web analytics

Vloeken is gezond!

Replay: Methods to Stop Barking DogsHet is waarschijnlijk dat je ooit hebt gehoord  dat scheldwoorden niet alleen slecht voor je zijn, maar ten koste van alles vermeden moeten worden. Hoewel we ons niet allemaal aan deze regels houden, of aan deze logica, is er een negatief stigma in verband met vloeken. Maar, zo blijkt, dat is eigenlijk verkeerd.

In feite is het niet  je one-way ticket naar een side-show om je  in de hel te vloeken, het is eigenlijk goed voor je. Om de zaken nog beter te maken, heeft vloeken een aantal voordelen die bijdragen aan je kwaliteit van leven, dus ga je gang de volgende keer dat je de drang voelt om je te laten gaan. In haar boek ‘Vloeken is goed voor jou : de verbazingwekkende wetenschap van slechte taal’, breekt Emma Byre de wetenschap uit van hoe godslastering een taal van deugd is.

En terwijl de mening alleen al voldoende is om  vrijuit te spreken, is haar boek gebaseerd op een onderzoek dat is uitgevoerd door Dr. Richard Stephens .

Als Dat Nog Steeds Niet Genoeg Voor Je Is,

Kijk Dan Eens Naar Deze 7 Redenen Waarom Vloeken Echt Goed Voor Je Is.

1. Vloeken vergroot je tolerantie voor pijn.

In de studie van Dr. Stephen kregen de deelnemers te horen dat ze hun handen in ijskoud water moesten steken. Terwijl dit plaatsvond, werd hen verteld om scheldwoorden of neutrale woorden te gebruiken. Degenen die scheldwoorden gebruikten, hielden hun handen langer  in het ijskoude water en hadden minder pijn.

2. Schelden geeft ons de illusie van controle.

Lees ook:   Er is een internationale samenzwering om de wereldbevolking te verminderen

Als we zweren, hebben we het gevoel dat we meer controle hebben over de situatie. Het geeft ons een gevoel van macht, en daardoor zijn we in staat om door de situatie te gaan, in plaats van te worstelen om ertegen te vechten.

3. Boosheid loslaten.

Het stelt ons in staat om onze boosheid op een manier vrij te geven die gezond en geweldloos(!) is.
Als we gefrustreerd zijn, helpt het om een uitlaatklep te hebben. Schelden is een geweldige uitlaatklep. Dus laat wat van die stoom los, en maak je geen zorgen, je doet tenminste niemand pijn.

4. Het maakt je eerlijker.

Tijdens een studie onderzochten onderzoekers de relatie tussen vloeken en het vertellen van de waarheid. Tijdens de studie evalueerden ze de deelnemers op betrouwbaarheid, met hun vloekende gewoonten. De studie suggereerde dat , “mensen godslastering meer als een hulpmiddel voor de uitdrukking van hun echte emoties zien, in plaats van dat ze asociaal en schadelijk zijn.”

5. Hiermee kunt u zich verbinden met uw vrienden.

Vloeken stelt ons in staat om te binden met andere mensen die zweren, en toont zo onze deelname aan bepaalde groepen. Het kan ook aan anderen signaleren dat we open, gemakkelijk in de omgang zijn en van plezier houden.

6. Het zorgt voor zelfexpressie.

Schelden geeft meer ruimte voor zelfexpressie en geeft ons de mogelijkheid om kleur toe te voegen aan de taal. Zelfs Shakespeare gebruikte grof taalgebruik en op een manier die boven creatief was. “Weg, stervende, jij elfje, je hebt netjes de tong opgedroogd, bullepees, jij stokvis!”

Lees ook:   Wetenschappers uit de Verenigde Staten ontwikkelen kunstmatige lymfeklieren om kanker te bestrijden

7. Het verbetert uw algehele gezondheid.

Van verbeterde circulatie tot verhoogde endorfines, vloeken zorgt voor een gevoel van kalmte, controle en welzijn dat alleen vloeken kan geven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button