web analytics
11:11 Dubbele getallen
Bizar & HumorPolitiek-Elite

Op bezoek bij papa in het gevang

Op bezoek bij papa in het gevang

“Ik vind het eng, maar ik ga toch. Papa mist mij heel erg. Ik mis hem een klein beetje. Papa mist mij meer.” De woorden van een kind dat op bezoek gaat bij zijn vader in de gevangenis. Dezelfde vader die mama heeft vermoord. Vandaag komt staatssecretaris Teeven met een wetsvoorstel dat definitief een einde moet maken aan het verplichte karakter van die bezoekjes, meldt De Telegraaf.

Veertien partnerdodingen vinden er jaarlijks plaats in Nederland, waarbij gemiddeld 26 kinderen een ouder verliezen, blijkt uit onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC). In 2 op de 84 gevallen bleek een kind tegen de zin in contact te moeten hebben met de ouder in de gevangenis.

Stressklachten
Van de onderzochte kinderen blijkt ruim de helft posttraumatische stressklachten te hebben. Bij 92 procent zijn er milde of ernstige zorgen over hun welzijn. Reden dat de kinderen desondanks toch bij een ouder in het gevang op bezoek gaan, zou te maken hebben met loyaliteit naar de ouder.

Gewoon weg
Een aantal kinderen gaf aan het liefst ergens anders te wonen, zodat de opgesloten ouder ze nooit meer zou kunnen vinden. Een van de kinderen: “Ik hoop dat ik papa nooit meer tegenkom, en dat-ie ook dood is, gewoon weg.”
https://www.telegraaf.nl/vrouw/mama/kinderen/23319393/__Op_bezoek_bij_papa_in_het_gevang__.html

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥