web analytics

Forum Democratie dagvaardt Mark Rutte

Forum dagvaardt Mark Rutte
Premier Rutte:

Amsterdam, 29 april 2016

Vorige week berichtten wij over onze plannen om een proces tegen de Nederlandse Staat aan te spannen omdat Mark Rutte weigert om de Wet raadgevend referendum uit te voeren.

Artikel 11 van deze wet bepaalt immers dat er na een geldige referendumuitslag zo spoedig mogelijk een beslissing genomen moet worden. De politiek moet simpelweg verklaren de referendumuitslag te volgen, óf deze naast zich neer te leggen.

Deze glasheldere – maar lastige – keuze wil Rutte blijkbaar niet maken. In plaats daarvan kondigde Rutte aan te gaan ‘onderhandelen’ en het verdrag hier en daar te gaan ‘aanpassen.’ Kortom: hij wil tijd rekken en de boel voor zich uitschuiven.

En dat is in strijd met de wet. Dankzij uw steun voor onze crowdfunding hebben we nu het benodigde geld bij elkaar om een rechtszaak te kunnen voeren. Vandaag is de dagvaarding uitgegaan, deze vindt u hier: dagvaarding 29 april 2016

Onze voorzitter Thierry Baudet heeft deze rechtszaak vanavond toegelicht op Radio1 in het radioprogramma Dit is de Dag. Deze uitzending kunt u hier beluisteren.
Steun Forum voor Democratie

Forum voor Democratie is een onafhankelijk platform voor democratie en vernieuwing in Nederland. We zijn niet partijgebonden, in tegendeel: we willen mensen van links tot rechts bij elkaar brengen om gezamenlijk de noodzakelijke veranderingen te bewerkstelligen. We ondernemen maatschappelijke acties, campagnes, maar organiseren ook studieweekenden, events en debatten.

FORUM VOOR DEMOCRATIE!!

Lees ook:   De Verenigde Naties hebben besloten dat de mensheid de microchip moet plaatsen

Gerelateerde artikelen

Back to top button