14 mei 2021

 

De meest angstaanjagende manieren om in het verleden geestesziekten te behandelen

In de afgelopen eeuwen, en zelfs in de twintigste eeuw, werd geestesziekte heel anders ervaren dan nu, en ze werden ook op andere manieren behandeld, vaak volledig onmenselijk en eerlijk gezegd, wreed. Artsen begrepen niet wat dergelijke ziekten veroorzaakte, daarom was de behandeling meestal gebaseerd op het uitroeien van bepaalde symptomen, en werd de psyche van de patiënt na dergelijke “behandeling” vaak nog meer beschadigd.

Schedelboring Trepanation werd 7000 jaar geleden in het Neolithische tijdperk gebruikt en men gelooft dat dit werd gedaan om ernstige hoofdpijn te behandelen, of om het hoofd van de patiënt van “boze geesten” te bevrijden.

Dezelfde instellingen voor het gebruik van trepanatie bestonden in de Middeleeuwen, en daar werden de geesten eenvoudig vervangen door demonen, en mensen werden “behandeld” voor demonen bezetenheid.

Bovendien werd trepanatie gedaan zonder verdoving(!!!!), met uitzondering van sterke alcoholische dranken, en het ging niet snel – het boren in een schedel was een moeilijke taak, zelfs met modern gereedschap, en in de afgelopen eeuwen kon dit een paar uur duren. (OMG Het zou je vorige leven zijn, wat zal het resultaat zijn in het nu bewustzijn, vaak hoofdpijn oid? Gruwelijk idee wel!)

Je moet je dit eens indenken hoe erg dat moet zijn geweest voor die arme mensen…wat gruwelijk en hoe pijnlijk!
Wat een hel!!!!!!

Ummm, I think you forgot something...Sweater, Pink Shoes, and No Pants at Walmart - (Some disturbing and Funny Pictures at Walmart)

Het is dus niet verwonderlijk dat niet iedereen de trepanatie zelf heeft ervaren en daarna, als de patiënt erin slaagde om te overleven, had hij ’s nachts nog steeds nachtmerries over hoe er in zijn hoofd was geboord.-Ja logisch…. OMG

Hydrotherapie

Nee, we hebben het niet over ontspannende baden om de zenuwen te kalmeren. Aan het begin van de twintigste eeuw kwamen psychiaters op het idee om psychiatrische ziekten met water te behandelen. En een soortgelijke behandeling was nog steeds draaglijk, bijvoorbeeld als in warme baden of een verkwikkende douche. Andere methoden waren echter een echte marteling. De patiënt was bijvoorbeeld stevig vastgebonden op een bed en bedekt met doeken gedoopt in ijswater. Het vreemdste was de behandeling met volledige onderdompeling in een bad met water, tot alleen het hoofd nog uitstak. Tegelijkertijd was het bad bedekt met dicht weefsel en kon de patiënt er zelf niet uit komen. In deze vorm kon hij enkele uren tot enkele dagen liggen. (???) Tegelijkertijd moest de ontlasting ook rechtstreeks in het bad terecht komen.

Een andere wrede behandeling bestond uit het onder druk sproeien van water, eerst heet en daarna ijskoud.

Krampen

De Hongaarse psychiater en neurowetenschapper Laszlo Meduna (1896-1964) bedacht een convulsieve therapiemethode voor de behandeling van schizofrenie. Met behulp van speciale medicijnen veroorzaakten ze  bij patiënten met schizofrenie opzettelijk ernstige krampen. Meduna geloofde dat na deze stuipen de schizofreen gedurende enkele uren kalm en ontspannen werd. De methode van Meduna in die jaren werd bekritiseerd als wreed en inhumaan door andere psychiaters, die echter niet verhinderde dat het in veel psychiatrische ziekenhuizen werd geïntroduceerd.

Eerst werden strychnine en absint gebruikt om epileptische aanvallen te veroorzaken, en daarna begonnen ze het medicijn metrazol te gebruiken, dat een effect had op de bloedsomloop en het ademhalingssysteem, wat in de praktijk in feite leidde tot een lichte “geruststelling” van patiënten.

Samen met sedatie kregen ze echter geheugenverlies en last van bot breekbaarheid, dus deze methode werd een paar jaar later buiten gebruik gesteld.

Rotatietherapie

Hoppakee! Je bent over de helft van de week heen! Dus niet vergeten om je plannen voor het komende weekend veilig te stellen. En daar hoort natuurlijk ook een bezoekje bij aan de slijterij en wat swipen op Tinder, zodat je ook tussen de lakens aan je zomerlichaam kunt werken....

Deze therapie werd uitgevonden door Erasmus Darwin, de grootvader van Charles Darwin, die een arts, uitvinder was en over het algemeen een persoon met een zeer progressieve kijk in zijn tijd. In sommige opzichten was hij echter niet zo goed als in andere dingen, en rotatietherapie was misschien zijn grootste misvatting. Erasmus Darwin geloofde dat slaap de beste behandeling is voor psychiatrische ziekten en om iemand onmiddellijk in slaap te laten vallen, moest je lange tijd in een draaistoel ronddraaien. (Kots)

Men kan zich alleen de verschrikkelijke situatie voorstellen van de patiënten van de psychiatrische kliniek van de Amerikaanse arts Benjamin Rush, die de eerste (en helaas verre van de laatste) was die een draaistoel in zijn kliniek gebruikte. Tegelijkertijd begon hij het naar eigen inzicht te gebruiken en zijn doel was niet om slaap te induceren, maar om hersencongestie te verminderen, wat Rush als de belangrijkste oorzaak van psychische aandoeningen beschouwde.

Kunstmatige insuline Coma

In 1927 vond de Amerikaanse psychiater Manfred Sackel insulineshocktherapie uit voor de behandeling van schizofrenie en andere psychische aandoeningen. En deze methode wordt al 30 jaar in Amerikaanse psychiatrische ziekenhuizen gebruikt, totdat deze in 1960 definitief werd verboden als onbewezen en inhumaan. Het gebeurde allemaal toen Sakel per ongeluk een van de patiënten  met een drugsverslaving  met een verlangen naar morfine injecteerde met een te hoge dosis insuline en de patiënt in een insuline coma raakte.

Lees ook:   Automatische antiek

Maar toen hij ontwaakte, bleek dat zijn verlangen naar morfine volledig was verdwenen. Sakel besloot onmiddellijk hetzelfde te controleren voor patiënten met schizofrenie en verklaarde al snel dat 90% van schizofrenie na een insuline coma volledig was genezen. Velen betwijfelden echter onmiddellijk dat hij gelijk had en deze twijfels bleven elk jaar groeien, maar ze luisterden er pas na 30 jaar naar.

Hersenoperatie

Zonder twijfel is dit de meest verschrikkelijke behandeling voor psychiatrische ziekten die ooit in de geschiedenis heeft bestaan. En het ergste van alles was dat dokter Egash Monish voor haar uitvinding in 1949 de Nobelprijs voor fysiologie of geneeskunde kreeg, waarna ze in de Verenigde Staten net zo vaak lobotomie begonnen te gebruiken alsof het een kwestie van het verwijderen van een slechte tand was.

Ondertussen is lobotomie een zeer ernstige operatie aan de hersenen, of liever gezegd is het de scheiding van de hersenlobben van elkaar.

En het werd vaak gedaan met een bewuste patiënt. Een scherp en lang stalen instrument werd door het oogbot in de hersenen ingebracht, 😮

waarna de arts het instrument blind bewoog en het hersenweefsel vernietigde.  (OMG) Monish voerde experimenten uit op apen en  na de scheiding van de frontale lobben van de aap werd de aap kalm, passief en gehoorzaam. Hetzelfde gebeurde met mensen en artsen geloofden dat ze ‘de ziekte genazen’.

In feite veranderde de meerderheid van de mensen die aan lobotomie werden blootgesteld in  echte zombies voor de rest van hun leven, ze waren bijna nergens in geïnteresseerd en ze waren volledig onder invloed van andere mensen. Sommige patiënten (tot 6%-valt nog mee na die ellende in de neus en hersens…??? Maar 6 %… ) stierven zelfs tijdens deze operatie, terwijl naast apathie en traagheid, urine-incontinentie begon, verlamming en epileptische aanvallen konden optreden.

Ze konden alleen de eenvoudigste acties op het niveau van jonge kinderen uitvoeren, konden niet kritisch denken en onafhankelijke beslissingen nemen en hadden nog veel meer bijwerkingen.

In de vroege jaren 50 werden tot 5.000 lobotomieën per jaar uitgevoerd in de VS, 😮  en in totaal van 50 in de late jaren 1950, passeerden tot 50.000 Amerikanen deze gruwelijke ”operatie”(verminking).

Lobotomie werd om vrijwel elke significante psychologische reden gebruikt, zelfs in het geval van neurose. Geleidelijk werd het in andere landen toegepast.

Pas in de jaren 50 realiseerden artsen zich eindelijk dat lobotomie niet geneest, maar alleen mensen in ernstig mentaal gehandicapten veranderde. Sovjetartsen ‘trouwens’ kwamen eerder ‘tot bezinning’ dan de Amerikaanse; in de USSR was lobotomie officieel verboden in 1950.

Daily Picdump

Источник: https://paranormal-news.ru/news/samye_pugajushhie_sposoby_lechenija_psikhicheskikh_boleznej_v_proshlom/2019-09-26-16240

Interessanter nieuws vind je altijd bij de Russen die zijn wat eerlijker eigenlijk!

Maar wat een gruwel die tijden.
En dan dachten ze werkelijk dat het goed was! Oh we doen iets goeds want…
En zo denken ze nu bv ook goed te doen want klimaat etc…maar ze snappen er nog niets van en ooit gaat mijn achterkleinkind ook een website maken met informatie uit de tijd van zijn overgrootmoeder… kijk in die tijd dachten mensen zo achterlijk…
Ze dachten het klimaat te kunnen beheersen maar maakten de natuur kapot en dachten goed bezig te zijn met hun Gretaaaaaaa!
Uhuh… en zo gaat dat in de wereld men denkt gelijk te hebben en daar gaan ze dan voor de 100% voor en uiteindelijk blijkt het alles  nonsens eerste klas!

En dan lachen ze je uit over 80 jaar… Maar dan leven ze al niet meer dus hoeven ze het niet meer mee te maken.

Las vandaag weer reacties van mensen die menen dat kernenergie zo schoon is…jezus wat hebben zij gemist op school en aangaande hun opvoeding als dat misgaat en dat afval van die centrales duurt eeuwen voordat het weer clean is…moet je niet willen maar ja totaal overtuigd van hun mening… tjah?
What can I say?

(Betreffende de plaatjes, want zijn we inmiddels veel ”normaal” gaan vinden…eigenlijk??????? Best wel apart ik denk dat ze die mensen allang een enge griezelige behandeling hadden laten ondergaan! Kun je nagaan… 😮 )

Gerelateerde berichten