...

16 juni 2021

 

Kunnen honden en katten geesten zien?

Kunnen honden en katten geesten zien?

Kan uw hond geesten zien? Of jouw kat? Hebben mijn schildpadden de laatste tijd paranormale activiteiten meegemaakt?

We may think that we already know all about our pets. But sometimes we still ask ourselves if our dogs can actually see ghosts.

Velen hebben zich afgevraagd of de uitzonderlijke zintuigen van dieren hen misschien in staat zouden stellen abnormale activiteiten beter te observeren. Om vreemde dingen te zien, die verder gaan dan wij mensen kunnen ervaren. Het zien van geesten.

Nou, geloof het of niet, er zijn inderdaad vermeende tekenen dat honden, katten en andere dieren geesten kunnen zien. Laten we eerst eens kijken hoe ze misschien onverklaarbare fenomenen beter kunnen waarnemen dan wij.

Honden, katten en de mogelijkheid om geesten te zien

Als honden en katten geesten of paranormale entiteiten kunnen zien die mensen niet kunnen, hoe kan dit dan mogelijk zijn? Welnu, om te beginnen is vastgesteld dat honden en katten in veel gevallen meer ontwikkelde zintuigen hebben dan mensen.

Volgens NOVA van PBS bijvoorbeeld, hoewel honden beperkt kunnen zijn tot dezelfde vijf zintuigen als mensen, heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat het ongelooflijke reukvermogen van honden “ons overweldigt met een orde van grootte … 10.000 tot 100.000 keer zo acuut.”

En hoewel ze misschien niet zoveel kleuren zien als wij, hebben honden en katten beide een groter gezichtsveld en kunnen ze veel beter zien in het donker. Ze kunnen zelfs in ultraviolet zien. Dit zou betekenen dat ze letterlijk letterlijk golflengten van licht kunnen waarnemen die we eenvoudigweg niet kunnen (dit is al bevestigd voor verschillende dieren, waaronder insecten, vissen en vogels).

Vooral katten kunnen ’s nachts heel goed zien, beter dan honden, en zowel honden als katten presteren veel beter dan mensen in schemerig licht, tijdens de schemering en de dageraad. Beide zijn veel gevoeliger voor geluid dan mensen, omdat ze frequenties veel hoger kunnen horen dan wij, samen met de mogelijkheid om hun oren als kegels in de richting van geluiden te draaien.

Deze verhoogde percepties kunnen volgens sommigen betekenen dat honden, katten en andere dieren het paranormale ook kunnen waarnemen, misschien op een manier die mensen niet kunnen.

Is het mogelijk dat geesten hoogfrequent geluid uitzenden, of zelfs vreemde geuren afgeven die onze huisdieren eerder zullen detecteren?

Hun scherpe zintuigen betekenen dat dieren ook het vermogen kunnen hebben om aardbevingen te voorspellen, een overtuiging die, zoals National Geographic meldt , eeuwen teruggaat. In verslagen uit het jaar 373 voor Christus merkten historici op dat veel dieren, “waaronder ratten, slangen en wezels” de Griekse stad Helice ontvluchtten voorafgaand aan een verwoestende aardbeving. Dit is een fenomeen dat tot op de dag van vandaag wordt waargenomen, hoewel het nog steeds niet volledig wordt begrepen.

Natuurlijk is er een groot verschil tussen aardbevingen en geesten. Maar dit alles lijkt te onderstrepen dat dieren, inclusief honden en katten, veel dingen kunnen voelen die we niet kunnen, paranormaal of niet.

Heeft uw huisdier een geest gezien?
Nu we kort hebben onderzocht waarom katten, honden en andere dieren mogelijk dwalende fantomen kunnen zien, laten we eens kijken naar enkele tekenen die uw huisdier zou kunnen zien als paranormale activiteit zich recht onder uw neus bevindt.

Het eerste teken dat uw huisdier een geest heeft gezien …

1. Iets onzichtbaars volgen

In december 2011 besloot YouTube-gebruiker Zack Clark om opnames te maken van zijn hond, Zoey, die “vreemd gedrag” had vertoond in zijn appartement.

Dit gedrag omvatte aandachtig focussen op een bepaald deel van het appartement, iets onzichtbaars volgend met haar ogen. In de video kon de kleine zwarte puppy aandachtig worden gezien terwijl hij naar een bepaalde hoek van de kamer keek, dichtbij een tafel. Ze cirkelde eromheen, heen en weer.

“Er is niemand in het huis behalve ik en Zoey (en de geest),” verklaarde Clark in zijn video. Hij kon zich alleen maar afvragen wat, als er iets was, ze zag dat hij dat niet kon.

Can cats see ghosts? Can dogs see ghosts too?

Aan het einde van een vervolgvideo , die Clark in 2012 naar YouTube uploadde, was dit gedrag nog duidelijker. Zoey bleef omhoog kijken en naar de vermeende geest staren. Wat daar ook gebeurde, het is duidelijk dat Zoey meer kon zien (of voelen) dan haar eigenaar.

Dat is ons eerste teken: uw huisdier lijkt zich misschien bewust van onzichtbare activiteit in uw huis, meestal in een specifiek gebied .

2. Blaffen, grommen of sissen als er niets is
Een kat die misschien door een geest wordt geagiteerd. Hij ziet er niet gelukkig uit.

Soms eindigt de paranormale ontmoeting niet met vluchtige blikken en af ​​en toe iets volgen van kamer tot kamer.

Zoals te zien in de eerder genoemde video, zag de de hond niet alleen rond dat onzichtbare iets, maar blafte en gromde er ook naar.

Dit kan natuurlijk te wijten zijn aan een aantal redenen – misschien waren er muizen in de muren, of een geluid aanwezig dat onhoorbaar was voor haar eigenaar (mogelijk infrageluid , dat allerlei bizarre fenomenen kan veroorzaken). Het kan zelfs een reactie zijn op de schaduwen op de muren. Er zijn allerlei dingen die een hond of een kat kunnen beroeren.

Maar er is nog een mogelijkheid: zou dit blaffen en grommen een teken kunnen zijn dat er op dat moment een geest aanwezig was?

Lees ook:   New age duivels en Doreen Virtue

A Cat’s Tale

In een voorbeeld van dit mogelijke spookachtige fenomeen ontdekte een katteneigenaar dat, nadat hij naar een nieuw huis was verhuisd, zijn anders ‘relaxte’ kat alles zou doen wat hij kon om een ​​bepaalde kamer te vermijden: de woonkamer.

 

Op een dag kwam de kat die woonkamer binnen en stopte plotseling, starend naar een lege ruimte. “Zijn ogen waren groot en hij begon te sissen,” schreef zijn eigenaar.

Met de kat nog sissende op een onzichtbare indringer, de eigenaar liep naar het mysterie plek, en terwijl hij iets niet konden zien, hij had het gevoel wat hij kon alleen beschrijven als een “rare gewaarwording,” misschien wel de rillingen.

Stond daar ook een geest?

Hij kalmeerde de kat en gaf hem wat lekkers. Maar elke keer dat de kat in de buurt van de woonkamer kwam, siste hij, en soms klauwde hij zelfs in de lucht, alsof hij wanhopig wilde vermijden wat hij kon zien dat wij  mensen niet konden.

3. Je negeren ten gunste van een spookachtige vriend
Een kat die je negeert.

Ondanks het vorige verslag heb ik gelezen (ik weet niet meer waar) dat katten onverschilliger zijn voor geesten dan andere dieren. Of misschien was het dat katten in het algemeen gewoon onverschilliger zijn. Dat kan ik geloven.

Sommigen zouden echter smeken om te verschillen. Het derde teken dat uw huisdier een geest heeft gezien, is eenvoudig: afgeleid handelen. Het negeren van jou, zijn aandacht verdeeld door een (mogelijk) onzichtbare kracht in de kamer.

Soms zie je je hond of kat bezig met iets ongewoons. Ze zullen niet grommen of blazen en ze zullen niet rondrennen met het volgen van een potentiële geest, maar ze geven je het gevoel dat je misschien niet de enige bent die op dat moment naar zijn of haar aandacht wedijvert.

Uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat vooral katten zich meestal erg bewust zijn van wat er om hen heen gebeurt. En hoewel ze je soms negeren, zijn ze zich er vaker wel dan niet van bewust dat je iets wilt als je hun naam noemt. Ze kiezen er gewoon voor om je niet te erkennen.

En toch zijn er gevallen geweest waarin eigenaren hebben ontdekt dat hun katten meer deden dan alleen je de koude schouder geven. Wanneer hij of zij bijna lijkt te spelen met een andere kat. Kijkend naar jou, dan kijkend naar hun onzichtbare vriend. Misschien hebben ze een spectrale speelkameraad !

4. Angst voor het onbekende

Enkele jaren geleden deelde Reddit-gebruiker Lillibeth een verhaal dat onze laatste aanwijzing lijkt te illustreren dat uw hond of kat een geest heeft gezien: angst .

Destijds was Lillibeth met haar grootouders in een oud huis gaan wonen. De plaats was minstens 100 jaar oud en had een “griezelige sfeer”, zo zei ze het.

Op een nacht maakten zij en haar hond, een Shih Tzu, Lola, zich op om naar bed te gaan. Ze keken misschien ironisch genoeg samen naar Ghost Adventures. Maar op een bepaald moment, ongeveer een uur later, begon Lola op te treden. Ze sprong plotseling op de rand van het bed en keek om zich heen. Haar ogen begonnen toen iets in de lucht te volgen, haar hoofd heen en weer bewegend, kijkend naar iets .

“Ik zou haar naam noemen en ze zou niet bewegen,” schreef Lillibeth. Ze deed het licht aan om te zien of Lola misschien werd lastig gevallen door een vlieg of een muis, maar ze zag niets. Dan, alsof ze bang was, krulde Lola zich tegen Lillibeth en keek af en toe over de rand van het bed gedurende de nacht.

Was Lola bang voor iets dat haar eigenaar niet kon zien? Een spook? Of misschien kwam Lola iets vreemds tegen. Als dieren kunnen voelen of een levende persoon goede bedoelingen heeft, lezen ze misschien geesten op dezelfde manier.

Huisdieren en het paranormale
Geen van deze tekens of verhalen bieden definitieve antwoorden op die vraag. We kunnen niet met onze honden en katten praten. Ik kan mijn schildpadden vragen of ze ooit iets vreemds op de loer om hun aquaria heb gezien (en als ze ooit deden antwoord, nou, dat zou een heel ander onderwerp om over te schrijven zijn!).

Wat is dat onzichtbare iets wat onze huisdierenogen volgen? Waarom blaffen de honden, de katten sissen, terwijl er niets is? Waarom zijn ze bang?

Het is heel goed mogelijk dat wanneer deze vreemde tekens zich voordoen, onze huisdieren helemaal geen geesten zien. Misschien springen ze gewoon naar hun eigen schaduwen, of grommen en sissen letterlijk niets. Of misschien hebben ze een klein vermogen om dingen in ons universum te zien waar we ons niet van bewust zijn – hogere dimensies, stukjes parallelle universums of andere anomalieën van ruimte en tijd.

Wat kunnen ze zien?

Vragen, vragen. Het enige wat we kunnen doen is opletten en ons blijven afvragen.

https://www.strangerdimensions.com/featured/can-dogs-cats-see-ghosts/

Onderstaande video is grappig!
🙂
Maar die mensen mogen wel eens opruimen en even stofzuigen zeg…

Gerelateerde berichten