web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-EliteWetenschap & Ontwikkeling

In een dystopische wereld is een nieuwe vorm van AI-wapens gecreëerd.

In een dystopische wereld is een nieuwe vorm van AI-wapens gecreëerd. Het enige dat deze drone-bots nodig hebben, is een profiel: leeftijd, geslacht, fitness, uniform en etniciteit. Nucleair is achterhaald. Schakel je hele vijand vrijwel zonder risico uit. Karakteriseer hem gewoon, laat de zwerm los en rust zacht. “Slaugherbots” door Stewart Sugg.

Meer over Slaugherbots: De 7 minuten durende film begint met een CEO van het type Silicon Valley die een productpresentatie geeft aan een live publiek à la Steve Jobs. De presentatie lijkt in eerste instantie onschuldig genoeg – de presentator lijkt nieuwe dronetechnologie te onthullen – maar neemt een duistere wending wanneer hij demonstreert hoe deze autonome drones mensen als vee kunnen afslachten door “een gevormd explosief” naar de schedel te brengen. Het publiek eet het omhoog, klappend en lachend met de CEO alsof ze niets gevaarlijkers hadden meegemaakt dan de onthulling van de iPhone X. De CEO gaat verder en laat video’s zien van de kleine killer drone in actie. “Laten we eens kijken wat er gebeurt als de wapens de beslissingen nemen”, zegt de CEO, terwijl de bot een aantal mensen executeert op het enorme scherm achter hem. “Geloof me nu, dit zijn allemaal slechteriken. Wat volgt is een diep verontrustend portret van een dystopische wereld waar deze kleine bewapende drones hun technologieën aan boord gebruiken – “camera’s zoals je gebruikt voor je sociale media-apps, gezichtsherkenning zoals je hebt op je telefoons!” – om autonome beslissingen te nemen over wie leeft en wie sterft. Over ALTER: De meest provocerende geesten in horror brengen je elke week drie nieuwe korte films die de menselijke conditie onderzoeken vanuit verwrongen en griezelige perspectieven. Wees klaar om de wereld die je kent achter je te laten en abonneer je. Als je eenmaal kijkt, ben je voor altijd VERANDERD. Bekijk meer: De meest provocerende geesten in horror brengen je elke week drie nieuwe korte films die de menselijke conditie onderzoeken vanuit verwrongen en griezelige perspectieven. Wees klaar om de wereld die je kent achter je te laten en abonneer je. Als je eenmaal kijkt, ben je voor altijd VERANDERD.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥