12 april 2021

 

LIEFDE ZIJN

LIEFDE ZIJN

Angels:

Als wij van iemand zeggen dat hij een en al liefde is, dan bedoelen we hiermee niet dat hij een grote liefde koestert voor zijn huwelijkspartner of vriendin. Iemand kan ook liefde uitstralen voor alles rondom zich, voor alle mensen, de dieren en de bloemen, het werk… Een liefde, die er altijd is, op elk ogenblik van de dag. Liefhebben is duidelijk meer dan op iemand verliefd zijn. Met deze liefde wordt hier een welwillende aandacht voor alles bedoeld. Een mens, die een en al liefde is, gaat liefdevol met zichzelf om, raakt de bloemen in zijn kamer aan met tederheid, aait de hond die hem verwelkomt, bewondert liefdevol het landschap. Hij straalt een warmte en een liefde uit die iedereen in zijn buurt goed doet.

Zijn liefde is niet gekunsteld. Hij moet haar niet aan zijn agressiviteit ontrukken. Hij heeft begrip voor de mensen in zijn omgeving. Hij reageert barmhartig, mild en vermijdt strenge oordelen.
Ooit vertelde een vrouw mij dat ze na de meditatie een diepe tederheid voor alles in zich gevoeld had. Het was precies lente. Alles rondom haar en in zich kon ze liefhebben. Ze was gewoon van liefde vervuld. Dat was voor haar een diepe spirituele ervaring.

Anselm Grün.

Lees ook:   Wakkere mensen het valt niet mee

Gerelateerde berichten