web analytics
11:11 Dubbele getallen
Bizar & HumorParanormaal

Hologram

Bizar….het lijkt op een geestverschijning…

Een hologram werkt door gebruik te maken van verschillende lichtgolven die vanaf verschillende plekken tegelijk in je oog samen komen. Terwijl die golven van licht naar je ogen gaan, botsen ze op bepaalde plekken. Op sommige van die plekken doven ze elkaar en op andere plekken versterken ze elkaar juist. Door dit op de juiste plekken te doen ontstaan er twee plaatjes die in elkaar opgaan, die jij ziet als een hologram.

Het maken van een hologram is een technisch verhaal.
Om een hologram te maken wordt er met een laser op een speciale spiegel geschenen. Deze spiegel weerkaatst een deel van de laser en laat een ander deel door. De straal die wordt gereflecteerd gaat via een andere spiegel door een lens. De lens breekt de straal op in een lichtbundel en die valt dan op een fotografische plaat. De bundel die doorgelaten werd gaat via weer een andere spiegel door een lens, wordt ook een lichtbundel en valt dan op het voorwerp dat afgebeeld gaat worden en uiteindelijk ook op de fotografische plaat. Doordat de laserstralen niet tegelijk aankomen ontstaat een hologram.

Als men door een venster kijkt, krijgt men op het netvlies een beeld dat door de ooglens wordt gevormd uit alle binnen de beeldhoek door het venster op het oog gevallen golven. Met een bepaalde (fysisch-)optische truc is het mogelijk, een momentopname te maken van deze golven zoals ze het venster passeren; de daarbij gebruikte film of beeldsensor neemt dan de plaats in van het genoemde venster. Deze opname – hetzij een ontwikkelde film, hetzij een digitaal bestand van de opname door de beeldsensor – heet nu het hologram, een opname dus van alle golven die op dat ene moment door dat venster kwamen. Wordt dit hologram nu opnieuw belicht door een laserbundel, dan worden de golven die tijdens de opname door het raam binnenkwamen, als het ware gereconstrueerd (vandaar ook de term „golffrontreconstructie”). De golven die door het venster kwamen, kwamen uit verschillende richtingen, zodanig dat men (binnen de beperking van de raamkozijnen) ‘diepte’ zag. Met de herstelde golven ziet men nu dezelfde ‘diepte’. Er zijn ook hologrammen die met gewoon licht (dus zonder laser) uitgelezen kunnen worden. Bekende voorbeelden daarvan zijn die op de eurobiljetten en de bankpasjes.
Door een kleiner venster ziet men minder diepte, doordat men minder ver van opzij kan kijken. Hetzelfde effect treedt op bij een hologram: hoe kleiner het hologram is, des te minder ver men van opzij kan kijken en des te minder diepte men dus te zien krijgt.

Dus hoe kan het dat men soms geesten kan waarnemen, zien, en de meeste mensen-gelukkig niet, is het de projectie vanuit een bepaalde tijd, is het een projectie van een geest richting een bepaalde plek?
Is het toeval dat er mensen bestaan die dit wel kunnen waarnemen?
Heeft dit te maken met een bepaalde gave of komt dit door hun ogen die anders zijn?
En misschien andere dimensies waar kunnen nemen?
Men zegt ook 3 dimensionaal…andere dimensies…?

Energie, lichtinval etc….
Grappig is een hologram gelooft men wel, maar als iemand een geest zag is dat crap?

Hmmz…
Zo neemt men geesten ook waar…zo doorzichtig en wazig nu zijn onderstaande beelden niet real!
Maar ondanks dat, je zou het maar in je huis tegenkomen brrrrrrrr

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥