29 april 2021

 

Wat Een Soulmate Is En Wat Een Zielsverwant

Wat Een Soulmate Is En Wat Een Zielsverwant

 

Wat een soulmate is – zielsverwantWat een soulmate is en wat een zielsverwant? Er is veel te horen en te lezen over het vinden van je soulmate, of in het Nederlands zielsverwant. Veel mensen zijn op zoek naar hun soulmate. Jij ook?

Ik veronderstel dat ze de enige ware bedoelen, hun andere helft. Iemand bij wie ze zich volledig op hun gemak voelen alsof het vanzelfsprekend is dat ze bij elkaar horen, alles makkelijk en vanzelf gaat en er geen problemen zijn en zullen zijn.

Ik zal proberen een aantal vragen over wat een soulmate is te beantwoorden.

Waar komt het begrip soulmate of zielsverwant vandaan?
Kun je meer dan één soulmate hebben?
Wat betekenen soulmates in je leven?
Is een relatie met een soulmate probleemloos?
Hebben soulmates altijd een (seksuele) relatie met elkaar?
Herkennen soulmates elkaar als zodanig?
Waar komt het begrip soulmate of zielsverwant vandaan?

15 Couple Tattoo Ideas For Serious Lovers Only:

Het begrip soulmate of zielsverwant komt oorspronkelijk uit spiritueel gedachtegoed. Soulmates zijn zielen met wie je in een andere dimensie, voor je op Aarde kwam, diep verbonden was.

Als je sceptisch bent bij het lezen over spiritueel gedachtegoed en andere dimensies, neem ik je dat niet kwalijk. Voor mij is het geen probleem meer. Het maakt voor mij niet meer uit waar informatie vandaan komt. We zijn geneigd om te oordelen en onze mening te vormen op basis van dat oordeel. Ik luister naar WAT er gezegd en bedoeld wordt, niet naar waar het vandaan komt of wie het zegt. En als het resoneert met mijn gevoel, sta ik er voor open.

Kun je meer dan één soulmate hebben?

Ja, er zijn er meer. Je zult ze niet allemaal ontmoeten maar een aantal is zeker. Als je naar je andere helft op zoek bent, noemen we dat geen soulmate maar een tweelingziel.

Wat betekenen soulmates in je leven?

e' bello il sapore del mattino, sa di te..:

Als soulmates elkaar ontmoeten voelen zij zich, of één van beiden, direct vertrouwd met de ander. Dit betekent niet perse dat het je ware liefde is! Vaak hebben beiden wel hetzelfde ‘emotionele pad’ gelopen. Dat wil zeggen dat ze overeenkomstige ervaringen hebben en die op eenzelfde manier beleefd hebben, vandaar de naam soulmate, zielsverwant. Ze helpen elkaar, meestal onbewust, in hun persoonlijke ontwikkeling en groei. Dat gebeurt niet altijd op een manier die je verwachtte of graag gewild hebt. Het kan soms schokkend en confronterend zijn.

Is een relatie met een soulmate probleemloos?

Zoals je hierboven al gelezen hebt, is dat niet het geval. Soulmates halen het beste in elkaar naar boven en soms moet je veel van de ander leren om dat te bewerkstelligen. Soms moeten zij ook andere relaties hebben gehad om er aan toe te zijn een relatie met hun soulmate aan te kunnen. Pas als het bewustzijnsniveau van beiden voldoende ontwikkeld is, kunnen zij samen een geweldige relatie hebben.

Lees ook:   Zielsovereenkomsten

Hebben soulmates altijd een (seksuele) relatie met elkaar?

Happy, Love, Moment, Smile & Laugh, Smile, Laugh, :-):

Het antwoord is nee. Het is niet zo dat soulmates altijd mensen zijn van het geslacht waar jij je seksueel tot aangetrokken voelt. Het kunnen bijvoorbeeld ook vrienden zijn, een van je kinderen of je ouders. Maar zeker is het zo dat een partner er een kan zijn, ook bij een korte relatie. Het is namelijk niet zo dat je elkaar direct herkent. Daarover hieronder meer.

Het kan ook zo zijn dat je elkaar wel herkent, maar beiden een andere partner hebt die je niet kwijt wilt en er vrede mee hebt te weten dat die soulmate ergens op deze Aarde aanwezig is.

Herkennen soulmates elkaar als zodanig?

Wat je niet kent, herken je ook niet. Tenminste niet bewust. Onbewust trekken we naar mensen toe en trekken we hen ook aan doordat er een overeenkomst is in emotionele ervaringen. DAT is wat je herkent terwijl er veel andere ervaringen en gedragingen van die persoon zijn die je niet kent en waar je mee om moet leren gaan.

Dus herken je elkaar direct als soulmates? Nee, meestal niet. Al kan je dat gevoel wel hebben en er toch naast zitten De één is hier sensitiever dan de ander. Het kan ook zijn dat de één de ander als zodanig herkent maar niet omgekeerd. Degene die in zo’n geval de herkenning niet heeft, moet nog een stuk in zijn persoonlijke groei doormaken om hiertoe in staat te zijn.

She doesn’t believe that after everything she’s been through, she can fall in love again...:

Ga hem of haar niet helpen om ze niet kwijt te raken, laat ze vrij zodat ze hun eigen weg met de benodigde ervaringen kunnen doormaken.

Hiermee heb ik, hoop ik, een tipje van de sluier opgelicht over wat een soulmate is en wat een zielsverwant is. Haal een soulmate en je ware liefde dus niet door elkaar. Tenzij je al je soulmates voor de tijd dat het duurt als ware liefde kunt zien. Er zijn enkelen onder ons die zo gelukkig zijn direct hun ware liefde en soulmate ineen te treffen, maar dit is vaker niet dan wel het geval.

Lees verder: https://www.wareliefdevinden.nl/152/wat-een-soulmate-is-en-wat-een-zielsverwant/#ixzz40O73MvAS

Gerelateerde berichten