web analytics
11:11 Dubbele getallen
Mysterie

Archeologen graven overblijfselen op van baby’s die ‘helmen’ dragen, gemaakt van de schedels van andere kinderen

Leden van de Guangala-cultuur in Ecuador hebben de baby’s mogelijk uitgerust met schedels als een beschermende maatregel

d51f6da9559506a7753d9e133b0ee4c1 AnGel-WinGs.nl

Een van de baby’s was ongeveer 18 maanden oud op het moment van overlijden, terwijl de tweede tussen de 6 en 9 maanden oud was.

Archeologen die een site in Salango, Ecuador opgraven, hebben bewijs gevonden van een begrafenisritueel dat zelfs Indiana Jones zou kunnen doen rillen. Zoals de onderzoekers rapporteren in het tijdschrift Latin American Antiquity , onthulden opgravingen bij een paar 2100 jaar oude grafheuvels verschillende ongebruikelijke sets van overblijfselen: namelijk de skeletten van twee baby’s die schijnbaar bothelmen droegen, gemaakt van de schedels. van oudere kinderen.

Leden van de Guangala-cultuur begroeven de baby’s in Salango, een oud ritueel complex aan de centrale kust van het land, rond 100 v. – tijdens het uitvoeren van opgravingen tussen 2014 en 2016. Volgens de studie vertegenwoordigt de ontdekking het enige bekende bewijs van “het gebruik van juveniele schedels als hoofddeksel voor doden” dat tot nu toe is gevonden.

Een van de baby’s was ongeveer 18 maanden oud op het moment van overlijden, terwijl de tweede tussen de 6 en 9 maanden oud was.

Zoals de auteurs van het onderzoek schrijven: “De gemodificeerde schedel van een tweede juveniel werd op een helmachtige manier rond het hoofd van de eerste geplaatst, zodat het gezicht van de primaire persoon door en uit het schedelgewelf van de tweede keek.”

Lees ook eens:  Werd er contact opgenomen met Nikola Tesla door buitenaardse wezens?

De helm van de oudere baby was oorspronkelijk van een kind van 4 tot 12 jaar oud; interessant genoeg vonden de onderzoekers een kleine schaal en een vingerbot tussen de twee gelaagde schedels. De helm van de tweede baby is gemaakt van de schedel van een kind tussen 2 en 12 jaar oud.

Misschien wel het meest griezelig, de schedels van de oudere kinderen hadden waarschijnlijk nog steeds vlees toen ze over de hoofden van de baby’s werden gedragen. Jonge schedels “houden vaak niet bij elkaar” als ze gewoon kaal bot zijn, merken de archeologen op.

“We zijn nog steeds behoorlijk geschrokken van de vondst”, zegt hoofdauteur Sara Juengst van de Universiteit van North Carolina in Charlotte tegen Kristina Killgrove van Forbes . “Het is niet alleen ongekend, er zijn nog zoveel vragen.”

Mogelijke verklaringen voor de onverwachte begrafenissen zijn er in overvloed: DNA- en isotopenanalyse die momenteel aan de gang is, kan verduidelijken of de baby’s en kinderen verwant waren, maar zelfs als deze tests geen definitief antwoord geven, zegt Juengst dat de onderzoekers “absoluut veel ideeën hebben om mee te werken.” .”

Sprekend met Michael Irving van New Atlas , legt Jeungst uit dat “hoofden gewoonlijk werden afgebeeld in iconografie, aardewerk, steen en met letterlijke hoofden in precolumbiaans Zuid-Amerika.”

Lees ook eens:  Alfagolven genezen schade in het lichaam in 4 minuten: afgifte van melatonine | Verlicht stress

Ze voegt eraan toe: “Ze zijn over het algemeen representatief voor macht, voorouders en kunnen dominantie over andere groepen demonstreren, bijvoorbeeld door het maken van trofeeën van overwonnen vijanden.”

Volgens de krant zouden de helmen bedoeld kunnen zijn om de ‘presociale en wilde’ zielen van de overledene te beschermen terwijl ze door het hiernamaals navigeerden. Andere baby’s die op het begrafenisplatform werden gevonden, werden begraven met beeldjes bij hun hoofd, misschien voor een soortgelijk doel. Een alternatieve theorie stelt dat de schedelhelmen toebehoorden aan de voorouders van de baby’s en daadwerkelijk werden gedragen tijdens leven en dood.

Jeungst en haar collega’s schetsen ook een ‘verleidelijke hypothese’ rond een vulkaan in de buurt van de begraafplaats. As gevonden in Salango suggereert dat de vulkaan actief was en waarschijnlijk de landbouw in het gebied verstoorde, waardoor de kinderen mogelijk ondervoed raakten en zelfs verhongerden. Sîan Halcrow , een archeoloog aan de Universiteit van Otago in Nieuw-Zeeland wiens onderzoek zich richt op de gezondheid en ziekte van jongeren, vertelt Killgrove dat alle vier de botten tekenen van bloedarmoede vertoonden.

Een andere, minder waarschijnlijke verklaring identificeert de kinderen als slachtoffers van een ritueel om de vulkaan tot bedaren te brengen. De overblijfselen vertonen echter geen tekenen van trauma, en zoals Juengst tegen Aristos Georgiou van Newsweek zegt suggereert het bewijs dat de vier jongeren “waarschijnlijk toch behoorlijk ziek waren”.

Lees ook eens:  Julie Wendell - Madeleine Mc CaNn bij Dr Phil

De meest plausibele verklaring, volgens Jeungst, is dat de Guangala de baby’s uitrustten met schedels “als reactie op een soort natuurramp of sociale ramp en [om ervoor te zorgen] dat deze baby’s extra bescherming of extra banden met voorouders hadden door hun begrafenissen.”

Hoewel de ongebruikelijke begrafenis voor moderne lezers misschien macaber lijkt, vertelt Juengst aan Killgrove dat ze de helmen ‘vreemd geruststellend’ vond.

“Omgaan met de dood van jonge baby’s is altijd emotioneel”, legt ze uit, “maar in dit geval was het merkwaardig geruststellend dat degenen die ze begroeven extra tijd en zorg namen om het op een speciale plek te doen, misschien vergezeld van speciale mensen, om ze te eren.”
Ik vond het een zeer bijzonder verhaal…en ik kon me niet voorstellen waarom ze dit zouden doen.
En plots bedacht ik me dat een kind misschien wel een ernstige hoofdwond had, waarbij de schedel zo ernstig open lag, waarbij ze misschien wel dit deden om die andere schedel te laten vastgroeien aan de kapotte schedel?
Maar geen idee hoe ik daar dus bij kom…leek me best logisch ergens.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥