web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Jesse Klaver boos na ontmaskering

Jesse Klaver boos na ontmaskering

(Dat begint nu al te liegen? Mooi voorbeeld zo!)

DEN HAAG – GroenLinks-leider Jesse Klaver slaat wild om zich heen, nu is gebleken dat hij zijn levensverhaal heeft opgepoetst. Deze krant publiceerde vanochtend een artikel waarin duidelijk wordt dat er heel wat valt af te dingen op Klavers verhalen over zijn jeugd, op de start van zijn carrière en op de beloftes die hij doet.

Klaver zet zijn oud-mentor van de middelbare school en de pastoor uit zijn geboorteplaats Roosendaal in een reactie op Facebook weg als leugenaars. De twee hadden vanochtend in de krant het tranentrekkende relaas van Klaver over diens moeilijke jeugd tegengesproken. Maar volgens de GL-leider is sprake van ‘een onzinstuk’.
Hij reageert verbeten op de onthullingen in deze krant, waaruit blijkt dat zijn verleden minder dramatisch is dan hij zijn toehoorders graag voorspiegelt. Zo overdreef de linkse politicus de weerzin bij de Katholieke Kerk om hem als baby te dopen, jokte hij over zijn ‘zware’ schoolcarriere en schetste hij een onjuist beeld over de wijk waarin hij opgroeide.

Klaver, kennelijk in het nauw gedreven, voelde zich vandaag genoodzaakt te reageren. Hij spreekt van een ‘zuur’ stuk. „Inmiddels is GroenLinks zo sterk dat vanochtend wij aan de beurt waren.” Hij beweert: „Ik ben altijd open en transparant geweest.”

Bij GroenLinks brak de afgelopen dagen blijkbaar paniek uit over het verhaal, nadat deze krant wederhoor had gevraagd aan Klaver.

Verschillende media bleken van tevoren gewaarschuwd dat er een stuk op handen was over de politicus, dat wellicht niet zo positief zou zijn over de man die SP-aanvoerder Emile Roemer en PvdA-voorman Lodewijk Asscher naar de kroon wil steken als leider op links.

https://www.telegraaf.nl/binnenland/27645981/__Klaver_boos_na_ontmaskering__.html
Het opgepoetste levensverhaal van Jesse Klaver

Jorn Jonker en Niels Rigter
DEN HAAG – De twijfel over GroenLinks-voorman Jesse Klaver (30) groeit. De jonge politicus schittert in de peilingen maar er valt wat af te dingen op zijn verhalen over zijn jeugd, op de start van zijn carrière en op de beloftes die hij doet. Dat blijkt onder meer uit gesprekken met mensen uit zijn omgeving.

Klavers verhalen over zijn jeugd zijn op zijn minst aangedikt, waardoor zijn klim naar succes alleen maar grootser lijkt. Hij is zich zelf echter van geen kwaad bewust.
De GL-leider wacht nog een paar pittige weken in de verkiezingsstrijd. Als grootste op links in de peilingen is hij voor veel politici een gewild doelwit. Een enkele partij heeft zelfs een ’dossier Klaver’ aangelegd waar negatief campagne mee gevoerd kan worden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥