web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Rotterdam wordt strenger voor minima

Rotterdam wordt strenger voor minima

 

Nog strenger…stoer hé?

Wethouder Maarten Struijvenberg © anp.
Rotterdammers met geldzorgen hoeven de komende jaren niet te rekenen op directe financiële steun van de gemeente. Hulp komt in de vorm van natura: een sportabonnement of een budgetcoach. Dat is de rode draad in het Rotterdamse armoedebeleid voor de komende jaren. Wethouder Maarten Struijvenberg (economie en werkgelegenheid, Leefbaar) heeft zijn voorstellen gisteren naar de gemeenteraad gestuurd. ,,Ik geef mensen liever een hengel dan een portie vis. Geld geven is vrijwel nooit de oplossing van geldproblemen.”
Rotterdam telt zo’n 53.000 huishoudens die moeten rondkomen van een brutobedrag van 1652 euro per maand. Zij komen in aanmerking voor extra steun van de gemeente. Maar die zal, anders dan voorheen, de komende jaren vooral bestaan uit ‘noodzakelijke behoeften, die mensen ook daadwerkelijk verder helpen’, aldus Struijvenberg.

Koelkast
Hij weigert voor Sinterklaas te spelen. ,,Als iemand een koelkast nodig heeft en die niet kan betalen, dan wil ik ook echt zeker weten dat hij of zij een koelkast koopt met onze bijdrage en dus geen alcohol of een flatscreen-tv. Vrijwel al het geld is daarom gelabeld. En dus krijgt zo iemand een cadeaukaart voor de aanschaf van een koelkast.”

Struijvenberg is van mening dat relatief veel Rotterdammers in geldnood verkeren, simpelweg omdat zij een gat in hun hand zouden hebben. ,,En dan help ik ze dus liever met een budgetcoach of een schuldhulpmaatje dan dat ik een x-bedrag overmaak op hun rekening. Door te leren met geld om te gaan, zijn deze mensen op de lange termijn uiteindelijk beter af.”

Lees ook:   Goedkoop roulatiesysteem

In totaal trekt Rotterdam tot 2019 jaarlijks een bedrag van bijna 25 miljoen uit voor armoedebestrijding. Op tal van terreinen heeft het college de broekriem aangehaald voor minima: zo is de langdurigheidstoeslag afgeschaft en is de volledige kwijtschelding voor de afvalstoffenheffing geschrapt.

Volgens de linkse oppositie drukt Struijvenberg armlastige Rotterdammers nog dieper in de ellende, zo lieten partijen als de SP hem al meermalen weten. Het stoïcijnse verweer van de wethouder: ,,Ik durf keuzes te maken. Het armoedebeleid in dit land is veel te lang veel te ruimhartig geweest.”

Alleen voor noodgevallen trekt het stadsbestuur nog de portemonnee. De 42 wijkteams hebben elk een budget van 10.000 euro tot hun beschikking. ,,Maar ook hier geldt: alleen hulp in natura,” zegt Struijvenberg. ,,Dus als ergens de koelkast helemaal leeg is, dan zorgen we ervoor dat mensen te eten hebben.”

De Rotterdamse raad bespreekt zijn voorstellen op 22 april.

https://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/3942016/2015/04/02/Rotterdam-wordt-strenger-voor-minima.dhtml

Die arrogante verwende sik mag wel ontslag krijgen, dat mag meebeslissen over de levens van mensen?
Pardon!!!!!
En opa en oma hebben een gat in de hand verdomde *&%$$ wie denkt hij wel wie hij is om daarover te mogen en kunnen oordelen?

Schandalig, alles af en uitknijpen en zelf een goed salaris, zulke mensen gun ik nu echt een intens armoedig bestaan toe, maar wie weet in een next life!!!!!!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥