web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Zuckerberg zegt dat Facebook het verhaal van Hunter Biden heeft gecensureerd na waarschuwing van de FBI

Je hoort dus niet de waarheid in het nieuws, onthoud dat!

De CEO van Meta zei dat hij besloot het nieuwsbericht te begraven nadat het bureau hem had gewaarschuwd voor mogelijke ‘Russische propaganda’

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg heeft gezegd dat zijn platform heeft gewerkt aan het beperken van het bereik van een explosief verhaal over de zoon van president Joe Biden, Hunter, nadat de federale politie hem had gezegd “waakzaam” te zijn over buitenlandse desinformatie.

Zuckerberg sprak uitgebreid over de controverse tijdens een optreden op de podcast van Joe Rogan op donderdag, waarbij hij de reactie van Facebook verdedigde op een New York Post-rapport dat voorafgaand aan de verkiezingen van 2020 werd gepubliceerd en waarin een reeks duistere zakelijke transacties door Hunter Biden werd beweerd, waarbij hij documenten aanhaalde die waren verkregen van een van zijn laptops.

Hoewel de CEO opmerkte dat Facebook “een andere weg insloeg dan Twitter” – wat het verhaal regelrecht verbood en zelfs verhinderde dat gebruikers het in directe berichten delen – zei hij dat zijn team uiteindelijk besloot de verspreiding van het artikel te beperken op basis van advies dat hij had ontvangen van de FBI.

“De achtergrond hier is dat de FBI in feite naar ons toe kwam en zei: ‘Hé, zodat je het weet, je moet zeer alert zijn. We dachten dat er veel Russische propaganda was bij de verkiezingen van 2016; we hebben vernomen dat er in principe een soort stortplaats zal zijn die daarop lijkt. Dus wees waakzaam’,’ zei hij, de woorden van een federale agent parafraserend.

We dachten gewoon, als de FBI – die ik nog steeds beschouw als een legitieme instelling in dit land, het is een zeer professionele wetshandhaving – als ze naar ons toe komen en ons vertellen dat we ergens op moeten letten, dan wil ik dat serieus.

Toen Rogan echter vroeg of de FBI het New York Post-verhaal in kwestie specifiek had genoemd, zei Zuckerberg dat hij het zich niet kon herinneren, maar voegde eraan toe: “het paste eigenlijk in het patroon” dat door het bureau werd geschetst.

Lees ook:   Komische serie Israël over aanslag tijdens songfestival

Hij specificeerde ook niet wanneer hij contact had met het bureau, of dat de discussies plaatsvonden voor of nadat tientallen voormalige inlichtingenfunctionarissen een brief hadden uitgegeven waarin werd beweerd dat het verhaal van Hunter Biden “alle klassieke kenmerken van een Russische informatie-operatie” had. De ex-functionarissen haalden geen bewijs aan om de bewering te staven, maar verklaarden niettemin dat ze “zeer achterdochtig” waren over het gênante rapport.

Hoewel een aantal media aanvankelijk afwijzend stond tegenover het verhaal over de laptop – waarbij NPR het zelfs als een verspilling van tijd beschouwde en volhield dat het er geen aandacht aan zou besteden – hebben belangrijke publicaties sindsdien de koers omgedraaid en erkend dat de documenten echt waren.

Zuckerberg zei dat Facebook in de eerste week of zo nadat het verhaal over de laptop was gepubliceerd, probeerde het rapport op feiten te controleren en in de tussentijd de “distributie” van het verhaal via het nieuwsfeed-algoritme van het platform te beperken.

“De ranking in de newsfeed was iets minder. Dus minder mensen zagen het dan anders het geval zou zijn geweest,” zei hij, eraan toevoegend dat hoewel hij niet kon zeggen hoeveel gebruikers het artikel niet konden zien, het aantal “betekenisvol” was.

Hoewel Zuckerberg de minder extreme reactie van Facebook blijft verdedigen, heeft de toenmalige CEO van Twitter, Jack Dorsey, zich verontschuldigd voor de manier waarop het platform reageerde op het verhaal van Hunter Biden en noemde het een ’totale fout’.  Hoe dan ook, beide beslissingen leidden tot verhitte veroordeling van Republikeinen en conservatieve critici van de Biden-familie, van wie velen sociale-mediagiganten ervan beschuldigen een linkse vooringenomenheid te hebben.

Lees ook:   End Game Ukraine

https://www.rt.com/news/561576-zuckerberg-facebook-fbi-biden

En wat die zoon ook doet, het is niet mijn zoon en I don’t care hij gebruikt drugs geloof ik ja dan doen ze wel eens hele rare dingen… lijkt me niet meer dan logisch… Zolang het maar van kinderen afblijft en geen moord pleegt who cares?

Maar om weer Rusland de schuld te geven, man, man, man… blijven ze nu aan de gang?!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien