web analytics
...
Politiek-EliteMaatschappij & Psyche

Forum voor Democratie ophef

Veel ophef over de Houellebecq boekrecensie van #FVD partijleider Thierry Baudet. Ons advies: ga niet af op de hatelijke krantenkoppen en de schijnheilige “verontwaardiging” die politieke tegenstanders nu voorwenden. Lees gewoon het stuk! En oordeel zelf!

https://americanaffairsjournal.org/2019/05/houellebecqs-unfinished-critique-of-liberal-modernity/

Reactie van iemand: Ik heb het origineel gelezen en ik snap werkelijk de ophef niet.

Baudet bespreekt Houellebecq’s boek, in de context van zijn eerdere werken, waarin er in feite een aanklacht geformuleert wordt richting ‘het doorgeslagen individualisme’, het ‘hedendaagse nihilisme’, het ‘consumentisme’, ‘hedonisme’ en hoe onbevredigend de ‘ultieme vrijheid’ is gebleken. Hoe onze maatschappij uiteenvalt als los zand. Hoe de westerse mens een egoïstische in zichzelf gekeerde loner is geworden die niet meer instaat is om welke sociale structuur dan ook te verwezelijken en betekenisvolle contacten aan te gaan. Hoe de westerse mens letterlijk en figuurlijk van god los en op drift is geraakt.

Je zou bijna zeggen dat het een soort van pleidooi voor een zekere vorm van ‘semi-collectivisme’ in de meer ‘conservatieve’ zin is.

Je zou dan ook tegen links kunnen zeggen: ‘what’s not to like?’. En is Houellebecq, en in zijn kielzog Baudet, nou werkelijk zo losgezongen van de realiteit die wij iedere dag weer om ons heen waar kunnen nemen?

Kortom, het is weer gemaakte ophef om niets. Gewoon negeren.

Baudet slecht neerzetten is wat men dus wil…nu hoor je ze niet over Wilders!
Vreemd of niet…
Nee, ze zijn bang!
Dat is duidelijk.

Lees ook:   Doorlezen tot de laatste zin....

Nog een reactie: Het was niet Baudet’s persoonlijke mening, hij beschreef de kijk van de auteur van het boek over de hedendaagse westerse maatschappij.
Maar dom links kijkt niet verder dan z’n neus lang is zoals gewoonlijk en springt er gelijk bovenop! Wat sta je dan voor schut!

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om het internet verkeer te analyseren. We moeten ook informatie delen over uw bezoek aan onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept