web analytics
11:11 Dubbele getallen

Waarom de oudste verhalen over de Grote Piramide niet kloppen

Vier auteurs uit de oudheid hebben hun gedetailleerde beschrijvingen van de Grote Piramide tot op de dag van vandaag bewaard. Maar Herodotus, Diodorus Siculus, Strabo en Plinius de Oudere maken allemaal geen melding van het bovenkamersysteem van de Grote Piramide. Deze video onderzoekt waarom die vier auteurs waarschijnlijk het bovenkamersysteem hebben gemist op basis van een patroon van misleiding dat duizenden jaren beslaat. We onderzoeken ook hoe de Grote Piramide door de geschiedenis heen door bezoekers werd ervaren en waarom hun graffiti vaak verloren gaat door de tand des tijds. Altijd dank aan mijn collega-onderzoekers wiens inspanningen hebben bijgedragen aan deze video, met name de geschriften van Stefan Bergdoll, de foto’s van Valery Senmuth en mijn anonieme vriend die verbeterde versies van de fotografische platen van de Edgar Brothers uit 1910 aan het licht heeft gebracht.

Lees ook:   RAMSES II had kinderen met zijn dochters: zijn incestueuze stamboom uitgelegd
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button