web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Waarom Rusland vertrok uit Syrië

Russische troepen verlaten Syrië. Waarom nu en wat is het volgende?
2016/03/15

Vertaald door google

De Russische minister van Defensie Sergei Shoigu heeft, naar aanleiding en in opdracht van president Vladimir Poetin opgeroepen om de troepen terug te trekken uit Syrië , geïnstrueerd om de operatie te beginnen met de Russische lucht gevechtseenheden, op het grondgebied van Rusland te herschikken van 15 maart, 2016. Tegen de achtergrond van het begin van de onderhandelingen op de Syrische conflict en de introductie van het staakt-het-vuren, heeft Rusland al zijn interesse in de Arabische republiek verloren.
“Het technisch personeel van de vliegbasis is begonnen, te werken aan de voorbereiding van Russische vliegtuigen voor de lange afstand vluchten naar de vliegbases in de Russische Federatie.
Op 15 maart, Poetin beval om te beginnen met de terugtrekking van de Russische troepen uit Syrië. De president verklaarde dat de strijdkrachten van de Russische Federatie hun missie in de Arabische Republiek hadden voltooid. Toch zal de Russische leger bases in Syrië blijven functioneren zoals gewoonlijk.

Washington had niet verwacht deze gang van zaken. Noch het Witte Huis, noch het ministerie van Buitenlandse Zaken waren klaar voor inhoudelijk commentaar. Vertegenwoordigers van de diensten hebben alleen gezegd dat het enige tijd voor verdere ontwikkeling van de situatie om te beoordelen.
Minister van Defensie Sergei Shoigu vatte de resultaten van de Russische operatie in Syrië samen. Volgens Shoigu, is Rusland erin geslaagd voor de levering van middelen om de terroristen te staken en te vernietigen meer dan 2.000 militanten. De Syrische troepen hebben meer dan 400 vestigingen en meer dan 10.000 km2 van het grondgebied met de steun van de Russische luchtmacht bevrijd. Sinds eind september, hebben Russische vliegtuigen meer dan 9.000 sorties uitgevoerd. ” Als gevolg van de stakingen , zijn we erin geslaagd om de leveringen van de middelen stoppen om terroristen en staken de handel in koolwaterstoffen. De belangrijkste routes naar koolwaterstoffen, wapens en munitie te leveren om militanten zijn geblokkeerd, “. minister van Defensie Shoigu vertelde Poetin inwoners van Rusland – -” op het grondgebied van Syrië, hebben we meer dan 2.000 terroristen vernietigd waaronder 17 krijgsheren, “voegde Shoigu, RIA Novosti verslagen. “We hebben ook vastgesteld controle over de olie- en gasvelden in de buurt van Palmyra – drie grote velden die al zijn begonnen te werken zoals gewoonlijk,” zei de minister.

Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov zei dat de werking van de Russische luchtmacht in Syrië de voorwaarden geschapen om de Syrische crisis op een politieke manier te reguleren.
Het zou interessant zijn om veel westerse (en niet alleen westerse) “analisten” en politici die veel spraken over het doel van de militaire operatie van Rusland in Syrië te luisteren. Volgens hen, Rusland ingezet zijn troepen in Syrië en begon de operatie voor het enige doel van het opslaan van Bashar Assad en zijn regime.
Dmitry Peskov, commentaar op de meest recente ontwikkeling, zei dat Rusland handelde in strikte overeenstemming met het internationaal recht.
‘Je weet dat de operatie werd uitgevoerd in strikte overeenstemming met het internationale recht. Het werd uitgevoerd op basis van het verzoek om bijstand die we van de Syrische leiderschap had ontvangen, “Peskov vertelde verslaggevers.
Wat zal er gebeuren? Zoals we al hebben gezegd, zullen de bases niet worden stilgelegd en de militaire aanwezigheid van Rusland in Syrië zal worden bewaard.
Met betrekking tot de levering van militaire hardware en apparatuur aan de regering van Syrië, het hoofd van de Defensie en Veiligheidscomité bij de Federatie Raad, Viktor Ozerov, verklaarde dat Rusland niet zou weigeren van haar verplichtingen.
In ieder geval, zo benadrukte hij uit, Rusland zal nauwlettend kijken naar de situatie in Syrië en in staat om snel de groep te versterken daar moet nodig hebben zal zijn.
Dit is een vrij duidelijke boodschap aan andere belanghebbende partijen niet om hen te laten vallen in de verleiding om te proberen de crisis op te lossen met geweld.
“Dergelijke militaire anti-terroristische operaties moeten worden beoordeeld door één criterium -. Hun efficiëntie en strategische voordelen voor Rusland Toen president Poetin en de leden van de Russische Veiligheidsraad besloten om een ​​beperkte contingent van troepen in te zetten in Syrië om te strijden tegen de Islamitische Staat, talloze prognoses bleek te zeggen dat Rusland zou steken in het conflict, dat Syrië Rusland een ander Afghanistan zou zijn, “president van de Russische Vereniging voor Politieke Wetenschappen Oksana Gaman-Golutvina vertelde Pravda.Ru.
“Echter, de efficiëntie van de Russische-geleide operatie en de gevolgen die terroristen moest worden geconfronteerd als gevolg van de acties van Rusland hebben laten zien dat Rusland zijn strategische doelstelling heeft voltooid. Het is duidelijk dat ze zullen ook kritiek op de terugtrekking van de troepen uit Syrië, net als zij kritiek op de inzet van Russische troepen in de Arabische Republiek. Maar deze opmerkingen niet voorkomen interessants tegen de achtergrond van de internationale erkenning van de efficiëntie van de Russische operatie in Syrië, “de expert vertelde Pravda.Ru
Pravda.Ru
– See more at: https://www.pravdareport.com/russia/kremlin/15-03-2016/133815-russian_troops_syria-0/#sthash.2OXTRsFo.dpuf

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥