web analytics

Eieren invriezen dat kan dus

Wow dat is handig!

3791232827afe9cf7ab41c814693e5a9 AnGel-WinGs.nl

Dus af en toe, zelfs met 20 kippen, hebben we extra eieren nodig.

Gelukkig heb ik altijd een goede voorraad in de vriezer, dus we raken nooit op. Ze ontdooien mooi en koken lekker. We klauteren ze meestal door elkaar of gebruiken ze bij het bakken. Voor die doeleinden vind ik het bijna onmogelijk om het verschil te zien tussen verse en bevroren eieren.

De enige manier waarop ik het verschil kan zien, is als ik ze gemakkelijk kook. De dooier is een tikkeltje steviger – niet bepaald rubberachtig, maar…anders. Het is niet erg onaangenaam, maar ik kan zeker zien dat het ei is ingevroren. Voor roerei – totale perfectie.

Ik vind dat ze hun kwaliteit heel lang behouden als ze op de juiste manier worden ingevroren. De “powers-that-be” zeggen dat eieren tot 6 maanden kunnen worden ingevroren. Maar, vooral als ze vacuüm zijn verzegeld, vind ik dat ze heel goed meegaan, en ik zou het moeilijk vinden om het verschil te zien tussen een ei dat een week of een jaar is ingevroren.

Hoe eieren te bevriezen?

Dus hier is mijn methode voor het invriezen van eieren.

Ik vries ze veel liever afzonderlijk in, zodat ik er net zoveel uit kan halen als ik er tegelijk nodig heb. Dat doe ik door een  kleine siliconen zeepvorm te gebruiken. Het kost ongeveer $ 6, en het is misschien wel de beste $ 6 die ik ooit aan keukengereedschap heb uitgegeven. Het wordt voor veel dingen gebruikt, maar dit is waar ik het het meest voor gebruik – eieren invriezen.

Breek een ei in elke ruimte in de vorm. Schuif er een platte snijplank of bakplaat onder, zodat je hem gemakkelijk naar de vriezer kunt verplaatsen.

Schuif de hele vorm op een plank in de vriezer en laat de eieren bevriezen tot ze hard zijn. Ik vind dat 4 uur genoeg is.

Lees ook:   Windows 8 - 7 - Vista startmenu XP

Als ze bevroren zijn, haal je ze er gewoon uit en doe je ze in diepvrieszakjes.

Als ik er maar een paar tegelijk doe, gebruik ik soms gewone ziploc-sandwichzakken. 4 eieren passen er goed in.

Meestal echter, als ik eieren aan het invriezen ben, laat ik twee vormen constant draaien voor een paar dagen, en ik vries VEEL eieren in één keer in. Ik stopte ze in vacuümzakken – 8 in kwartformaat en 12 in gallonformaat (ik heb het soort dat ik gebruik gekoppeld – stevig en niet vatbaar voor lekken, maar goedkoper dan het merknaam).

Ik verzegel ze met mijn vacuumsealer. ( Dit is degene die ik heb. Koop het niet. Het werkt, maar je zou willen dat je een betere kocht – zweer het pink.)

Dan stapel ik ze plat, op elkaar, in een hoek van mijn grote oude diepvrieskist in de kelder. Het is een verbazingwekkend ruimtebesparende manier om VEEL bevroren eieren in een vrij kleine, georganiseerde ruimte te plaatsen.

Als je geen siliconenvorm hebt en er geen wilt hebben, kun je deze ook in een muffinvorm hakken. Gebruik het net als de siliconenvorm, breek een ei in elke ruimte en bevries tot het stevig is. Om de individueel bevroren eieren uit de vorm te halen, draait u ze ondersteboven over een bakplaat en legt u iets warms op de bodem van de muffinvorm. Een warmwaterkruik werkt goed. U wilt de onderkant van de eieren net genoeg ontdooien om ze er gemakkelijk uit te laten komen, en plaats ze dan in diepvrieszakjes, net zoals de bovenstaande instructies.

Om bevroren eieren te gebruiken, trekt u gewoon het aantal eieren dat u nodig heeft. Ontdooi een paar uur (of een nacht) in een kom, in de koelkast. Als je een grote quiche of een ander groot eiergerecht maakt en een heel pak eieren gaat gebruiken, laat ze dan gewoon in de diepvrieszak in de koelkast ontdooien. Als je klaar bent om ze te gebruiken, knip je een hoekje van de zak en giet je ze in je mengkom. Zo makkelijk. Zo netjes.

Deze methode heeft mijn systeem voor het bewaren van eieren absoluut gestroomlijnd. Het heeft ervoor gezorgd dat ik nooit eieren hoef te kopen – en ik ben nooit bang om bevroren eieren te gebruiken, omdat deze gemakkelijk te gebruiken zijn en geen grote geelachtige bevroren klomp, die moet worden ontdooid en vervolgens in porties moet worden afgemeten.

Lees ook:   Leuke handige tips bij kledingprobleempjes

https://saltinmycoffee.com/how-to-freeze-eggs/

Gerelateerde artikelen

Back to top button