web analytics
11:11 Dubbele getallen
RH Negatief - Anunnaki - Elohim - Geloof

Adam en Eva, de mythe van de schepping

Velen van ons zijn geïndoctrineerd door enkele van de Abrahamitische religies, die worden onderscheiden in drie delen: het jodendom, het christendom en de islam. Ze zijn allemaal monotheïstisch en zien de God van heilige teksten als de Universele God en Schepper van alle dingen. En beide verklaren de oorsprong van de mens, van een kleimal gemaakt door de handen van God zelf. Het bijbelse verhaal gaat verder dat de mens na de schepping in de Hof van Eden werd geplaatst om voor hem te zorgen.

Het vertelt ook hoe de vrouw verscheen, die was gemaakt van een van Adams ribben, en later hoe het paar in ongenade zou zijn gevallen na het horen van de kwaadaardige slang die daar kroop, en hoe God besefte dat er iets in hen was. veranderd, werd hij er woedend door, verdreef het jonge paar uit het paradijs en veroordeelde hen tot een leven van werken en lijden. We kennen dit verhaal uit het hoofd en sauté, en ondanks de doelbewust allegorische schoonheid die de tekst met zich meebrengt, en de verbijsterende nieuwsgierigheid die het oproept, geeft het uiteindelijk de overgrote meerderheid van de mensen het intelligente en spottende vermoeden dat alles slechts een mythe is om iets uit te leggen complex. Nou… We hebben op scholen geleerd dat we uit de aap zijn voortgekomen en geëvolueerd! In feite zegt de evolutietheorie niet dat de mens uit de aap kwam, dat is een misvatting over de theorie van Darwin! De theorie is dat wij en mensapen een gemeenschappelijke voorouder delen en tot de primatengroep behoren. Hoe dan ook, het heeft lang geduurd voordat onze samenleving de evolutietheorie accepteerde, als iets dat veel coherenter was voor onze oorsprong.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥