22 april 2021

 

Spaanse serie Vis A Vis geweldig!

Hoe overleef je op een plek die in niets lijkt op wat je gewend bent? Hoe snel ga je in een overlevings stand om te voorkomen dat er over je heen gelopen wordt? Macarena Ferreiro komt terecht in een vrouwengevangenis waar ze vanaf de eerste dag met de nek wordt aangekeken. Op een plek waar constant spanning op de loer ligt, moet Macarena zien te overleven in Vis a Vis.

Vis a Vis

Vis a Vis, ook wel bekend onder de naam Locked Up, heeft met een 8,2 een knappe IMDb-score te pakken. De Spaanse serie heeft hier en daar wat gelijkenissen met het Nederlandse Celblok H en kan gezien worden als een extremere versie van Orange is the New Black. De hoofdrol in de reeks is voor Macarena Ferreiro, gespeeld door Maggie Civantos. Macarena komt naar eigen zeggen onschuldig in vrouwengevangenis terecht. Ze krijgt een straf van zeven jaar, maar vertelt haar ouders in eerste instantie dat ze slechts even op vakantie gaat. Naarmate het verhaal vordert, wordt al snel duidelijk dat Macarena helemaal niet zo onschuldig is als ze lijkt.

De wereld waarin ze terecht komt in Vis a Vis is één die ze absoluut niet kent. Al in haar eerste nacht komt ze erachter hoe het eraan toegaat in de bajes als haar celgenoot wordt opgehaald door een mede-gevangene om een sigaret te roken. Als zij de volgende ochtend nog niet terug is, duurt het niet lang voordat Macarena te horen krijgt dat haar celgenoot op gruwelijke wijze is vermoord.

Langzamerhand komt Macarena steeds meer erachter wat het gevangenisleven inhoudt. Aan gunsten wordt niet gedaan in de gevangenis en voor alles wordt een wederdienst verwacht. Iets waar een groentje als Macarena zichzelf wel heel erg mee in de problemen kan brengen. Het eerste seizoen van Vis a Vis is inmiddels bij Netflix te bekijken en op 28 juni wordt al het tweede seizoen toegevoegd aan het aanbod.

Lees ook:   Estas Tonne : Full Concert of Goa

Pff nog twee daagjes wachten, kan ik het nieuwe seizoen ook kijken spannend! 😀 Heb net seizoen 1 gekeken nml. 😛

Gerelateerde berichten