyan escort burdur escort bursa escort çan escort çanakkale escort canik escort çankaya escort çankırı escort çarşamba escort çayeli escort çekmeköy escort çerkeş escort çerkezköy escort çeşme escort ceyhan escort çivril escort çorlu escort çorum escort çubuk escort çukurova escort çumra escort dalaman escort darıca escort datça escort davutlar escort defne escort denizli escort derince escort develi escort didim escort digor escort dinar escort diyadin escort diyarbakır escort doğanşehir escort doğubayazıt escort dörtyol escort dulkadiroğlu escort düzce escort edirne escort edremit escort efeler escort elazığ escort elbistan escort emirdağ escort erbaa escort erdemli escort ereğli escort erenler escort ergani escort ergene escort erzincan escort erzurum escort escort esenler escort eskil escort eskişehir escort espiye escort eyyübiye escort fatih escort fatsa escort fethiye escort finike escort fındıklı escort gaziantep escort gaziemir escort gebze escort gediz escort gelibolu escort gemerek escort gemlik escort gerede escort giresun escort gölbaşı escort gölcük escort görele escort görükle escort göynük escort gümbet escort gümüşhane escort güngören escort güroymak escort gürsu escort hakkari escort haliliye escort hatay escort haymana escort horasan escort iğdır escort ilgaz escort i̇lkadım escort i̇negöl escort i̇skenderun escort isparta escort i̇stanbul escort i̇zmir escort i̇zmit escort i̇znik escort kadirli escort kadıköy escort kağıthane escort kağızman escort kahta escort kaman escort kangal escort kapaklı escort karabük escort karacabey escort karahayıt escort karaköprü escort karaman escort karatay escort karesi escort kars escort karşıyaka escort kartal escort kaş escort kastamonu escort kaynaşlı escort kayseri escort keçiören escort kemer escort kepez escort keşan escort keskin escort kestel escort kilis escort kırıkhan escort kırıkkale escort kırkağaç escort kırklareli escort kırşehir escort kızıltepe escort kocaeli escort kocasinan escort konak escort konya escort konyaaltı escort körfez escort korkuteli escort köyceğiz escort kozan escort kumluca escort kumru escort kuşadası escort kütahya escort lara escort lüleburgaz escort malatya escort malazgirt escort malkara escort maltepe escort mamak escort manavgat escort manisa escort maraş escort mardin escort marmaris escort melikgazi escort menemen escort menteşe escort meram escort mersin escort merzifon escort mezitli escort milas escort mucur escort mudanya escort mudurnu escort muğla escort muratpaşa escort muş escort mut escort nazilli escort nevşehir escort niğde escort niksar escort nilüfer escort nizip escort nurdağı escort ödemiş escort of escort oltu escort onikişubat escort ordu escort orhangazi escort ortahisar escort ortaköy escort osmancık escort osmangazi escort osmaniye escort palandöken escort pamukkale escort pamukova escort patnos escort payas escort pazar escort pazarcık escort pendik escort polatlı escort rize escort safranbolu escort şahinbey escort sakarya escort salihli escort samandağ escort samsun escort sandıklı escort şanlıurfa escort sapanca escort sarıçam escort sarıkamış escort sarıyer escort şarkışla escort şehitkamil escort selçuklu escort selim escort serdivan escort serik escort seyhan escort siirt escort silifke escort simav escort sincan escort sinop escort şişli escort sivas escort siverek escort şırnak escort söğüt escort söke escort soma escort sultangazi escort suluova escort sungurlu escort sur escort suruç escort suşehri escort susurluk escort talas escort tarsus escort taşova escort tavşanlı escort tekirdağ escort terme escort tire escort tirebolu escort tokat escort torbalı escort toroslar escort trabzon escort turgutlu escort turhal escort türkoğlu escort tuzla escort ulus escort ümraniye escort ünye escort ürgüp escort urla escort uşak escort üsküdar escort üzümlü escort van escort varto escort viranşehir escort yahşihan escort yahyalı escort yakutiye escort yalova escort yatağan escort yenişehir escort yeşilyurt escort yıldırım escort yıldızeli escort yomra escort yozgat escort yunusemre escort yüreğir escort zara escort zeytinburnu escort zile escort zonguldak escort mersin escort fethiye escort

adana escort adana escort bayan adiyaman escort adiyaman escort bayan afyon escort afyon escort bayan ağrı escort ağrı escort bayan aksaray escort aksaray escort bayan amasya escort amasya escort bayan ankara escort ankara escort bayan antalya escort antalya escort bayan ardahan escort ardahan escort bayan bartın escort bartın escort bayan batman escort batman escort bayan bayburt escort bayburt escort bayan bilecik escort bilecik escort bayan bingöl escort bingöl escort bayan bitlis escort bitlis escort bayan burdur escort burdur escort bayan bursa escort bursa escort bayan çanakkale escort çanakkale escort bayan çankırı escort çankırı escort bayan çorum escort çorum escort bayan www.dalilaescort.com