web analytics
...

Wilde Conspiracy Theorieën over Antarctica

Wilde Conspiracy Theorieën over Antarctica

De mysteries rond Antarctica spreken tot de verbeelding van de wereld. Sinds zeelieden het in het begin van de 19e eeuw zagen en de officiële ontdekking ervan in 1821, heeft de onherbergzame woestijn van Antarctica wetenschappelijk onderzoek en samenwerkingsinspanningen tussen een groot aantal landen aangewakkerd. Maar het continent Antarctica herbergt een groot aantal verrassende complottheorieën, zoals geheime buitenaardse bases, bloeiende oude menselijke beschavingen, een enorme toegang tot de holle aarde en nog veel meer.

Hier zijn 10 fascinerende en ongegronde complottheorieën over ’s werelds grootste woestijn.

10. Aliens en UFO’s

Movie Review: The Vast of Night #UFOs #SciFi #ScienceFiction #TheVastOfNight #IndieFilm #Movies #Film #MovieReview #FilmReview #Aliens #Abduction #Cinema

De productieve UFO-jager Scott C. Waring gelooft dat hij een buitenaards ruimteschip heeft ontdekt dat begraven ligt in het ijs van Antarctica. Maar als u denkt dat meneer Waring er zelf naartoe is gereisd om de harde elementen te verdragen, heeft u het mis. Hij, en vele andere complottheoretici, verkiezen de Antarctische woestenij op zoek naar anomalieën met alleen hun scherpe ogen… en Google Earth.

Een andere onderzoeker (die ook Google Earth gebruikt) beweert dat hij een oeroud buitenaards wezen van 4 meter hoog heeft gevonden dat bevroren is op het Antarctische oppervlak. Deze persoon beweert ook dat er een deuropening lijkt te zijn op enkele meters van de voeten van de reus.

Er zijn tonnen van dit soort afbeeldingen (rechtstreeks uit Google Earth gerukt) die rond samenzweringswebsites zweven (zoals godlikeproductions.com) die verschillende anomalieën laten zien die lijken op schepen, bunkers, koepels of zelfs vliegende schotels.

Wetenschappers en psychologen suggereren echter dat deze complottheorieën niets meer zijn dan de uitdrukking van pareidolie. Mensen – en ja, dit betekent dat jij en wij – de neiging hebben om betekenis te zoeken in de natuur, en we zien vaak graag dat we worden vertegenwoordigd door onze omgeving. Het bekendste geval hiervan was de ontdekking van het gezicht op Mars. Hoewel de oorspronkelijk gemaakte foto’s van Cydonia er overtuigend mensachtig uitzien, blijkt uit beelden die vanuit andere hoeken zijn gemaakt (door ruimtevaartuigen en satellieten die naar de Rode Planeet zijn gestuurd) dat Cydonia slechts een berg is. Geen menselijk gezicht te vinden.

9. Holle aardingang

The 3-layered planetary systems and the 14 worlds
Voor het eerst voorgesteld in de 17e eeuw door Edmond Halley (en later weerlegd door iedereen die geologische wetenschap beoefent), suggereert de samenzweringstheorie van Hollow Earth dat onze aarde precies dat is, hol. Er zijn verschillende varianten van de theorie, maar de meest populaire lijkt op de fictie die wordt gepresenteerd in Journey to the Center of the Earth door Jules Verne, waarin het binnenste van de aarde bestaat uit verschillende leefbare delen (sommige met dinosaurussen en andere uitgestorven dieren). Alle versies van de theorie stellen een miniatuurzon in het midden van de aarde voor.

Maar veel complottheoretici geloven dat er meerdere ingangen zijn naar de Holle Aarde op Antarctica, en ze beweren dat het bewijs staat in een lang verloren gegaan dagboek dat is achtergelaten door de overleden marineofficier, admiraal Richard Byrd.

Het dagboek beschrijft de vermeende ontmoeting van Byrd met een geavanceerde beschaving onder het Antarctische continent (met name onder de zuidpool). Volgens dit ‘dagboek’ kreeg Byrd de opdracht om te zwijgen over de dingen die hij tijdens zijn verblijf op het bevroren continent had gezien.

Byrd heeft op beroemde wijze Operatie Highjump samengesteld, een militaire expeditie die bedoeld was om een ​​opleidings- en onderzoeksfaciliteit op Antarctica op te zetten. Volgens dit geheime dagboek had Byrd een ontmoeting met de leider van de oude beschaving van Agharta, die simpelweg ‘The Master’ werd genoemd. De Meester en zijn mensen maakten zich zorgen over het gebruik van atoomwapens op de oppervlaktewereld in de Tweede Wereldoorlog en beweerden dat ze hun vliegmachines (vliegende schotels?) Eropuit hadden gestuurd om het te onderzoeken. De Meester zei dat zijn volk berichten had gestuurd naar alle regeringen van de wereld en dat ze niet bereid waren op hun waarschuwingen te letten.

Het zogenaamde ‘geheime dagboek’ is nog steeds te vinden op Amazon en kan in bepaalde delen van internet gratis worden afgedrukt. De algemene consensus over het dagboek is dat het een uitgebreide hoax is en duidelijk niet door Byrd is geschreven.

 

8. Antarctische ijsmuur en vliegtuigen

Por que ninguém tem permissão para explorar a Antártica?
De Flat Earth Society heeft leden over de hele wereld en ze organiseren een expeditie naar wat zij ‘de ijsmuur’ noemen. Zie je, Flat Earthers geloven niet dat de aarde rond is, ze geloven dat het eigenlijk plat is. We zouden waarschijnlijk een heel artikel kunnen besteden aan de gekke dingen die Flat Earthers geloven, maar voor de doeleinden van deze zullen we ons concentreren op hun overtuiging dat Antarctica niet echt is, en dat het eigenlijk gewoon een enorme ijsmuur is, bedoeld om voorkom dat “schaapskoppen” of “bolhoofden” (u en wij) verder gaan dan de continenten die voor ons beschikbaar zijn.

Lees ook:   LAAT ALLES VALLEN! Deze enge video's moeten nu worden bekeken!

Het idee is dat Antarctica de rand is van wat Flat Earthers “de koepel” noemen, een grote glazen structuur die alle landen die we kennen, bedekt. Ze geloven echter niet dat je gewoon over de rand kunt turen. De huidige “theorie” is dat de “ijsmuur” wordt bezet door strijdkrachten die iedereen zullen neerschieten

Dit is natuurlijk om te voorkomen dat iemand het enorme aantal landen achter de muur in de gaten houdt.

Een aanvulling op dit idee is de complottheorie dat om deze reden geen vliegtuigen over Antarctica kunnen vliegen. Zoek op internet naar Flat Earth-samenzweringsinformatie en je zult hoogstwaarschijnlijk memes, GIF’s en samenzweringsvideo’s tegenkomen die beweren dat er geen vliegroutes boven Antarctica zijn. Er wordt vaak beweerd dat alle vliegplannen alleen zinvol zijn als we rekening houden met een platte aarde.

Dit is natuurlijk niet waar. Commerciële vluchten mogen niet over Antarctica vliegen (dit is om veiligheidsredenen), maar speciale chartervluchten voor toeristen doen dat wel, en ze bestrijken ook het hele continent.

7. Nee, wacht. Antarctica is wel echt?

Flat Earthers geloven allerlei gekke dingen. En hoewel velen van hen geloven in de samenzwering van de ijsmuur, is er een groeiende sekte die beweert dat Antarctica toch niet de ijsmuur is, maar eigenlijk het centrum van het oneindige vlak.

Ze geloven nog steeds dat er een ijsmuur is en dat die eeuwig voortduurt, maar Antarctica is echt voor hen.
(Misschien zijn dit nog wel gereïncarneerden uit een tijd dat ze nog geloofden dan de aarde plat was?)

6. De Illuminati Coverup op Antarctica


Samenzweringstheoretici suggereren snel dat elk beeldartefact een koepel is (bevolkt door oude buitenaardse wezens), een schip of een grote buitenaardse faciliteit. Welnu, complottheoretici geloven dat de reden waarom de reguliere wetenschappen alle buitenaardse wezens, UFO’s en The Hollow Earth onder Antarctica in diskrediet brengen, is dat “de krachten die er zijn” hen geheim houden.

Dat klopt. De Illuminati (een groep machtige individuen die in het geheim de wereld beheersen) verbergen UFO’s, oude buitenaardse piramides en de Holle Aarde voor ons allemaal. Samenzweringstheoretici op internet beweren dat een willekeurige marginale onderzoeker genaamd Clif High voorkennis heeft dat klimaatverandering en een omkering van de magnetische pool het bewijs van deze samenzweringen aan het licht brengen en dat zodra het ijs stolt boven de nieuwe zuidpool, er geen manier zal zijn voor de Illuminati om het nog langer te verbergen.

 

5. Antarctica is eigenlijk Atlantis

Atlantis: Located miles beneath the Ice sheet of Antarctica?
Samenzweringstheoretici houden van YouTube-video’s. We kwamen deze tegen die beweerde dat Antarctica eigenlijk Atlantis was en dat het hele continent meer dan 2000 jaar geleden naar zijn huidige plaats verhuisde. De “theorie” wordt Crustal Displacement genoemd, en complottheoretici gebruiken dit en het wetenschappelijke feit dat Antarctica niet altijd bedekt was met ijs om te suggereren dat daar menselijke beschavingen moeten zijn geweest.

Samenzweringstheorieën rond Atlantis beweren graag dat de mythische stad eigenlijk een bastion was voor geavanceerde wetenschap en technologie (sommigen suggereren dat het werd gerund door buitenaardse wezens) en dat het na een grote ramp in de oceaan zonk.

De IceBridge-missie is een gigantische onderneming. NASA probeert een grondige driedimensionale kaart van zowel Groenland als Antarctica te maken om de effecten van klimaatverandering beter te kunnen volgen.

Conspiracy-theoretici die NASA’s IceBridge-missiefoto’s kammen, beweren dat ze onweerlegbaar bewijs hebben gevonden dat de mythische stad op Antarctica ligt. Ze suggereren ook dat een kaart gemaakt door de Turkse admiraal Piri Reis in 1513 van een landmassa die opmerkelijk veel lijkt op Antarctica, het definitieve bewijs is dat Atlantis zich daar bevond, maar wetenschappers zijn natuurlijk zeer sceptisch dat de stad ooit meer was dan een mythe.

4. Piramides op Antarctica

Se aclara por fin el misterio de la pirámide antártica
Mensen houden van sommige piramides. De Grote Piramide in Gizeh herbergt een groot aantal samenzweringstheorieën (waarvan er vele beweren dat het door buitenaardse wezens is gebouwd), maar Antarctica herbergt ook tal van samenzweringen rond oude piramides.

Veel hongerige UFO- en anomaliejagers hebben Google Earth-afbeeldingen doorgekamd en hebben tal van afbeeldingsartefacten gevonden in de Antarctische bergen die er weliswaar erg piramideachtig uitzien. Ze beweren zelfs dat er een gelekte video is van Amerikaanse mariniers die deze vermeende piramides onderzoeken (hoewel sommige scherpe waarnemers hebben opgemerkt dat de uniformen die soldaten in de video dragen in feite Duits zijn en dat mariniers in de eerste plaats niet naar Antarctica zouden worden gestuurd). De piramides lijken opvallend veel op die in Egypte (bijna alsof iemand ze uit Google Earth heeft geïmporteerd en gelaagd met CGI).

Lees ook:   Ongelukken zijn niet toevallig

Het laatste shot van de video toont soldaten in de cockpit van een helikopter die op weg zijn naar een enorme ingang van een van de piramides.

De video zelf lijkt nieuw te zijn, dus er is (nog) niemand naar voren gekomen om het als een verzinsel te claimen; maar wetenschappers suggereren snel dat de bestaande beelden van vermeende Antarctische piramides opnieuw het resultaat zijn van pareidolie, dat dit niets meer is dan natuurlijke landformaties (net als Cydonia op Mars).

3. Magnetische poolverschuiving

Magnetic North | Why the Magnetic North Pole Is Moving
Het is een wetenschappelijk feit dat de magnetische polen van de aarde af en toe omdraaien, maar deze hebben enorme tijdschalen.

Vertel dat echter niet aan complottheoretici. Ze denken dat het naderende onheil eraan komt en dat de polen morgen al kunnen verschuiven. Ze zullen beweren dat de anomalie in de Zuid-Atlantische Oceaan en de zwervende magnetische noordpool allemaal symptomen hiervan zijn. Ze zullen je dan vertellen dat het magnetische veld in deze tijd zal instorten, ons allemaal blootstelt aan schadelijke kosmische straling, de aardkorst vloeibaar zal worden (wat dat ook mag betekenen), en dat de aarde nooit meer hetzelfde zal zijn.

Maar wees gerust, want wetenschappers denken niet dat er binnenkort een poolomkering komt. De laatste vond plaats minstens 780.000 jaar geleden, maar er zijn weinig aanwijzingen dat er nu een ommekeer plaatsvindt.

Er is eigenlijk weinig bekend over hoe de dynamo van de aarde werkt, maar er zijn aanwijzingen dat de Zuid-Atlantische anomalie een normaal verschijnsel is, veroorzaakt doordat verschillende delen van de dynamo van de aarde strijden om dominantie. In feite denken wetenschappers nu dat de laatste poolomkering 22.000 jaar heeft geduurd om te voltooien.

2. De Megalodon leeft!


Tot ongeveer 2,6 miljoen jaar geleden zwom de Megalodon in de wateren rond Antarctica. Hij kon wel 18 meter lang worden en aasde voornamelijk op walvissen en grote vissen. Maar video’s die opdoken van wat leek op een enorme haai die in de Mariana Trench zwom, vingen de ogen van complottheoretici en nu beweren ze dat de enorme zeevarende dieren nog steeds leven.

 

Er zijn andere waarnemingen geweest, en net als het monster van Loch Ness heeft niemand het beest gezien, maar is het mogelijk dat de megalodon nog steeds in de Antarctische zeeën zwemt?

Wetenschappers zeggen dat het hoogst onwaarschijnlijk is. Maar is dat niet wat ze willen dat je denkt?

 

1. Nazi-UFO’s

Image - OVNIS NAZIS - Skyrock.com
Het idee dat de Duitsers een gevestigd belang hadden bij het creëren van bases op Antarctica in de Tweede Wereldoorlog, is niet echt nieuw, en het is er een die feitelijk is gebaseerd. Duitsers consumeerden grote hoeveelheden margarine (ja, je leest het goed), maar een van de belangrijkste ingrediënten erin en andere populaire producten was walvisolie. Destijds werd Duitsland’s belangrijkste bron van walvisolie geïmporteerd uit verschillende landen. Dit klopte niet bij Hitler, die voorzag dat de bevoorrading in de nabije toekomst zou worden afgesloten. Om een ​​lang verhaal kort te maken, nazi-Duitsland vestigde walvisvangstbases op Antarctica om hun eigen walvisolie te leveren.

Maar er is een alomtegenwoordige samenzweringstheorie op internet die suggereert dat de nazi’s nog steeds bases op Antarctica hebben … en dat ze UFO’s hebben.

De theorie suggereert dat de Duitsers tijdens het verkennen van Antarctica enorme ondergrondse grotten en meren ontdekten die enorme steden zouden worden waar zij en anderen lang na het einde van de oorlog zouden gedijen. Ze zouden dan doorgaan met het creëren van ongelooflijke technologieën in hun ballingschap van de wereld en zouden contact maken met buitenaardse wezens. De nazi’s zouden dan leren hoe ze die technologie moesten gebruiken en reverse engineeren.

Er zijn veel problemen met dit idee, maar de belangrijkste daarvan is dat de expeditie die naar Antarctica werd gestuurd extreem klein was en alleen bedoeld was om de Duitse walvisindustrie uit te breiden. Het is ook belangrijk op te merken dat de nazi’s op geen enkel moment tijdens de oorlog naar Antarctica zijn teruggekeerd. De expeditie was ook klein, bestaande uit een klein schip en een kleine bemanning (met een eenvoudige nazi-officier aan boord). Nazi-Duitsland ondertekende ook het Antarctisch verdrag, dat het gebruik van Antarctisch land voor militaristische doeleinden verbood. Samenzweringstheoretici beweren vaak dat dit een uitgebreide list was die bedoeld was om andere naties ervan te weerhouden naar de zuidpool te komen, maar het feit blijft dat Duitsland pas in 1959 terugkeerde naar Antarctica.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button