web analytics
...

De Chakra’s

Chakra betekent ‘wiel’ in het Sanskriet (een oude taal). Het is eigenlijk meer dan een wiel of schijf, het zijn wervelende draaikolken van energie. Net als de zon.Als we een foto van de zon zien of een foto ervan bekijken, lijkt het op een schijf. Als we het echter nauwkeurig met een telescoop kunnen bekijken, zullen we zien dat er explosies zijn met energietrillingen die constant in wervelingen wervelen. Vanuit dit oogpunt kunnen we de chakra vergelijken met de zon.

Alle informatie die we hebben verzameld sinds we in de tijd bestonden, al onze herinneringen zijn opgeslagen in onze chakra’s. In zekere zin kunnen we het vergelijken met een computerschijf; Als we het van buitenaf bekijken, lijkt het niet meer dan een eenvoudig stuk plastic, maar als we het correct in de computer plaatsen, onthult het op magische wijze de informatie binnenin. Als we ook weten hoe we het moeten ontsleutelen, ligt alle informatie voor ons klaar. Onze chakra’s zijn als schijven die ons lichaam, onze geest, onze emoties en ons leven structureren.

Gesloten chakra betekent dat de energie daar zo langzaam stroomt dat het bijna stopt. Wanneer een chakra met een hoge trilling begint te draaien, stroomt de energie vrij. De belangrijkste reden voor het vertragen of blokkeren van de chakra’s zijn fysieke en mentale spanningen. Een andere reden zijn negatieve emoties; vooral angst. Wanneer we ons lichaam, geest en emoties bevrijden van angst, is het niet nodig om onze chakra’s bewust te openen, de energie stroomt vanzelf. Net zoals een bloem alleen zon en water nodig heeft om te bloeien… komt de voeding van de chakra’s van elders; yoga, ademhalingsoefeningen, beeldspraak, onbaatzuchtige dienstbaarheid, meditatie – ze helpen allemaal om onze chakra’s uit te breiden en in balans te brengen.

Lees ook:   Chakra's en edelstenen

In werkelijkheid hebben de chakra’s niet hun eigen kleuren, maar elk chakra straalt een specifieke kleur uit omdat het op een specifieke frequentie trilt.

Wortelchakra: 1e chakra. muladhara Het vermogen om te accepteren. Het wordt geassocieerd met geur. Zijn orgaan is het skelet. Zijn element is aarde. Het bevindt zich aan het laagste uiteinde van de wervelkolom. Het straalt een heldere rode kleur uit. Het heeft betrekking op fysieke veiligheid – voelen we ons veilig – en wordt beïnvloed door onze gedachten en gevoelens over financiën, carrières, fysieke veiligheid, huis, behoeften en bezittingen.

Sacraal Chakra: 2e Chakra. swadisthana creativiteit vermogen. Het wordt geassocieerd met smaak. De organen zijn de geslachtsorganen en darmen. Het element is water. Het bevindt zich halverwege tussen de navel en het onderste uiteinde van de wervelkolom. De kleur is levendig oranje. Onze onverzadigbare honger naar lichamelijke genoegens wordt beïnvloed door verslavingen en onze gevoelens en gedachten over ons lichaam, zoals slaap, lichaamsbeweging en gewicht.

Zonnevlechtchakra: 3e chakra. manipura Stabiliteitsvermogen. Het wordt geassocieerd met visie. De organen zijn de alvleesklier, de lever en het spijsverteringsstelsel. Het element is vuur. Het bevindt zich achter de navel. Het is helder geel als de zon. Het wordt beïnvloed door onze gevoelens en gedachten die verband houden met macht en controle.

Hartchakra: 4e chakra. anahata. Vermogen om lief te hebben. Het wordt geassocieerd met de tastzin. De organen zijn het hart, de longen en de thymusklier. Het element is lucht. Het bevindt zich in het midden van het borstgebied. De kleur is levendig en heldergroen. Onze gevoelens en gedachten met betrekking tot relaties, liefde, mededogen, onze verbinding met mensen, vergeven of niet vergeven, beïnvloeden dit chakra.

Lees ook:   Aura en relaties

Keelchakra: 5e chakra. vishudha Eerlijkheid vermogen. geassocieerd met het gehoor. Zijn orgaan is de keel. Het element is ether. Het bevindt zich in het midden van onze keel, waar de adamsappel zich bevindt. Het is hemelsblauw van kleur. De realiteit van wat we spreken houdt verband met onze communicatie en de gevoelens en gedachten die gepaard gaan met het uiten en vervullen van onze behoeften.

Derde oog: 6e chakra. ajna intuïtie vermogen. Het zintuig is het zesde zintuig. Zijn orgaan is de hypofyse. Het bevindt zich op ons voorhoofd, in het midden van onze twee wenkbrauwen. Het straalt een heldere indigokleur uit. Als we onze ogen sluiten en diep ademhalen, voelen we een ovale vorm precies in het midden, dit is ons derde oog. Het kijkt naar binnen naar ons, omdat alles eigenlijk in ons is. Het wordt beïnvloed door onze gevoelens en gedachten die verband houden met het verleden, de toekomst en onze spirituele overtuigingen.

Kruinchakra : 7e chakra. Sahara Het vermogen tot onvoorwaardelijk geluk. Het wordt geassocieerd met alle zintuigen. Zijn orgaan is de pijnappelklier. Het element is kosmische energie. Het bevindt zich op de bovenkant van het hoofd en in het midden. Het is als een draaiende propeller in fel paars. Het wordt beïnvloed door onze gevoelens en gedachten die verband houden met God, religie, spiritualiteit, goddelijke leiding en vertrouwen.

Het is niet nodig om vast te houden aan de kleuren en vormen van de chakra’s. Als we ons concentreren op oefeningen zoals meditatie, beeldspraak en ademhaling, zullen we kalmer, vrediger, gezonder en evenwichtiger zijn. Dan schijnen ook onze chakra’s fel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

Whitelist deze website aub, want van de advertenties betalen wij het onderhoud en de server voor deze website. Dank hiervoor!