web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Rutte: Totaal, totaal, totaal tegen referenda

Rutte: Totaal, totaal, totaal tegen referenda

Premier Mark Rutte is ’totaal tegen referenda’ en al helemaal als die gaan over afspraken tussen meerdere landen. Dat zei de premier vanmorgen in een Ridderzaal vol met EU-lidstaatparlementariërs over het Nederlandse referendum over het associatieverdrag met Oekraïne.
-Geert Wilders ✔ @geertwilderspvv
-PVV is wel vóór de stem van het volk en dus vóór referenda.

Maar totaal, totaal, totaal tegen regenten zoals Rutte. https://twitter.com/telegraaf/status/742287860888375296 …
11:04 AM – 13 Jun 2016
144 144 Retweets 174 174 likes
Rutte sprak over het Nederlandse EU-voorzitterschap dat op zijn einde loopt en beantwoordde vragen. De premier noemde de uitslag van het referendum ,,desastreus” en zei dat hij ,,totaal, totaal, totaal tegen referenda over multilaterale overeenkomsten” is.

Volgens Rutte ,,slaat het nergens op” dat een land zo zijn wil oplegt aan de hele EU. Hij zei dat Nederland het referendum te danken heeft aan de ,,sociaaldemocraten” van zijn ,,geliefde coalitiepartner” de PvdA. Of Nederland het verdrag gaat ratificeren, staat volgens Rutte nog niet vast.

De uitspraken van Rutte leidden onmiddellijk tot reacties. Volgens Euroscepticus en initiatiefnemer van het referendum Thierry Baudet is Rutte ,,tegen democratie en voor meer Europa”. PVV-leider Geert Wilders twitterde: ,,PVV is wel vóór de stem van het volk en dus vóór referenda. Maar totaal, totaal, totaal tegen regenten zoals Rutte.”
Voorleggen
Het kabinet wil de uitslag van het referendum eind deze maand met de Europese staats- en regeringsleiders bespreken, liet minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken vorige week aan de Tweede Kamer weten.

Premier Mark Rutte heeft gezegd de grieven van de nee-stemmers bij de Europese collega’s te willen aankaarten. Als de gesprekken op niets uitlopen, zal het kabinet het associatieverdrag niet ratificeren, zei de premier in april in de Kamer.

Reactie
Nog voor het zomerreces van de Kamer, dat op 8 juli begint, wil het kabinet met een officiële reactie op de uitslag van het referendum komen. Dat het zo lang duurt, komt onder meer omdat het kabinet wilde wachten tot na het referendum in Groot-Brittannië over het EU-lidmaatschap. Dat vindt op 23 juni plaats. Eind juni eindigt ook het zes maanden durende Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie.

61 procent van de kiezers stemde in april tegen het verdrag. In totaal brachten 4.113.613 stemgerechtigden hun stem uit. Er werden 38.000 ongeldige stemmen uitgebracht. Er waren geen grote afwijkingen in vergelijking met andere verkiezingen.

https://www.ad.nl/nieuws/rutte-totaal-totaal-totaal-tegen-referenda~aaba1c8b/

Meneer Rutte schijnt te zijn vergeten dat hij daar mag werken omdat hij geld verdiend dankzij het Nederlandse volk en dat is hem zat!
Hij luistert niet naar de mensen.

Waardelozer kan een minister niet reageren op het referendum en het zal hem nog ongeliefder maken dan hij al was…zeker nu hij ook nog zegt, dat het de schuld is van Links!
PVDA, dat er een referendum plaats mocht vinden, maar Rutte heeft zo’n bord voor zijn hoofd dat hij alles weglacht en denkt, dat hij er wel mee weg kan komen!
Rutte volgend jaar rekent Neederland wel met u af!

Vergis u niet, het slechtste kabinet ooit van dit Neederland… dankzij u!

Psje het is wel ons personeel in Den Haag nml!

https://www.telegraaf.nl/binnenland/25991403/__Rutte__totaal_tegen_referenda___.html

Al 1200 reacties..dus heeft u niets te doen, mensen ga dan daar even lezen onder het artikel!
😉

 

https://www.loyalist.nl/rutte-zonder-eu-kansloos-op-de-arbeidsmarkt/

https://stopdebankiers.eu/spanningen-tussen-de-verenigde-staten-en-rusland-lopen-nog-steeds-op/

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥