web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Door de VS gefinancierd videospel om kinderen te ‘beschermen’ tegen ”nepnieuws”

Je moet iets om mensen te beïnvloeden!

Er wordt beweerd dat technieken voor gedragsverandering zijn gebruikt in een spel dat wordt gefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken

‘Cat Park’ © catpark.game

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken financierde een videogame met een antipopulistische boodschap om kinderen te leren “desinformatie” te herkennen, volgens documenten die donderdag zijn gepubliceerd door de Foundation for Freedom Online (FFO). Het spel, ‘Cat Park’, wordt wereldwijd uitgerold, met Amerikaanse ambassades die vragen om het door scholen en gemeenschapsorganisaties te duwen.

In een memo dat op 31 oktober naar alle Amerikaanse diplomatieke posten wereldwijd werd gestuurd, moedigde het ministerie van Buitenlandse Zaken het personeel aan om “speciale rollout-evenementen” te “promoten”, “publiceren” en “organiseren” voor ‘Cat Park’, een spel ontwikkeld door een Nederlandse studio en gefinancierd door het ‘Global Engagement Center’ (GEC) van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De game laat zien “hoe sensationele krantenkoppen, memes en gemanipuleerde media kunnen worden gebruikt om samenzweringstheorieën naar voren te brengen en aan te zetten tot geweld in de echte wereld”, aldus de memo, die werd verkregen door America First Legal en openbaar werd gemaakt door de FFO.

Het Amerikaanse ‘Ministry of Truth’ is niet verdwenen: officieel Washington heeft zijn plan om sociale netwerken te controleren niet opgegeven
Lees verder Het Amerikaanse ‘Ministry of Truth’ is niet verdwenen: officieel Washington heeft zijn plan om sociale netwerken te controleren niet opgegeven.

Lees ook eens:   AD bericht ook over de Bilderbergers!

Spelers nemen de rol aan van een gebruiker van sociale media die een populaire campagne leidt tegen de aanleg van een kattenpark, waarbij ze samenzweringen bedenken dat het park een elitair project is voor de hogere klasse van de stad. Wanneer wordt onthuld dat de campagne heimelijk wordt gefinancierd door een miljardair, moeten spelers het ‘nepnieuws’ corrigeren dat ze eerder namens de sponsor hebben verspreid.

In de memo staat dat ‘Cat Park’ is gebaseerd op ‘inentingstheorie’- onderzoek door het ‘Social Decision-Making Lab’ van de Universiteit van Cambridge. Door spelers virtueel bloot te stellen aan “desinformatie” , bouwt het spel “cognitieve weerstand” op “in de echte wereld” , legde het ministerie van Buitenlandse Zaken uit.

Onderzoeksdocumenten gepubliceerd door het Cambridge-lab hebben technieken onderzocht die erop gericht zijn afwijkende meningen over onderwerpen als klimaatverandering en Covid-19 de kop in te drukken, en Amerikaanse conservatieven te ‘ duwden ‘ om liberale standpunten te accepteren.

‘Cat Park’ is het tweede spel dat de GEC heeft ontwikkeld met geld van de Amerikaanse belastingbetaler. ‘ Harmony Square ‘, uitgebracht na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020, ziet spelers ‘Chief Disinformation Officer’ worden, wat verdeeldheid aanwakkert in een buurt die ‘geobsedeerd is door democratie’.

‘Harmony Square’ werd gepromoot op Britse scholen met de hulp van het UK Cabinet Office, en in Oekraïne, Letland, Irak en Saoedi-Arabië “als een strategisch educatief instrument om desinformatie tegen te gaan”, aldus de memo.

Lees ook eens:   Kartel DOODSBANG voor GESCHORSTE Thierry Baudet

Beide games zijn ontworpen om te worden ingezet en opnieuw te worden ingezet als de VS dat nodig achten. “In de aanloop naar lokale verkiezingen zouden Amerikaanse missies… mensen kunnen aanmoedigen om hun desinformatiebooster te laten spuiten door [deze spellen] te spelen”, aldus de documenten.

 

Bron

Dus denk je eens in welke games men maakte om jongeren te beïnvloeden bv Call  of Duty! Wat betekent je plicht doen!
Daarom willen velen in dienst zeker?
Ze vergeten zeker dat het gaat in oorlogen om levende mensen!?
Dat ze in feite mensen echt vermoorden!?

Ik denk dat zo’n game bij de ”verkeerden” een bepaalde knop wel kan omzetten en dat het ze dan ook niet veel nog uitmaakt verder…
Dus zo gevaarlijk kan een game zijn… het kan propaganda zijn een psychologische beïnvloeding van mensen en mn jongeren!

Niets verbaast mij nog.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥