web analytics
11:11 Dubbele getallen
Bizar & HumorPolitiek-Elite

Azijn als onkruidbestrijder mag niet?

Onlangs viel te lezen dat een scheutje azijn prima werkt tegen groene aanslag op het terras. Goede zaak, want daardoor kunnen de chemicaliën in de kast blijven. Fout!, meldde voorlichtingsinstantie Milieu Centraal. Azijn mag je helemaal niet gebruiken! Maar vorig jaar mocht dat van dezelfde voorlichters nog wel. Wat is er veranderd?

De maatschappelijke discussie over onkruidverdelgers is opgelaaid, ook over alternatieven zoals azijn. Daar werden zelfs Kamervragen over gesteld. Veel consumenten gebruiken het huismiddeltje liever dan de chemische variant: 45 procent prefereert azijn. Geen goed idee, antwoordde het ministerie van Milieu. Ook azijn heeft ‘negatieve milieu-effecten’ zoals verzuring van de bodem.
Pardon? Een scheutje zal toch niet direct de grond verzuren? ‘Azijn is geen toegelaten onkruidbestrijdingsmiddel’, antwoordt de woordvoerder van het ministerie. Waarom niet? ‘Omdat er geen aanvraag voor is ingediend bij het CTGB, het college voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden. Dat moeten producenten doen en dat is niet gebeurd.’

Moeten Groenlezers een aanvraag doen om hun terras met water en azijn te mogen schrobben? Terwijl ze een middel als Roundup met het mogelijk kankerverwekkende glyfosaat gewoon mogen gebruiken? Het moet niet gekker worden.

Maar het CTGB beaamt: ‘Azijn is niet onderzocht als onkruidverdelger en dan mogen en kunnen wij er niks over zeggen.’ Geregistreerde gewasbeschermingsmiddelen met 60 kilo azijnzuur per hectare zijn wel toegelaten. Dat komt neer op 6 gram azijnzuur per vierkante meter, terwijl een liter schoonmaakazijn pakweg 8 gram azijnzuur bevat. De meeste mensen gebruiken daarvan hoogstens een scheut. Wat is daar mis mee?

https://www.volkskrant.nl/economie/hoe-durft-u-azijn-gebruiken-tegen-groene-aanslag~a4331692/

wmpl_unsure Nee neem lekker Satanso onkruidbestrijder tegen al het onkruid!
(Monsanto vergif!!! Dat is toch veel gezonder of niet?)

Lees ook:   Voor miljoenen naamsverandering ministeries

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥