web analytics
11:11 Dubbele getallen
Astrologie en Nummerologie

De Grote Conjunctie: Jupiter Conjunct Saturnus “and a New Dawn Arrives”

8d79d1aca6e67b16a9c06efcfc6bfb88 AnGel-WinGs.nl

Jupiter en Saturnus een conjunctie op 21 december vormen de winterzonnewende op het noordelijk halfrond; de zomerzonnewende op het zuidelijk halfrond. Hoewel deze astrologische conjunctie eens in de 19-20 jaar plaatsvindt, zal dit de dichtstbijzijnde conjunctie zijn van deze twee grote planeten sinds 1623, en de dichtstbijzijnde waarneembare (haal je telescoop tevoorschijn voor een nog beter zicht) sinds 1226 – geen wonder dus dat aan het einde van dit buitengewone jaar en op een spiritueel belangrijke datum, voelt het als zo’n tijdperk-marker.

 

Deze conjunctie – vaak ‘De Grote Conjunctie’ genoemd – vindt plaats in de allereerste graad van progressieve Waterman en zal de eerste in een luchtteken zijn in meer dan 200 jaar. Voortkomend uit een cyclus van Grote Conjuncties van het aardeteken, is dit een duidelijk teken dat we genoeg hebben gedaan om onze natuurlijke hulpbronnen fysiek te bouwen en te exploiteren; er is nu iets anders nodig, iets veel intelligenter en toekomstgerichter.

De effecten van de Grote Conjunctie op het wereldtoneel zijn misschien niet meteen duidelijk, maar zullen ons collectieve begrip de komende 20 jaar geleidelijk verschuiven. Verwacht ook op persoonlijk niveau dat deze grote kosmische invloed langzaam in uw leven zal ontstaan ​​in plaats van met een knal.

Jupiter-Saturnus-conjuncties gaan over het in evenwicht brengen van extremen. Jupiter-energie is enthousiast en visionair, verlegt altijd grenzen en weet nooit wanneer en waar te stoppen. Saturnus, aan de andere kant, is beperkend, legt grenzen op, roept tijd op en leidt beperkingen in. De twee energieën bieden elk wat de ander mist; Saturnus kan structuur en discipline bieden voor de overdaad van Jupiter, terwijl Jupiter visie, wijsheid en meer vrijheid biedt aan de overdreven autoritaire aard van Saturnus.

De manier waarop deze twee energieën samenvloeien, stelt ons in staat om het beste van beide planeten te benutten en om zinvolle veranderingen op lange termijn te creëren. Op persoonlijk vlak is dit een gamechanger; op het wereldtoneel kan het een ingrijpende verschuiving van filosofie en richting aangeven.

Hier is een kort overzicht van wat je zou verwachten op basis van je zonneteken – maar de echte effecten die je voelt van deze Grote Conjunctie zullen precies afhangen van welke planeten in je geboortekaart zich in of gekoppeld zijn aan deze positie van 0-1 graden Waterman.

Lees ook:   Voorstel om 13e astrologische teken op te nemen in dierenriem

Ram

Laat je innerlijke politieke dier loskomen. Je wordt je steeds meer bewust van politiek, niet in de partijpolitieke zin, maar in het besef hoe het werkt en hoe de samenleving moet worden geleid. Waar je ook ligt in het politieke spectrum, je krijgt de zeldzame gave om mensen samen te brengen voor een gemeenschappelijk doel. Laat de valse ‘rechts of links’-tweedeling van de politiek zoals we die kennen achterwege, en wees de weg naar iets beters, iets wat de wereld op dit moment hard nodig heeft.

Stier

De Grote Conjunctie valt in je loopbaangebied, maar deze invloed gaat niet over succes of anderszins in je werkende leven – het is dieper dan dat. Het gaat over het transcenderen van wat je doet voor de kost om je ware, authentieke ambities in het leven te vinden en te belichamen. Je begint ‘succes’ heel anders te definiëren en of je nu slaagt in de traditionele zin of niet, je zult naar voren komen met een veel beter begrip van je levensdoelen.

Tweelingen

Deze Grote Conjunctie activeert uw filosofie en leerzone en is hier om u te onderwijzen, en om u in staat te stellen anderen te onderwijzen. In de komende jaren zult u uw formele kwalificaties willen uitbreiden, maar u zult ook de kracht begrijpen van de wijsheid die u in het dagelijks leven hebt opgedaan. Je wordt voorbereid om op te treden als mentor of leraar voor andere zielen. Je krijgt ook een nieuw begrip van het concept van naties, grenzen en reizen – je zult bekrompen nationalisme afwijzen en tot een groter concept komen van wat de hele mensheid verenigt.

Kreeft

Deze Grote Conjunctie activeert je opslag van ervaringen uit het verleden, of het nu uit dit leven is of van anderen. Trauma dat je in het verleden hebt meegemaakt, wordt nu je grootste bondgenoot, omdat je door het verwerken van deze pijn als een geheel nieuwe persoon naar voren kunt komen. Het is niets minder dan transformationeel. Concentreer u op het oplossen van uw vroegere problemen, op welke manier dan ook die u het prettigst vindt. Onthoud dat uw eigen emotionele problemen ook uw dierbaren treffen, dus grijp deze kans aan om uit het trauma te komen en het in uw eigen voordeel te gebruiken.

Lees ook:   Astrologie en geneeskunde in de oudheid en het moderne Mesopotamië

Leeuw

De Grote Conjunctie in je liefdeszone geeft aan dat je door je nauwste, meest persoonlijke relaties een verschil kunt maken in de wereld. Misschien voel je je aangetrokken om anderen te helpen met moeilijke relaties, of om te schrijven of te onderwijzen of anderen te inspireren door je eigen reis door liefde te delen. Op een zeer persoonlijk niveau kan deze invloed suggereren dat iemand die je rond deze tijd ontmoet, op een karmisch niveau intens met je verbonden is – maar onthoud dat zielsverwanten soms zowel afstoten als aantrekken.

Maagd

Kijk eens goed naar uw dagelijkse gewoonten en de manier waarop u uw tijd doorbrengt. U zult merken dat u het meeste ervan verspilt. Niet doen! Geef elke minuut van uw dag betekenis. Dat betekent niet dat je iets speciaals moet doen, maar je wordt aangespoord om niet doelloos rond te drijven. Geniet net zoveel van je liefdesleven, je hobby’s, je verleden, je werk en je gezin, maar doe het met meer aandacht en wees je bewust van elk moment. Vervang versleten gewoontes door nieuwe en geniet van een nieuw leven.

Weegschaal

Je kunt de energie van de Grote Conjunctie belichamen via je kinderen – of de kinderen van andere mensen, of jonge mensen in het algemeen. Deze energie brengt je jeugdige kant en je verzorgende aard naar voren. Deel uw passies en uw wijsheid met de jongere generatie. Leid, leer, mentor, inspireer. U begrijpt als geen ander dat de volgende generatie, en de generatie daarna, zal moeten omgaan met de puinhoop die wij en onze ouderen hebben achtergelaten – dus investeer uw tijd in het grootmaken, voorbereiden en ondersteunen van hen.

Schorpioen

Uw gezinsleven en uw wortels worden sterk beïnvloed door deze Grote Conjunctie. Als een vast teken hecht je waarde aan stabiliteit, maar deze verstorende invloed daagt je uit om je meer op je gemak te voelen bij verandering, te beginnen thuis. Kies een meer flexibele benadering met uw gezin en laat uw gehechtheid aan uw huidige huis of omstandigheden los. Verandering komt eraan, en als je het omarmt, zul je het geweldig vinden. Je realiteit zal verschuiven, maar je zult begrijpen dat je eerder vast zat. Er valt hier veel vreugde te beleven, als je dapper genoeg bent.

Lees ook:   Robbert van den Broeke praat over mercurius retrograde en de volle maan van 18 januari

Boogschutter

Je hebt altijd geweten dat je in hart en nieren een leraar bent, en met de Grote Conjunctie in je inlichtingenzone, is het tijd om te beginnen met het delen van wat je weet. Schrijf, blog, geef lezingen, doe vrijwilligerswerk op gebieden waar u een verschil kunt maken. Je communicatieve vaardigheden krijgen een enorme boost door deze energie en je kunt de aandacht trekken met wat je zegt. Mensen zullen luisteren, dus profiteer van het platform dat de kosmos je biedt. Het is nu of nooit, dus krop niet op wat je weet dat de wereld moet horen.

Steenbok

Nu de Grote Conjunctie zich voordoet in je overvloedszone, zul je de financiële problemen met de vlotte moeten aanpakken. Er zijn waarschijnlijk grote schommelingen in uw financiële fortuin in de komende twee decennia – de sleutel is om te begrijpen dat dit er niet toe doet. Het verandert niet wie je bent of wat er in je hart leeft. Leer van geld te genieten als je het hebt, en met minder geld te verdienen als je het niet hebt. Begin met te begrijpen dat uw ware zegeningen veel verder gaan dan uw bankrekening. Geld is een illusie, niet je meester.

Waterman

De Grote Conjunctie in uw teken is een enorm belangrijk punt in uw leven. De komende decennia zult u zich prettiger in uw vel gaan voelen; het is alsof je op dit moment hebt gewacht zonder te begrijpen waar je op wachtte. Je hebt diepten die je nog niet hebt onthuld, en je hebt talenten die de wereld nodig heeft. Jij bent het vooruitstrevende sterrenkind voor het komende decennium en we zullen afhankelijk zijn van jouw leiderschap. Ben je klaar?

Vissen

Deze Grote Conjunctie activeert je spirituele zone en is enorm belangrijk voor je spirituele groei. Je zult in toenemende mate in staat zijn om het collectieve bewustzijn aan te boren, en je zult fysiek de eenheid voelen die ons allemaal bindt. Verwacht een toename van spirituele, psychische en mystieke ervaringen, die u van harte moet omarmen. U bezit de sleutels tot een begrip dat de meeste nog niet bezitten. Deel het met ons als je er klaar voor bent.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien