web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & Psyche

Bestuurder raakt buiten bewustzijn, telefoon belt zélf de hulpdiensten: zo werkt dat

Wat een prachtige techniek!

Een iPhone-melding heeft mogelijk een leven gered. Een automobilist veroorzaakte middenin de nacht een ongeluk en raakte buiten bewustzijn. Vanwege het tijdstip waren er nauwelijks andere bestuurders op de weg die konden helpen. Toch werd de ambulance gewaarschuwd. De telefoon van de man belde zélf de hulpdiensten. Hoe werkt dat?

De telefoon gaf de exacte locatie door van de aanrijding in Rotterdam, waardoor de hulpverleners snel ter plaatse konden komen. Het slachtoffer werd bevrijd uit z’n voertuig en naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met hem gaat, is onduidelijk.

Dat de hulpdiensten hem zo snel konden bereiken, kwam dus door z’n telefoon. De nieuwste modellen van Apple detecteren zélf een ongeluk. Het gaat om de iPhone 14 en iPhone 14 Pro-modellen met de nieuwste versie van de software iOS. Ook verschillende Apple Watches hebben deze functie. De ongelukdetectie, zoals Apple het noemt, staat standaard ingesteld.

Noodoproep

Wanneer het apparaat ‘voelt’ dat er een aanrijding heeft plaatsgevonden, wordt er een alarmgeluid gemaakt en een waarschuwing op het scherm weergegeven. Mensen die in staat zijn om te reageren, kunnen dan zelf de hulpdiensten bellen of de oproep annuleren.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥