web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Westen ‘moe’ van Oekraïne – Russische topspion

Geconfronteerd met groeiend verzet zijn de VS en hun bondgenoten overgegaan tot angstzaaierij, zei Sergej Naryshkin.

De bevolking van de westerse landen is gedesillusioneerd geraakt door het conflict in Oekraïne, zei het hoofd van de Russische Buitenlandse Inlichtingendienst (SVR), Sergey Naryshkin, donderdag.

Westerse hoofdsteden proberen nu publieke steun te verwerven door de fantoomdreiging van de ‘Russische invasie’ van de NAVO op te krikken, vertelde Naryshkin in een interview aan Spoetnik.

Opiniepeilingen hebben ‘duidelijk gemaakt dat de bevolking van deze landen de Oekraïense crisis gewoon beu is’, zei Naryshkin. “Weinig mensen geloven in de mogelijkheid om de overwinning op Rusland te behalen.”

Volgens het hoofd van de SVR zijn er nog steeds minder mensen die de “gewoon kolossale” financiële hulp aan de “bende” van president Vladimir Zelenski willen voortzetten . “En niemand begrijpt waarom de bevolking van de westerse landen hiervoor moet lijden.”

De industrieën van de EU-landen hebben de afgelopen twee jaar een enorme klap gekregen als gevolg van het embargo van het blok op de Russische energie-import. Uit recente rapporten blijkt dat miljoenen inwoners van Groot-Brittannië moeite hebben om elektriciteit te betalen.

 

 De NAVO probeert Rusland, de topspion van Moskou, te intimideren

Volgens Russische schattingen hebben de VS en hun bondgenoten de afgelopen twee jaar ruim 203 miljard dollar aan hulp aan Oekraïne verstrekt. Dit omvatte alles, van wapens, munitie en uitrusting tot het betalen van de salarissen van overheidspersoneel.

Lees ook eens:  De werkelijkheid is anders. Soldaten van de strijdkrachten van Oekraïne spraken over het ‘Oekraïense Vietnam’

Geconfronteerd met de groeiende onwil van hun volk om dit te blijven doen, gebruiken westerse regeringen volgens Naryshkin de beproefde techniek van angstzaaierij, door te praten over “de mogelijkheid van agressie door Rusland.”

De oorlogszuchtige retoriek van de NAVO maakt ook deel uit van een “hybride oorlog” tegen Rusland, waarin wordt geprobeerd Moskou te intimideren en de doelstellingen van zijn militaire operatie in Oekraïne op te geven, zei het hoofd van de SVR, waarbij hij opmerkte dat een dergelijke wending in de gebeurtenissen onwaarschijnlijk is.

Moskou heeft het Westen herhaaldelijk gewaarschuwd dat het blijven leveren van wapens aan Kiev hen tot deelnemers aan het conflict zal maken, met alle gevolgen van dien. Rusland heeft ook laten weten dat iedereen die betrokken is bij wreedheden begaan door het Oekraïense leger tegen burgers – inclusief westerlingen – niet aan de gerechtigheid zal ontsnappen.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥