web analytics
11:11 Dubbele getallen
GeschiedenisPolitiek-Elite

Royals die leden aan erfelijke mutaties en defecten veroorzaakt door inteelt

Lang voordat het concept van ‘designerbaby’s’, gecreëerd in een laboratorium, sciencefiction werd, werd inteelt in koninklijke families gezien als een manier om genetische zuiverheid te garanderen. Gemengde huwelijken zorgden ervoor dat er geen “gewoon” bloed bezoedeld was met zuivere, aristocratische bloedlijnen. Wat kan er fout gaan?

Veel eigenlijk. Geboorteafwijkingen veroorzaakt door inteelt waren wijdverbreid in koninklijke families van Rusland tot Portugal en zelfs in het oude Egypte, waar het huwelijk tussen broers en zussen als goddelijk gedrag werd beschouwd. Erfelijke ziekten veroorzaakt door inteelt – zoals porfyrie , onder andere – worden overgedragen via dunne genenpools, vooral in de vele gevallen waarin opzettelijk hecht huwelijk wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat koninklijk bloed (en de terugkerende gebreken) in de familie worden gehouden. Koningin Victoria, een groot voorstander van zuivere bloedlijnen, trouwde bijvoorbeeld met haar neef Albert , en de twee kregen negen kinderen die hemofilie doorgaven aan koninklijke families in heel Europa.

Hoewel al deze families hoopten dat een hecht huwelijk hun koninklijke families sterker zou houden, zorgden ziekte, waanzin en onvruchtbaarheid als gevolg van inteelt in veel gevallen ervoor dat ze uit elkaar werden getrokken.

Charles II had een enorme, kwijlende tong

Crazy Hereditary Mutations and Defects Caused by Royal Inbreeding

Charles II Had A Massive, Droo staat vermeld (of gerangschikt) 1 op de lijst Royals die leed aan erfelijke mutaties en defecten veroorzaakt door inteelt

Het product van een lange lijn van Habsburgse inteelt, Charles II (bijgenaamd “The Bewitched”) zag er goed uit. Hij had wat de Habsburgse kaak of Habsburgse lip werd genoemd, gekenmerkt door een enorme tong, een onderbeet, een vooruitstekende onderkaak en een dikke onderlip. Technisch gezien staat de misvorming bekend als mandibulair prognathisme . Zijn tong maakte het kauwen moeilijk en veroorzaakte overmatig kwijlen.

De koning had ook een ernstige ontwikkelingsachterstand. Hij kreeg borstvoeding tot hij 5 was en heeft nooit formeel onderwijs genoten. Hij was ook impotent, dus zijn onvermogen om zich voort te planten maakte een einde aan de greep van de Habsburg op de Spaanse kroon toen de koning in 1700 overleed.

De Habsburgse dynastie trouwde al zo lang dat een van Karels voorouders, Joanna van Castille, 14 verschillende keren in zijn stamboom voorkomt . In feite was Charles I meer ingeteeld dan hij zou zijn geweest als zijn ouders broer en zus waren geweest .

 

 

 De koninklijke ziekte van Tsarevich Alexei Nikolaevich

Tsarevich Alexei Nikolaevich staat vermeld (of gerangschikt) 2 op de lijst Royals die leden aan erfelijke mutaties en defecten veroorzaakt door inteelt

De hemofilie van Tsarevich Alexei Nikolajevitsj droeg bij aan de val van de Russische keizerlijke dynastie in 1917. Hoewel bekend was dat niemand in het heersende Russische Huis Romanov hemofilie droeg (een potentieel fatale genetische ziekte waarbij bloed niet normaal stolt), had Alexei’s vader, tsaar Nicolaas, wel huwde in de familie van koningin Victoria van Engeland, die deel uitmaakte van een clan van gepassioneerde inteelt . Tsarist Alexandra was Victoria’s kleindochter.

Wanhopig om het leven van haar zoon te redden, zocht Alexandra mystieke tussenkomst in de vorm van Rasputin , de ‘ Mad Monk’ . Het uitnodigen van een wulpse man als Rasputin, bekend om zijn voorliefde voor alcohol en liefhebbers van alle geslachten , ging niet goed met de aristocratie, maar de Russische heersers waren ervan overtuigd dat Rasputins behandelingen effectief waren om hun zoon te redden.

De mysticus Rasputin kreeg meer invloed aan het hof, kreeg steeds meer macht over het leven van het koningshuis en regeerde heimelijk Rusland. De wanorde in het koninklijk huis en het twijfelachtige gezelschap dat de heersers hielden, hielpen de Russische revolutie van 1917 te stimuleren , en als gevolg daarvan werd de hele koninklijke familie geëxecuteerd.

Julie Bettendorf Presents Fascinating Historical Novel, Luxor: Book of Past Lives... | Book Reader's Heaven

King Tut leed aan een misvormde schedel vanwege het huwelijk van een broer of zus
Koning Tut leed aan een misvormde S staat (of gerangschikt) 3 op de lijst Royals die leden aan erfelijke mutaties en defecten veroorzaakt door inteelt

Hoewel zijn nalatenschap de gouden jongen farao van het oude Egypte is, tonen DNA-tests van het gemummificeerde lijk van koning Tut aan dat deze heerser van Egypte rond 1300 vGT in feite een zwakke genetische buitenbeentje was , dankzij de Egyptische koninklijke traditie van het huwen van broers en zussen een ander. Koning Toetanchamon nam de troon op de leeftijd van 9 en overleefde slechts tot de leeftijd van 19. Hij had waarschijnlijk een gespleten gehemelte, een klompvoet en scoliose, evenals een langwerpige, misvormde schedel.

Egyptische farao’s vereerden het huwelijk tussen broers en zussen, beïnvloed door de legende dat de god Osiris met zijn zus Isis trouwde om een ​​zuivere bloedlijn te behouden. Er waren zelfs gevallen van “dubbele nicht” -huwelijken

(gedefinieerd als wanneer een man trouwt met een meisje dat het nageslacht was van zijn broer en zus).

 

Een erfelijke blauwe urineziekte kan koning George III tot waanzin hebben gedreven

Een erfelijke blauwe urineziekte staat op de 4e plaats (of gerangschikt) van de lijst Royals die leden aan erfelijke mutaties en defecten veroorzaakt door inteelt

Koning George III van Engeland, wiens regering beroemd werd gekenmerkt door het verlies van de Amerikaanse revolutie, had waarschijnlijk een genetische aandoening die zijn geest meer merkbaar beïnvloedde dan zijn lichaam.

Aangenomen wordt dat hij lijdt aan porfyrie, een ziekte die de urine van een patiënt blauwachtig-paars maakt en aanvallen van waanzin veroorzaakt (hoewel arseenvergiftiging en bipolaire stoornis ook als mogelijke oorzaken zijn genoemd).

George III controleerde routinematig zijn koninklijke plichten om te ontsnappen naar afzondering en privé-herstel in Kew Palace .

Hij was op latere leeftijd vatbaar voor kabbelende waanvoorstellingen en werd onderworpen aan extreme behandelingen, waaronder dwangbuizen, bloedzuigers en ijsbaden om hem te kalmeren. Moderne medische tests tonen aan dat porfyrie veel voorkwam in het sterk ingeteelde huis Hannover, waartoe koning George III behoorde.

Lees ook eens:   Mazelen gevaarlijk? BMR

George III bracht het laatste decennium van zijn regering ondergedoken door en verloor uiteindelijk zijn zicht en gehoor.

 

 

 De gekke koningin Maria I van Portugal leed aan koninklijke driftbuien

 

De Mad Queen Maria I van Portu staat vermeld (of gerangschikt) 5 op de lijst Royals die leed aan erfelijke mutaties en defecten veroorzaakt door inteelt

De mentaal onstabiele koningin Maria I was getrouwd met haar oom.

Bekend als de Mad Queen, kreeg ze waanvoorstellingen en religieuze obsessies. Maria bracht veel tijd in afzondering door, maar haar gehuil was overal op het koninklijk landgoed te horen .

Haar greep op gezond verstand was zo zwak dat haar zoon John in 1799 de onofficiële heerser was, terwijl ze alleen koningin bleef.

 

Uiteindelijk vluchtte het gezin tijdens de Napoleontische oorlogen naar Brazilië, en Maria I passeerde in een klooster.

 

 

Joanna of Castile. Portrait by Juan de Flandes, c. 1500 Joanna of Castile Slept Beside Her Husband’s Corpse Before Charles II, there was Joanna of Castile, the older sister of Catherine of Aragon. She was from the house of Trastamara, which had been engaging in cousin marriages for centuries. Her parents, King Ferdinand and Queen Isabella, were second cousins. The family’s long tradition of inbreeding may have been at least partially the reason why Catherine couldn’t bear any children. Joanna se

Joanna Of Castilië’s Inherited Madness werd verergerd door het overlijden van haar man

Joanna Of Castile’s Inherited staat vermeld (of gerangschikt) 6 op de lijst Royals die leed aan erfelijke mutaties en defecten veroorzaakt door inteelt

Joanna van Castilië was de oudere zus van Catharina van Castilië, de slecht behandelde eerste vrouw van Hendrik VIII. Joanna was oorspronkelijk niet bedoeld om de tronen van Castilië en Aragon te erven (de koninkrijken die zouden worden gecombineerd om de nexus van het Spaanse rijk te creëren), maar toen ze een aantal broers en zussen overleefde, droeg ze uiteindelijk de kroon.

Dit zou geen groot probleem zijn geweest als ze een bekwame en bekwame heerser was geweest, aangezien haar moeder een ongebruikelijk precedent had geschapen voor sterke Spaanse koninginnen, maar haar mentale toestand was op zijn zachtst gezegd enigszins aangetast.

Toen ze trouwde met haar Habsburgse echtgenoot, in de geschiedenis herinnerd als Filips de Schone, werd ze wanhopig en volledig verliefd op hem. Helaas was hun liefdesverhaal niet gelukkig en hij bedroog haar meerdere keren voordat hij op jonge leeftijd stierf, waardoor ze een nabestaande weduwe achterliet.

Nou, ze was een beetje meer dan beroofd en verloor zogenaamd haar geestelijke gezondheid in zo’n mate dat ze uit de macht werd gehaald en de rest van haar dagen huilde over het stoffelijk overschot van haar man. Ja, ze hield het vast.

Haar voorouders, leden van het uitgestorven koninklijke huis Trastámara , trouwden al generaties lang met leden van hun eigen familie, en het is ongelooflijk waarschijnlijk dat deze trend een belangrijke oorzaak was van Joanna’s mentale instabiliteit.

 

Ferdinand I of Austria is listed (or ranked) 10 on the list Royals Who Suffered From Hereditary Mutations And Defects Caused By Inbreeding

Ferdinand I uit Oostenrijk rolde graag in de vuilnisbak

Ferdinand I van Oostenrijk, een afstammeling van Joana van Castilië, werd in 1793 geboren als zoon van zijn neven en nichten, keizer Franz II en Marie-Therese. Ferdinand werd geboren met hydrocefalie, een andere aandoening die veel voorkwam bij de Habsburgers. Hydrocefalie, of water op de hersenen, veroorzaakt druk op het gevoelige weefsel en leidt tot hersenbeschadiging. Hij had ook de beruchte Habsburgse kaak en epilepsie. Ondanks de zwakheid van Ferdinand, stond de koning erop dat hij de erfgenaam van de troon zou zijn om de koninklijke bloedlijn en de principes van de opvolging van de monarchie voort te zetten.

Tijdens zijn leven diende hij als koning van Hongarije, Oostenrijk, Bohemen, Lombardije en Venetië. Vanwege zijn handicap had hij geen directe controle over de staatskwesties; deze stonden onder het gezag van raadgevers en regenten.

Tijdens zijn bewind was een van zijn favoriete bezigheden om op het open uiteinde van een prullenbak te gaan zitten en op de grond te rollen. Verrassend genoeg bekleedde hij de troon gedurende 18 jaar – hij trad af van zijn neef Francis Joseph in 1848 – en stierf op 82-jarige leeftijd. Na zijn ambtsperiode werd geen enkele andere Habsburg tot koning van Bohemen gekroond.

Leeftijd: 82 (1793-1875)
Geboorteplaats: Wenen, Oostenrijk

 

 

22 januari, 1901 ~ Koningin Victoria - Na een regeringsperiode van 63 jaar, zeven maanden en twee dagen overlijdt een der machtigste vorsten ooit: Victoria, koningin van het Verenigd Koninkrijk, keizerin van India.

Koningin Victoria kan hemofilie hebben verspreid over de hele Europese royalty

Een groot deel van het Europese koningschap in de negentiende en twintigste eeuw kan op de een of andere manier worden herleid tot koningin Victoria. Haar dochter, prinses Alice, was de moeder van tsarina Alexandra Romanov, de laatste tsarina van Rusland; grootmoeder van de laatste onderkoning van India; en overgrootmoeder van de hertog van Edinburgh.

Victoria’s genen gingen door heel Europa.

Haar verliefde minnaar, prins Albert, was eigenlijk haar eerste neef, wat betekent dat al haar kinderen inteelt waren. Ze had ook de bloedstollingsstoornis hemofilie, die ze doorgaf aan haar kinderen voordat het door de hele Europese royalty ging.

Ze leed niet significant aan de ziekte, maar een van haar kinderen en vijf van haar kleinkinderen stierven door complicaties die erdoor werden veroorzaakt.

Hemofilie wordt veroorzaakt doordat beide ouders het recessieve gen ervoor hebben, en dat van koningin Victoria was een zeer uniek subtype dat bekend staat als hemofilie B.

Er zijn speculaties gerezen over de vraag of Edward, de hertog van Kent, eigenlijk haar biologische vader was. Prins Albert en Victoria moesten allebei hemofilie hebben gehad om het aan hun kinderen door te geven.

Om een ​​dergelijke zeldzame, recessieve ziekte zo sterk aanwezig te laten zijn bij neven en nichten, wordt gespeculeerd dat de koningin zelf het product van inteelt kan zijn geweest.

Leeftijd: 82 (1819-1901)
Geboorteplaats: Kensington Palace, Londen

 

De hemofilie van Alexei Romanov heeft het rijk misschien vernietigd

 

Victoria Melita and the Strawberry Leaf Tiara | The Court JewellerDe koninklijke hoofdpijn van prinses Victoria Melita is nooit afgelopen

Prinses Victoria Melita, een kleindochter van koningin Victoria, bleef de ergste effecten van inteelt die zich over heel Europa verspreidde bespaard: hemofilie. Ze kreeg echter veel juridische en familiale hoofdpijn vanwege haar afkomst en al zijn onderlinge verbondenheid op het hele continent.

Lees ook eens:   The Pyramid Wars

De grootste monarch van Engeland, koningin Victoria, wilde dat haar kleinzoon, de groothertog van Hessen, zou trouwen met haar kleindochter, prinses Victoria.

De twee, eenmaal getrouwd, vochten constant; Victoria stond bekend als bijzonder vluchtig tijdens hun argumenten. De groothertog stond bekend om zijn ontrouw en werd bij meer dan één gelegenheid door Victoria betrapt in bed met anderen.

Hun dochter, Elisabeth van Hesse, stierf toen ze nog maar acht jaar oud was; ze hadden ook een zoon, die dood werd geboren.

Na de dood van koningin Victoria was het ongelukkige paar vrij om te scheiden.

De prinses trouwde vervolgens met de liefde van haar leven, die toevallig ook haar neef was, Kirill Vladimirovich.

Omdat de nakomelingen van koningin Victoria in koninklijke huishoudens in heel Europa trouwden, was Kirill een neef van zowel tsaar Nicholas II als zijn vrouw, tsarina Alexandra.

Omdat hij en Victoria echter zonder toestemming van de tsaar trouwden, werden ze uit Rusland verbannen.

Ze mochten alleen terugkeren toen een reeks sterfgevallen in de koninklijke familie Kirill in de rij zette voor de troon.

 

 

Empress Elisabeth of Austria when she was ten.

Keizerin Elisabeth )Sissi’ van Oostenrijk was depressief en had anorexia

Keizerin Elisabeth van de Oostenrijkse ouders waren mogelijk neef en nichte (en hadden ook tante / oom-relaties, vanwege inteelt), en ze trouwde vervolgens met haar neef, Franz Josef. Ze kwam uit het huis van Wittelsbach, een clan die berucht was om de inteelt van haar leden en hun onrustige gedrag.

Elisabeth stond bekend om haar schoonheid en wordt tegenwoordig vaak vergeleken met prinses Diana. Zoals echter gebruikelijk is bij kinderen die het product zijn van inteelt, had ze een psychische aandoening die leidde tot depressie en anorexia. Gedurende haar regering, te beginnen met haar huwelijk met de 23-jarige keizer, stond ze bekend om haar timide, verlegen en melancholische karakter. Ze werd geplaagd door nervositeit en depressie, at zelden en was mogelijk anorexia patiënt. Ze at niet alleen zelden, maar ze oefende ook obsessief, meestal enkele uren per dag.

Haar schoonmoeder, aartshertogin Sophie, vond deze kenmerken charmant en passend bij de koninklijke familie. Ze sprak over de schoonheid van haar schoondochter en de vreugde die ze haar volk bracht.

Elisabeth’s zoon moet ook aan een of andere vorm van geestesziekte hebben geleden, omdat hij zelfmoord pleegde. Na zijn dood zwierf de keizerin over de wereld, op zoek naar troost, totdat een Italiaanse anarchist haar in 1898 vermoordde.

Leeftijd: 61 (1837-1898)
Geboorteplaats: München, Duitsland

 

 

Lodewijk II van Beieren - Wikipedia

De neef van keizerin Elisabeth, koning Ludwig II, werd afgezet wegens zijn waanzin

Koning Ludwig II, ook van het Huis Wittelsbach, stond erom bekend dat hij geen voeling had met de werkelijkheid.

Een eeuw nadat Marie Antoinette van Frankrijk (zelf een Habsburg, die misschien enkele van de ergste effecten van inteelt bespaard is gebleven) bekend stond om haar excessen en dure smaak, bouwde koning Ludwig II van Beieren grootse, weelderige paleizen als een manier om te ontsnappen realiteit.

Hij stond bekend als mentaal onstabiel en had geen contact met de fysieke wereld om hem heen.

Toen Ludwig een kind was, merkte zijn moeder zijn voorliefde op om zich te verkleden en een levendige fantasie te hebben. Toen hij op 18-jarige leeftijd de troon besteeg, had hij geen politieke ervaring maar bezat hij nog steeds de visie van een kleine jongen.

Om zichzelf binnen de door hem geschapen droomwereld te houden, werd hij persoonlijk beschermheer van de componist Richard Wagner. In zijn wereld van grote paleizen en artistieke expressie had hij alle gemakken van een koning, maar nam hij geen van de verantwoordelijkheden op zich. Ondertussen worstelde de regering van Beieren om de staat te besturen en tegelijkertijd de verspilling van de koning te beheersen.

Toen hij in 1886 werd afgezet en vervolgens vermoord, besteeg zijn broer Otto de troon. Een regent regeerde echter in zijn plaats, omdat Otto nog meer misleid bleek te zijn dan Ludwig.

Leeftijd: 41 (1845-1886)
Geboorteplaats: Nymphenburg Palace, Duitsland

 

Detail of Cleopatra statue, Egyptian museum.Cleopatra was niet verbluffend mooi – ze was waarschijnlijk zwaarlijvig

De geschiedenis herinnert zich Cleopatra als niet alleen een robuuste vrouwelijke heerser, maar ook een betoverende verleidster, die zich naar verluidt naar Julius Caesar had gesmokkeld door zichzelf in een kleed te wikkelen.

De Cleopatra van de popcultuur vertoont echter weinig of geen gelijkenis met de werkelijke koningin van Egypte; in feite herkent het publiek van vandaag haar misschien niet eens.

Cleopatra was een Ptolemaeus, en zoals de gewoonte van die dynastie was, waren haar ouders broer en zus. In feite moesten koningen met hun zusters trouwen om hun macht te verwerven. Cleo was zelf getrouwd met haar 10-jarige broer toen ze nog maar 18 jaar oud was en trouwde uiteindelijk ook met de andere. In overeenstemming met haar genetische lijn vertoonde ze tekenen van inteelt, en had zij waarschijnlijk obesitas.

Archeologen hebben ontdekt dat veel Egyptische royals te zwaar waren, althans gedeeltelijk als gevolg van een dieet dat rijk was aan bier en brood. Incest kan echter ook een rol hebben gespeeld.

Cleopatra had zelf een haakneus, een rond gezicht en dik onder haar kin. De Romeinse propaganda heeft haar waarschijnlijk laten zien als de ontembare schoonheid waaraan we vandaag denken, maar ze was niet de Elizabeth Taylor die haar speelde in de film uit 1963.

Leeftijd: 39 (68 BC-29 BC)
Geboorteplaats: Alexandrië, Egypte

 

Lees ook eens:   Achternaam kinderen mag dubbel

Princess Nahienaena Lost Her B is listed (or ranked) 12 on the list Royals Who Suffered From Hereditary Mutations And Defects Caused By Inbreeding

 

Het volk van prinses Nahienaena keerde zich tegen haar wegens incest

Protestantse missionarissen hebben prinses Nahienaena van Hawaï in het begin van de 19e eeuw opgeleid.

Ze had ook een relatie met haar broer, koning Kamehameha III, van kinds af aan en wilde maar al te graag met hem trouwen, tot grote ergernis van de missionarissen. De traditie druiste in tegen de macht van de ministers, aangezien de koninklijke familie gewend was aan gemengde huwelijken om de bloedlijn zuiver te houden. Toen de broers en zussen in 1825 trouwden, werd ze uit de kerk gezet.

Nahienaena had oprecht berouw, want ze had veel respect voor de missionarissen. Haar berouw werd echter niet door de kerk geaccepteerd en al snel bleek dat ze zwanger was van het kind van haar broer. Nu haar volk bekeerd was, meden ze haar, en ze leefde in een isolement tot de geboorte van het kind. De baby stierf binnen een paar uur, waarschijnlijk als gevolg van genetische problemen die voortkwamen uit generaties inteelt, en de in ongenade gevallen prinses leefde de rest van haar leven in shock en verdriet. Ze werd uiteindelijk kort voor haar dood weer in de kerk opgenomen.

Leeftijd: 21 (1815-1836)
Geboren: Keauhou, Hawaii

 

König Chulalongkorn Rama V von Siam

 

Koning Rama V had veel vrouwen, maar liet er slechts één in het openbaar zien

Koning Chulalongkorn, ook wel bekend als Rama V, werd vereeuwigd in het fictieve verhaal van Anna en de koning, aangezien hij een van de kinderen was die werd opgevoed door de Britse opvoeder Anna Leonowens.

De Chakri-dynastie, waarvan Rama V lid was, was routinematig bezig met huwelijken tussen neven en andere familieleden. Koningen hadden meestal harems, wat leidde tot tientallen kinderen. Veel van de halfbroers en -zussen die in deze harems zijn opgegroeid, zijn met elkaar getrouwd.

In tegenstelling tot veel royals die leden aan de ergere aspecten van inteelt, zoals de Habsburgse kaak en waanzin, wordt koning Rama V gecrediteerd voor de modernisering van Siam, nu bekend als Thailand, en voor het voorkomen dat het door de Britten wordt gekoloniseerd. Hij bouwde openbare ziekenhuizen en een spoorweg en schafte ook de slavernij af.

Met zijn harem van 153 vrouwen, concubines en partners verwekte hij 77 kinderen. Velen van hen werden voor formeel onderwijs naar Europa gestuurd.

Vanwege de schande waarvan hij wist dat westerse leiders hem zouden beschouwen, toonde hij echter slechts één van zijn vrouwen – koningin Saovabha – in het openbaar.

De schaamte, wist hij, zou niet zozeer aan de polygamie te wijten zijn, maar eerder aan de incest, aangezien veel van zijn vrouwen biologisch verwant waren aan hem.

Hij beweerde echter dat zijn voorkeur om met slechts één vrouw getoond te worden, te wijten was aan gewoonte.

 

ventrem feri neroDe waanzin van Nero kan het gevolg zijn van inteelt

Veel moderne wetenschap heeft zich gericht op het proberen te begrijpen van de donkere onderbuik van de Romeinse cultuur, zoals waarom er zoveel loodvergiftiging was en hoe dit heeft bijgedragen aan de val van het grootste rijk in de geschiedenis. Een bijzonder aspect van de Romeinse geschiedenis dat voor sommige historici interessant is, is hoe incest en inteelt tot waanzin onder de keizers hebben geleid.

Bovendien is misschien geen keizer meer beroemd om zijn waanzin dan Nero, de man die friemelde terwijl Rome brandde en werd beschuldigd van seks met zijn eigen moeder.

De Romeinse vorsten huwden vaak om dezelfde redenen als latere Europese koninklijke families: om rijkdom en prestige binnen de familie te behouden en de strijd te verminderen over wie erfgenaam van de troon zou moeten zijn.

Nero was de zoon van een nicht en haar oom, Agrippina en Claudius, die mogelijk een ingeteelde stamboom hadden die generaties teruggaat. Agrippina stemde ermee in met hem te trouwen om de aanspraak van haar zoon op de troon te versterken, iets dat uiteindelijk een ietwat gevaarlijke zaak bleek te zijn voor de inwoners van Rome.

Niet alleen had loodvergiftiging zijn mentale vermogens ernstig uitgeput, maar zijn inteelt heeft er misschien voor gezorgd dat hij in het beginsel al niet veel vermogens had.

Leeftijd: 31 (37AD-68AD)
Geboren: Antium, Italië

 

Caligula, 1st century AD, Ny Carlsberg Glyptotek, Copenhagen, Denmark

Caligula’s bloeddorst werd waarschijnlijk aangewakkerd door inteelt

Nero is misschien wel de meest beruchte van alle Romeinse keizers, maar hij was niet de enige met een stamboom die opgroeide. Caligula (ook bekend als Gaius Caesar), die door velen is beschuldigd van incestueuze relaties met zijn zussen (iets dat hij wel of niet heeft gedaan), stamt af van een stamboom van biologische familieleden die met elkaar trouwen om geld en macht te behouden, en de bloedlijn intact.

Zijn regering werd bepaald door zowel lust als waanzin.

Zijn vader, Germanicus, was geliefd bij het Romeinse volk, en omdat ze geloofden dat Caligula dezelfde kenmerken zou bezitten, waren ze meer dan blij om hem tot nieuwe keizer te kronen.

Echter, na een ziekte zes maanden na zijn regering, bewees hij dat hij niet dezelfde persoon was als zijn vader. Caligula dwong ouders om toe te zien op de martelingen en executies van hun kinderen.

Hij beweerde een god te zijn en liet een brug bouwen tussen de tempel van Zeus en zijn eigen paleis, zodat hij gemakkelijker met de godheid kon samenkomen. Hij werd vermoord door zijn ongelukkige publiek toen, na een sportevenement, wachters hem 30 keer staken.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥