web analytics
...

Betekenis van retrograde planeten in de horoscoop

Mercurius: Dit maakt de geest reflecterend. Informatie wordt anders verwerkt en leren kan het beste  door absorptie of ervaringsgerichte methoden. De geest kan zelfkritiek hebben en de persoon kan zich soms niet verbonden voelen met anderen. Dit is een introverte uitdrukking van de planeet en kan een persoonlijkheid voortbrengen die de neiging heeft om van stilte en rust te genieten. Soms kan Mercurius retrograde wijzen op communicatieproblemen of een onvermogen om gedachten comfortabel uit te drukken.

Venus: Deze retrograde kan op twee verschillende manieren werken. Ten eerste kan het duiden op problemen bij het uiten van romantische gevoelens. Dit kan worden gezien als verlegenheid of angst voor intimiteit. Het betekent niet dat ze niet diep gevoelig kunnen zijn – dat zijn ze. Ze hebben gewoon problemen met zich te openen. Vertrouwen is van vitaal belang voor deze types. De andere kant van de medaille is de narcist. Iemand die zichzelf liefheeft boven alle anderen. Venus retrograde is op deze manier ook verschenen. Mensen met Venus retrograde moeten werken aan zelfliefde en een gezonde uitdrukking van liefde.

Mars: Hier wordt de vurige planeet verwaterd. Het uiten van agressie en woede wordt geremd. Zelfs beweren voelt als een grote uitdaging. In het slechtste geval kan het een passief-agressieve kwaliteit produceren. Competitie is niet hun kracht en ze hebben er de voorkeur aan om alleen met zichzelf te concurreren. Mars retrograde mensen kunnen bang zijn voor risico’s. In sommige gevallen kan dit duiden op het onvermogen om actie te ondernemen – de persoon die op de bank zit en nooit een beslissing lijkt te nemen. De mens moet leren om actie te ondernemen en voor zichzelf op te komen.

Lees ook:   Soul Mate Astrologie

Jupiter: Dit levert een hoogst filosofische geest op  en een rijk, expansief innerlijk leven op. Ze zijn misschien een beetje teruggetrokken en houden zich niet bezig met materiële rijkdom. Ze ontwikkelen hun eigen  overtuigingen en kunnen stoel filosofen zijn. Dit zijn degenen die het meest waarschijnlijkst zijn om de opvattingen van hun ouders te verwerpen.

Saturnus: Aan de buitenkant zijn ze stoïcijns. Innerlijk een bundel zenuwen en zorgen. Dit kan zich soms manifesteren als een rigiditeit of noodzaak om dingen te perfectioneren. Ze zijn niet per se paranoïde, maar ze willen graag de controle hebben over iets. Verantwoordelijkheid is een serieuze zaak voor hen. Soms produceert het, het tegenovergestelde, vooral als ze opgroeiden in een huis waar orde niet belangrijk was. Dan hebben ze de neiging om niet ambitieus en ongedisciplineerd te zijn. Saturnus retrograde mensen hebben nooit autoriteit. Het maakt ze nerveus of rebels.

Uranus: Die regel “ze is een dame op straat, en een slet in de bladen” kan zijn geschreven over een retrograde Uranus. Nee, niet iedereen met deze retrograde is een stouterik maar weet wel dat ze hun excentriciteiten ook vaak verbergen. Ze lijken conventioneel maar zijn van binnen bv onconventioneel. Dit is de ‘innerlijke rebel’. Soms veroorzaakt deze retrograde iemand die bang is voor verandering en diegene wil zich dan aan de oude gewoonten blijven vastklampen.

Neptunus: Deze retrograde produceert levendige verbeeldingen en dromerige, escapistische neigingen. Ze kunnen diep spiritueel zijn maar kunnen moeite hebben om dat uit te drukken. In de worstcasescenario’s kan dit de verslaafde of martelaar produceren. In de beste scenario’s creëert deze retrograde een verfijnd psychisch instrument. Mensen met deze retrograde zijn vatbaar voor negatieve energie en hebben veel tijd alleen nodig om hun batterijen op te laden.

Lees ook:   MARS RETROGRADE - INNERLIJK VUUR!

Pluto: De innerlijke krachtstrijd. De retrograde persoon van Pluto heeft woede onderdrukt en problemen rond macht en controle. Ze houden er niet van gecontroleerd te worden, maar ze houden ook niet van hun eigen verlangen om de zaken onder controle te houden. Perceptief en in staat tot diepe transformatie, maar maak ze gewoon niet boos of probeer hen te vertellen wat ze moeten doen. Kan explosief zijn als ze zich verraden voelen.

Houd in gedachten: Het teken waar de planeet in staat en het huis waarin het zich bevindt, zal ook een verschil maken in hoe deze retrograde energie zich manifesteert. Een retrograde Saturnus in Schorpioen in het 8e huis zou bijvoorbeeld super rigide zijn rond sekszaken, terwijl een retrograde Saturnus in Ram in het 6e huis een baas zou kunnen produceren die ervan houdt om hun werknemers te perfectioneren.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button