web analytics
11:11 Dubbele getallen

Zegen je eten

Cross Glittery GIF - Cross Glittery Sparks GIFsAl millennia hebben wij mensen onze belangrijkste gesprekken gevoerd, onze sterkste allianties gesmeed en onze grootste beslissingen genomen op dezelfde locatie. De eettafel.

In elke uithoek van de wereld zijn familietradities doorgegeven via recepten, ceremoniële serveerartikelen (Grandma Pearl’s serviesgoed of oom Hazzba’s waterpijp na het eten) en verhalen die tijdens de maaltijden worden gedeeld.

 

Het heilige gebed voor de maaltijd – waarin we ons bedanken voor de overvloed en overvloed die ons lichaam voedt en voedt – in de vele vormen die het in verschillende culturen aanneemt, is zelfs voor de kleinste gezinsleden een aardse herinnering geweest aan het belang van dankbaar zijn voor wat we hebben. hebben.

Helaas zie ik dat deze rituelen steeds minder vaak voorkomen in ons drukke moderne leven. Gezinnen verzamelen zich rond de televisie in plaats van bij de haard, individuen communiceren met hun apparaten in plaats van met elkaar, of voedsel wordt onderweg uit een pakket gepakt. Ondertussen verlangen velen naar meer verbinding met elkaar, met de aarde en met de geest.

Het bewust bereiden en delen van voedsel als een heilig ritueel is een krachtige bindende kracht voor families en gemeenschappen. Als we liefdevol samen voedsel bereiden en het met dankbaarheid serveren, ontvangen we meer dan alleen fysieke voeding. Het geheime ingrediënt in elk mals bereid gerecht over de hele wereld is hetzelfde:  liefde .

Mijn grootvader Nick (mijn naamgenoot) groeide op in mijn eigen familie en was een bewaarder van de kooktraditie van zijn familie, en bracht me een diepe eerbied bij voor eten en al zijn heerlijke magie.

Opa Nick groeide op als bakkerszoon in Brooklyn. Hij leerde van zijn ouders hoe hij honderd verschillende traditionele Italiaans/Siciliaanse gerechten kon maken, waaronder het beste brood dat je ooit hebt gegeten. Ik heb hele dagen mijn grootouders geholpen met koken in het appartement van de schoonouders die we voor hen in onze kelder hadden gebouwd. De minutieuze manier van mijn grootvader om de ingrediënten te bereiden, elk gerecht te koken en op te ruimen terwijl hij meeging, was meditatief.

Ik kreeg de rillingen over mijn rug als ik keek naar hoe ze de zelfgemaakte manicotti, de witte bonen- en escarolesoep en de pulpitasalade met verse octopus klaarmaakten. Hij zou zijn bovenlip likken – een indicatie dat hij zich echt concentreerde op een moeilijke manoeuvre, terwijl hij het griesmeeldeeg onder een subtiel geplaatste ravioli stopte. Elk moment in de keuken voelde zo rijk, zo rustig, zo vol intentie, betekenis en vreugde. Zoals het leven zou moeten zijn.

Mijn vader vertelt nog steeds verhalen over vroeger toen ik opgroeide. Zondagavonddiners met al zijn neven, tantes en ooms verdrongen zich rond een enorme eettafel die was gepropt in een piepkleine kleine eetzaal in Brooklyn, en hoe dit was “waar het allemaal gebeurde”. Hier werden verhalen verteld over de oude familie, waar mijn vader het vlotte geklets van zijn vader met zijn ooms te zien kreeg, en getuige was van de speelse roddels van zijn moeder met haar zussen. Een grote familie smeltkroes, waar iedereen werd opgemerkt en geliefd. En het eten was heerlijk.

Iedereen in mijn familie kende de weg in de keuken, maar opa Nicks kookkunsten waren legendarisch. Zijn eten verblindde de smaakpapillen van veel van mijn vrienden, maar de grootste indruk die hij op ons maakte, kwam voordat we zelfs maar onze vorken naar onze mond brachten.

De man zei de meest krachtige genade die ik ooit heb gehoord. Lucide, toegewijd, inspirerend, nederig, kwetsbaar – een in vervoering gebracht gesprek met God.

Als je in onze familie was, kende je de oefening, en als je een nieuwkomer was, leerde je het snel. Toen het eten klaar was en iedereen zat, keek mijn grootvader de tafel rond en maakte zacht oogcontact met iedereen. Dan reikte hij naar de hand van de persoon die rechts en links van hem zat en dwong hen hetzelfde te doen, totdat de cirkel compleet en verbonden was.

Lees ook:   Zie je ook zo vaak dubbele getallen die zich continu herhalen?

Hij zou zijn ogen sluiten, zijn hoofd buigen en in een snelle, ritmische cadans tot God bidden om het eten te zegenen, zijn licht en liefde op iedereen aan tafel werpen, en hem dan keer op keer bedanken voor alles wat hij had gehad. ons gegeven. Dit was niet voor de show; het was een mededeling.

Als hij klaar was, deed hij zijn ogen open, tilde zijn hoofd op en zei met een lieve glimlach op zijn gezicht: “Ben je klaar met eten?” En dan graven we ons allemaal in. Opa Nick diende altijd eerst iedereen, vóór zichzelf. Maar de Siciliaan van 5 voet 8, 140 pond zou de rest van ons onder de tafel kunnen opeten!

Ik doe mijn best om het voorbeeld van mijn grootvader te volgen. In mijn eigen familie hebben we de regel “geen apparaten aan de eettafel”. We maken misschien niet alles wat we eten helemaal opnieuw, maar we nemen wel de tijd om na te denken over de oorsprong van ons voedsel en zegenen onze maaltijden voor het voedsel dat ze ons lichaam, geest en ziel verschaffen. Etenstijd is een tijd voor ons om volledig bij elkaar te zijn en de drukte van de dag opzij te zetten.

Als je meer heiligheid wilt brengen in het bereiden en delen van voedsel in je huis, staan ​​hieronder 3 zegeningen die je kunnen inspireren:

Een unitaire zegen

Gezegend zij de aarde voor het baren van dit voedsel
Gezegend zij de zon voor het voeden ervan
Gezegend zij de wind voor het dragen van haar zaad
Gezegend zij de regen voor het lessen van haar dorst.
Gezegend zij de handen die hebben geholpen om dit voedsel te verbouwen,
Om het naar onze tafels te brengen
Om onze geest, lichaam en geest te voeden.
Gezegend zij onze vrienden, onze families en onze dierbaren.
Wees gezegend.

Van de Indiaanse Iroquois-traditie

We keren terug dankzij de maïs, en haar zussen,
de bonen en pompoenen, die ons leven geven.
We keren terug dankzij de struiken en bomen,
die ons van fruit voorzien.
We keren terug met dank aan de Grote Geest,
in die alle goedheid belichaamt
en die alle dingen leidt voor het welzijn van zijn kinderen.

Maaltijdgebed aangepast van boeddhistische leraar Thich Nhat Hanh

Moge het voedsel dat we eten ons bewust maken van de
onderlinge verbanden tussen het universum en ons,
de aarde en ons, en alle andere levende soorten en ons.
Omdat elke hap in zichzelf het leven van zon en aarde bevat.
Mogen we de betekenis en waarde van het leven zien van deze
kostbare stukjes voedsel.

 

Men zegt ook dat als je bidt voor eten door bepaalde trillingen…wat dat ook moge zijn (behalve de grasmaaier van de buren…)
je voedsel meer energetische waarde krijgt.

Ochtendmaaltijd

Heer Jezus, dank u voor deze dag,
en voor de nachtrust,
en voor dit voedsel, en voor de manier waarop
we altijd gezegend zijn.

Lunch

Heer Jezus, dank u voor deze gaven
. En wat ze allemaal laten zien;
Voor je eigen gestage liefde die
Ons hart verheft in de middag lof.

Avondmaal

Here Jezus, kom nu naar onze maaltijd,
en zegen ons dit voedsel;
Waar het geloof zwak is, lieve Heer, onthul
dat alles wat je geeft goed is.

Ochtendmaaltijd

Onze Vader, u geeft elke dag het
voedsel waardoor onze lichamen leven.
Hiervoor danken wij u vanuit ons hart
en bidden dat u bij het begin van deze dag
onze ogen
uw eindeloze vrijgevigheid mag laten zien.
En sta toe dat als we zo vervuld zijn,
we alleen mogen doen wat u hebt gewild.

Lees ook:   Uittredingen

Lunch

We zijn dankbaar, Vader, voor dit uur
om te rusten en te putten uit uw kracht
die u hebt laten zien in zon en regen
En tot op de korrel hebt afgemeten.
Laat al dit voedsel dat je hebt gemaakt
en genadig voor ons hebt gelegd,
onze kracht herstellen voor dit volgende uur
, zodat we je volledige kracht mogen hebben.

Avondmaal

Hoe trouw, Vader, is uw zorg;
Weer zoals altijd is er eten.
Opnieuw heb je ons voorgezet.
Een maaltijd die we bidden zal veel meer betekenen
dan alleenstaanden gevuld met voedsel;
Laat er, Heer, een liefdevolle stemming zijn.
En terwijl je onze lichamen nieuw maakt,
kom nu en voed ook onze eenheid.

https://wakeup-world.com/2022/05/26/the-art-of-blessing-your-food-2/

Gebeden van vreemden hadden geen effect op het herstel van mensen die een hartoperatie ondergingen, zo blijkt uit een groot en langverwacht onderzoek.

En patiënten die wisten dat er voor hen gebeden werd, hadden een hoger percentage postoperatieve complicaties zoals abnormale hartritmes, misschien vanwege de verwachtingen die de gebeden wekten, suggereerden de onderzoekers.

Omdat het het wetenschappelijk meest rigoureuze onderzoek is of gebed ziekten kan genezen, is het onderzoek, dat bijna tien jaar geleden begon en waarbij meer dan 1.800 patiënten betrokken waren, jarenlang het onderwerp geweest van speculatie.

De vraag is een controversiële geweest onder onderzoekers. Voorstanders hebben betoogd dat gebed misschien wel de meest diep menselijke reactie op ziekte is, en dat het lijden kan verlichten door een mechanisme dat nog niet wordt begrepen. Sceptici hebben beweerd dat het bestuderen van gebed geldverspilling is en dat het bovennatuurlijke interventie veronderstelt, waardoor het per definitie buiten het bereik van de wetenschap valt.

Er zijn de afgelopen zes jaar minstens 10 onderzoeken naar de effecten van gebed uitgevoerd, met wisselende resultaten. De nieuwe studie was bedoeld om tekortkomingen in de eerdere onderzoeken te verhelpen. Het rapport zou volgende week in The American Heart Journal verschijnen, maar de uitgever van het tijdschrift heeft het gisteren online gezet.

In een haastig bijeengeroepen persconferentie zeiden de auteurs van het onderzoek, geleid door Dr. Herbert Benson, een cardioloog en directeur van het Mind/Body Medical Institute in de buurt van Boston, dat de bevindingen niet het laatste woord waren over de effecten van zogenaamd voorbede. . Maar de resultaten, zeiden ze, riepen vragen op over hoe en of patiënten verteld moesten worden dat er voor hen gebeden werd.

 

“Een conclusie hieruit is dat de rol van bewustzijn van gebed verder moet worden bestudeerd”, zegt Dr. Charles Bethea, cardioloog bij Integris Baptist Medical Center in Oklahoma City en co-auteur van de studie.

Andere experts zeiden dat het onderzoek de vraag onderstreept of gebed een geschikt onderwerp is voor wetenschappelijk onderzoek.

“Het probleem met het wetenschappelijk bestuderen van religie is dat je het fenomeen geweld aandoet door het te reduceren tot basiselementen die kunnen worden gekwantificeerd, en dat zorgt voor slechte wetenschap en slechte religie”, zegt Dr. Richard Sloan, een professor in gedragsgeneeskunde aan Columbia. en auteur van een binnenkort te verschijnen boek, “Blind Faith: The Unholy Alliance of Religion and Medicine.”

De studie kostte 2,4 miljoen dollar en het meeste geld kwam van de John Templeton Foundation, die onderzoek naar spiritualiteit ondersteunt. De regering heeft sinds 2000 meer dan 2,3 miljoen dollar uitgegeven aan gebedsonderzoek.

Dean Marek, een aalmoezenier bij de Mayo Clinic in Rochester, Minn., en een co-auteur van het rapport, zei dat de studie niets zei over de kracht van persoonlijk gebed of over gebeden voor familieleden en vrienden.

Lees ook:   Seks-SEX versus liefde

Hij werkte in een groot medisch centrum als Mayo en zei: “Je hoort tonnen verhalen over de kracht van gebed, en ik twijfel er niet aan.”

In de studie volgden de onderzoekers 1.802 patiënten in zes ziekenhuizen die een coronaire bypass-operatie ondergingen, waarbij artsen de bloedsomloop rond een verstopte ader of slagader omleiden.

De patiënten werden in drie groepen verdeeld. Er werd voor twee gebeden; de derde niet. De helft van de patiënten die de gebeden ontvingen, kreeg te horen dat er voor hen werd gebeden; de helft kreeg te horen dat ze wel of geen gebeden zouden ontvangen.

De onderzoekers vroegen de leden van drie gemeenten: St. Paul’s Monastery in St. Paul; de Gemeenschap van Teresische Karmelieten in Worcester, Massachusetts; en Silent Unity, een gebedsdienst in Missouri in de buurt van Kansas City — om de gebeden uit te spreken met de voornamen van de patiënten en de eerste initialen van hun achternaam.

De gemeenten werd verteld dat ze op hun eigen manier konden bidden, maar ze kregen de opdracht om de zinsnede op te nemen, “voor een succesvolle operatie met een snel, gezond herstel en zonder complicaties.”

Bij het analyseren van complicaties in de 30 dagen na de operaties, vonden de onderzoekers geen verschillen tussen de patiënten voor wie werd gebeden en degenen die dat niet waren.

In een andere van de bevindingen van de studie had een significant groter aantal patiënten die wisten dat er voor hen gebeden werd – 59 procent – complicaties, vergeleken met 51 procent van degenen die onzeker waren. De auteurs lieten de mogelijkheid open dat dit een toevalsbevinding was. Maar ze zeiden dat het bewust zijn van de gebeden van de vreemden ook voor sommige patiënten een soort faalangst had kunnen veroorzaken.

‘Misschien heeft het hen onzeker gemaakt, omdat ze zich afvroegen of ik zo ziek was dat ze hun gebedsteam moesten inschakelen?’ zei Dr. Bethea.

Uit de studie bleek ook dat meer patiënten in de ongeïnformeerde gebedsgroep – 18 procent – ernstige complicaties hadden, zoals een hartaanval of beroerte, vergeleken met 13 procent in de groep die geen gebeden ontving. In hun rapport suggereerden de onderzoekers dat deze bevinding ook op toeval berust.

Een van de redenen waarom het onderzoek zo algemeen werd verwacht, was dat het werd geleid door Dr. Benson, die in zijn werk de rustgevende kracht van persoonlijk gebed en meditatie heeft benadrukt.

Ten minste één eerdere studie vond lagere complicaties bij patiënten die voorbede ontvingen; anderen vonden geen verschil. Een studie uit 1997 aan de Universiteit van New Mexico, waarbij 40 alcoholisten betrokken waren bij revalidatie, vond dat de mannen en vrouwen die wisten dat er voor hen werd gebeden, het in werkelijkheid slechter deden.

De nieuwe studie was rigoureus ontworpen om problemen zoals die in de eerdere studies naar voren kwamen te voorkomen. Maar experts zeiden dat de studie misschien niet het grootste obstakel voor gebedsstudie kon overwinnen: de onbekende hoeveelheid gebeden die elke persoon ontving van vrienden, families en gemeenten over de hele wereld die dagelijks bidden voor zieken en stervenden.

Bob Barth, de geestelijk directeur van Silent Unity, de gebedsbediening in Missouri, zei dat de bevindingen de missie van de bediening niet zouden beïnvloeden.

“Een gelovig persoon zou zeggen dat deze studie interessant is,” zei dhr. Barth, “maar we bidden al heel lang en we hebben gebedswerk gezien, we weten dat het werkt, en het onderzoek naar gebed en spiritualiteit is Net begonnen.”

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button