web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Gekort op AOW door inwonend neefje

Gekort op AOW door inwonend neefje
Ik ben alleenstaand en een neefje wil bij mij komen inwonen. Heeft dat gevolgen voor mijn AOW?

Mogelijk. Als uw neef ouder dan 18 jaar is, meer dan de helft van zijn tijd in uw woning verblijft, en u de kosten van het huishouden met elkaar deelt of als u voor elkaar zorgt, dan beschouwt de ­Sociale Verzekeringsbank (SVB) u als ­samenwonend. Uw AOW-pensioen zal worden verlaagd van 70 procent van het netto-minimumloon naar 50 procent van het netto-minimumloon. De SVB verlaagt uw AOW-pensioen niet als u een commerciële relatie met uw neef heeft. Bij zo’n relatie verhuurt u een kamer aan hem of is hij kostganger. In dat geval moet u afspraken maken, deze op papier vastleggen en de bewijsstukken bewaren. Het is belangrijk dat u uw neef een commerciële marktprijs vraagt en geen vriendenprijsje. Bij de SVB kunt u voorbeeldcontracten krijgen, die voldoen aan alle voorwaarden voor een commerciële relatie.

04 April 2015 Perry van Dijk

Leuke reacties eronder… 😉

https://www.geldenrecht.nl/artikel/2015-04-04/gekort-op-aow-door-inwonend-neefje

Wat een gierig land is dit toch!
Bah, bah… echt niet normaal hoor. Als men kan en men kan, dan knijpt men uit en hoe!

Lees ook:   Ontpitten advocado levensgevaarlijk!
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken