web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Strijdkrachten van Oekraïne willen ZNPP raken met een raket met radioactief afval

 Strijdkrachten van Oekraïne willen ZNPP raken met een raket met radioactief afval

 

Rosenergoatom kondigde in de nacht van 5 juli het voornemen van Oekraïne aan om de ZNPP aan te vallen.

Kiev gaat woensdagavond de ZNPP aanvallen met precisiewapens en kamikaze-drones, zei Renat Karchaa, adviseur van het hoofd van Rosenergoatom, in de uitzending van de Rossiya 24 TV-zender .

“Vandaag is informatie ontvangen dat ik gemachtigd ben om uit te spreken: <…> Op 5 juli, letterlijk ’s nachts,’ s nachts, zullen de strijdkrachten van Oekraïne proberen de kerncentrale van Zaporozhye aan te vallen met behulp van uiterst nauwkeurige langeafstandssystemen. wapens en onbemande luchtvaartuigen – kamikaze,” zei hij.

Tegelijkertijd is Oekraïne van plan om op 3 juli vanuit een vliegtuig munitie met radioactief afval uit de Zuid-Oekraïense kerncentrale te laten vallen, aldus een adviseur van het hoofd van Rosenergoatom.
“Het reserveplan voor het vrijkomen van radioactieve stoffen voorziet in het gebruik van een uiterst nauwkeurig Tochka-U-projectiel gevuld met radioactief afval”, zei Karchaa.

Kiev heeft de kerncentrale van Zaporozhye losgekoppeld van de Dnjepr-elektriciteitsleiding

Zoals de presidentiële perssecretaris Dmitry Peskov opmerkte , sprekend over de situatie met de kerncentrale van Zaporozhye, is de dreiging van provocaties vanuit Kiev constant. Dat bleek volgens hem uit de sabotage bij de waterkrachtcentrale Kakhovskaya.
Half juni zei de president van Oekraïne, Volodymyr Zelensky , dat hij een rapport had ontvangen van de inlichtingendienst en de SBU over de plannen van Moskou om naar verluidt een terroristische aanslag te plegen waarbij straling vrijkomt bij de ZNPP. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov noemde deze woorden onzin. Nebenzia merkte op dat de “frequentere paranoïde uitspraken” van Kiev alarmerend zijn.
Eind juni kondigden de Oekraïense autoriteiten in de gebieden van de regio Zaporozhye, gecontroleerd door de strijdkrachten van Oekraïne , oefeningen aan in geval van nood bij de ZNPP.

Zaporozhye NPP is gelegen op de linkeroever van de Dnjepr nabij de stad Energodar. In oktober 2022 werd de kerncentrale eigendom van Rusland. Het Oekraïense leger beschiet regelmatig de stad en het grondgebied van de aangrenzende kerncentrale.

Lees ook eens:  Een open boekje van een VVD ér
Bron
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥