26 april 2021

 

Wetenschappers zeggen dat we via onze dromen in parallelle universums zijn

Surrealisme

(vert door uncle goog)
Duizenden jaren lang hebben mensen zich afgevraagd over de betekenis van dromen. Waarom dromen sommige mensen over toekomstige gebeurtenissen? Waarom zijn sommige dromen vol met verborgen betekenis? Kunnen sommige van onze dromen een glimp opvangen van gebeurtenissen die plaatsvinden in een alternatieve realiteit, een parallel universum?Onze voorouders waren net zo nieuwsgierig naar dromen als moderne wetenschappers vandaag zijn. Oude Grieken en Romeinen geloofden dat dromen berichten van de goden verschaften. In het oude China behandelden mensen dromen als een manier om de wereld van de doden te bezoeken. Oude Egyptenaren waren ervan overtuigd dat degenen die de droom konden interpreteren, speciale krachten bezaten.Veel inheemse Amerikaanse stammen en Mexicaanse beschavingen geloofden dat dromen een andere wereld waren die we bezoeken als we slapen.

Het woord ‘droom’ komt van een oud woord in het Engels dat ‘vreugde’ en ‘muziek’ betekent.

Vandaag weten we dat dromen vaak uitdrukkingen zijn van gedachten, gevoelens en gebeurtenissen die door onze geest gaan terwijl we slapen.

Dromen kunnen in kleur zijn en alle zintuigen omvatten – geuren, geluiden, bezienswaardigheden, smaken en dingen die we aanraken. We weten meer over de wetenschap van dromen omdat onderzoekers tijdens het slapengaan foto’s kunnen maken van de hersenen van mensen.

Door de jaren heen hebben wetenschappers veel geleerd over dromen, maar er zijn nog steeds veel dingen die onbekend blijven.

We gaan dieper in op het onderwerp en roepen het idee op dat sommige van onze meest mysterieuze en speciale dromen een glimp kunnen zijn van onzichtbare parallelle werelden die naast onze eigen realiteit bestaan.

Al bijna honderd jaar wordt de wetenschap achtervolgd door een duister geheim: dat er misschien mysterieuze verborgen werelden zijn buiten onze menselijke zintuigen.

Mystici hadden al lang beweerd dat er zulke plaatsen waren. Ze waren, zeiden ze, vol met geesten en geesten. Het laatste wat de wetenschap wilde, was om geassocieerd te worden met dergelijke spanning, maar sinds de jaren 1920 proberen fysici een ongemakkelijke ontdekking te begrijpen. Toen ze probeerden de exacte locatie van atomaire deeltjes zoals elektronen vast te stellen, ontdekten ze dat het volkomen onmogelijk was. Ze hadden geen enkele locatie en dit is een van de redenen waarom wetenschappers steeds meer geïnteresseerd raken in het mogelijke bestaan ​​van parallelle werelden.

De enige verklaring die iemand zou kunnen bedenken is dat de deeltjes niet alleen in ons universum bestaan. Ze vloeien ook voort in andere universums en er is een oneindig aantal van deze parallelle universums, allemaal net even anders.

In feite is er een parallel universum waarin Napoleon de slag om Waterloo won. In een andere hield het Britse rijk vast aan zijn Amerikaanse kolonie.

In één werd je nooit geboren.

Het multiversum is een theorie waarin ons universum niet de enige is, maar stelt dat veel universums parallel aan elkaar bestaan. Deze verschillende universums binnen de multiversumtheorie worden parallelle universums genoemd.
Natuurlijk is de multiversumtheorie slechts een theorie. Het bestaan ​​van parallelle universums is niet bewezen en het onderwerp wordt breed onder fysici besproken.

Lees ook:   Mensen leven langer als ze fietsen

‘Door deze definitie van’ universum ‘zou je kunnen verwachten dat het idee van een multiversum voor altijd in het domein van de metafysica zal zijn.

Maar de scheidslijn tussen natuurkunde en metafysica wordt bepaald door of een theorie experimenteel te testen is, niet door of het raar is of gaat om niet-waarneembare entiteiten. De grenzen van de natuurkunde zijn geleidelijk uitgebreid met steeds abstractere (en eens metafysische) concepten zoals een ronde aarde, onzichtbare elektromagnetische velden, tijdvertraging bij hoge snelheden, kwantum superposities, gebogen ruimte en zwarte gaten. In de afgelopen paar jaar is het concept van een multiversum toegevoegd aan deze lijst “, aldus Max Tegmark, professor aan het Massachusetts Institute of Technology.

“Het fundamentele probleem van de kosmologie is dat de wetten van de fysica zoals wij die kennen op het moment van de oerknal afnemen. Nou, sommige mensen zeggen wat daar mis mee is, wat is er mis met het ineenstorten van de wetten van de natuurkunde? Welnu, voor een natuurkundige is dit een ramp. Al onze levens hebben we toegewijd aan de stelling dat het universum zich houdt aan kenbare wetten, wetten die kunnen worden opgeschreven in de taal van de wiskunde en hier hebben we het middelpunt van het universum zelf, een ontbrekend stuk voorbij de fysieke wet, “Dr. Michio Kaku zegt.

In een parallelle wereld zou er een kopie van jezelf kunnen zijn. Het leven van deze persoon is in alle opzichten identiek aan die van u. Toch zijn er bepaalde dingen die jij en je exemplaar misschien anders doen. Misschien besluit hij of zij dit artikel nu neer te leggen zonder het af te maken, terwijl je verder leest. Je tijdlijnen zijn vergelijkbaar maar niet identiek omdat je naast elkaar kunt bestaan ​​in alternatieve werelden.

Mensen hebben vaak een terugkerende droom over een plek waar ze nooit zijn geweest, of zelfs maar van hebben gehoord. Misschien zijn dergelijke dromen een glimp van wat iemand ervaart in een parallel universum.

Soms dromen mensen van gebeurtenissen die nog niet zijn gebeurd maar die in de toekomst zullen plaatsvinden. Zulke dromen kunnen ook inkomende beelden zijn van een alternatieve wereld waarin je een ander leven leidt.

Wie weet, misschien zijn enkele van onze meest speciale dromen een venster op een parallel universum. Dit is natuurlijk pure speculatie, maar zonder speculatie en wetenschappelijke nieuwsgierigheid zullen we nooit meer kunnen leren over de geheimen van het universum en onze realiteit.

We kunnen uitdrukken zoals professor Tegmark ooit zei. “Als we een diepzinnige vraag stellen over de aard van de realiteit, verwachten we dan geen antwoord dat vreemd klinkt? Evolutie verschafte ons intuïtie voor de alledaagse fysica die overlevingswaarde had voor onze verre voorouders, dus als we verder gaan dan de alledaagse wereld, zouden we verwachten dat het bizar lijkt. ”

Via CoreSpirit

Ik heb gelukkig mooie dromen… prachtige dingen zie ik altijd…echt wonderlijk mooi…

 

Gerelateerde berichten