web analytics

15 graden in december…prima weertje in de loop van de week

https://www.omroepbrabant.nl/?news/241200212/Winterse+hittegolf+record+van+16,2+graden+voor+december+in+zicht.aspx

Houden zo!
Paar eeuwen terug was het ook warm in onze landen… zal erbij horen!
Klimaatverandering geloof ik niet zo in..

Gewoon natuur dah puurs of geoengineering

——————————

Het Middeleeuws klimaatoptimum, ook wel bekend als ‘de Middeleeuwse warme periode’, is een periode ten tijde van hoge middeleeuwen met een significant hogere temperatuur dan de voorafgaande en navolgende perioden. De Middeleeuwse warme periode duurde grofweg van 950 tot 1250. Het warme klimaat kwam vooral voor op het noordelijk halfrond, op andere plaatsen op de wereld (zoals Antarctica) kon men deze tijdelijke opwarming niet terugvinden in de ijskernen.

Het is tijdens deze periode dat onder andere de wijnbouw in de Nederlanden zijn grootste bloei kende. Na de dertiende eeuw koelde het klimaat af, wat vanaf de zestiende eeuw tot de kleine ijstijd zou leiden. Deze warme periode wordt soms aangehaald als mogelijke aanwijzing dat de mens niet per se verantwoordelijk is voor de huidige opwarming van de Aarde.

 

https://nl.wikipedia.org/wiki/Middeleeuws_klimaatoptimum

 
Image and video hosting by TinyPic
 

Lees ook:   Wat gebeurt er in Nederland? heeft dit een relatie met de hitte

Gerelateerde artikelen

Back to top button