web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

‘Revolutie is begonnen: 75.000 Britten stoppen met het betalen van energierekeningen te midden van inflatiestorm

‘Revolutie is begonnen’: 75.000 Britten stoppen met het betalen van energierekeningen te midden van inflatiestorm
Datum: 7 augustus 2022 Auteur: Nwo-rapport  

Britten zijn de meest ellendige in drie decennia, aangezien de inflatie naar verwachting 13% zal bereiken. Geplaatst door: Zero Hedge De weerstand groeit nu meer dan 75.000 geïrriteerde mensen in het VK hebben beloofd hun elektriciteitsrekening dit najaar niet te betalen wanneer de prijzen weer stijgen. 

“75.000 mensen hebben toegezegd op 1 oktober te gaan staken! Als de overheid & energiebedrijven weigeren in te grijpen, dan doen gewone mensen dat wel! Samen kunnen we een eerlijke prijs en betaalbare energie voor iedereen afdwingen’, tweette ‘Don’t Pay UK’, een anonieme groep die voorop loopt in de poging om meer dan een miljoen Britten te boycotten om hun energierekening tegen 1 oktober te betalen.

De staking komt op het moment dat een inflatiestorm van hoge energieprijzen de gezinsinkomens heeft uitgewist. Britten zijn het meest ellendig in drie decennia, aangezien de inflatie naar verwachting 13% zal bereiken. En terwijl de gouverneur van de Bank of England (BoE), Andrew Bailey, de rente het meest in 27 jaar heeft verhoogd om de inflatie te bedwingen, nemen de risico’s van een recessie toe. 
Op 1 oktober zal het gemiddelde huishouden bijna £ 300 per maand betalen voor stroom, waarschuwde de BoE. Koppel stijgende stroomkosten aan negatieve reële loongroei, en het wordt duidelijk dat huishoudens onder druk komen te staan. Dit is exclusief stijgende prijzen voor onderdak, voedsel en benzine aan de pomp – deze trend is onhoudbaar en kan leiden tot sociale instabiliteit. 
De Britse nieuwszender Glasgow Live zei dat de staking vergelijkbaar is met de ‘actie in de late jaren ’80 en ’90 om te vechten tegen de poll-belasting die werd ingevoerd door premier Margaret Thatcher. Uit protest weigerden 17 miljoen mensen te betalen.” 
De Britse financiële journalist en omroep Martin Lewis zei dit over de staking:

“Ik denk dat ik het nu nauwkeuriger kan categoriseren, de grote beweging die ik zie is een toename van de groei van mensen die oproepen tot niet-betaling van energierekeningen, massale niet-betaling. In feite een consumentenstaking op de energierekening en het afschaffen van de rechtmatigheid om die te betalen.

“We komen dicht bij een Poll Tax-moment op energierekeningen dat in oktober komt en we hebben de regering nodig om daar greep op te krijgen, want zodra het sociaal acceptabel begint te worden om geen energierekeningen te betalen, zullen mensen stoppen met het betalen van energierekeningen en je bent zal niet iedereen afsnijden.”

Ondertussen vertelde Jonathan Brearley, Chief Executive van Ofgem (Britse energieregulator), aan BBC Radio 4’s Today op zaterdag dat mensen om twee redenen niet mogen deelnemen aan de staking.

“Allereerst zullen de kosten voor iedereen over de hele linie stijgen. En ten tweede: als je moeite hebt om je rekening te betalen, kun je het beste contact opnemen met je energiebedrijf.”
Hij voegde eraan toe: ‘Ik zou niemand aanmoedigen om hun rekening niet te betalen, want dat beschadigt de zaken alleen maar verder en het zal hen persoonlijk raken.’

Vorige week bekritiseerde de Britse regering de beweging en noemde ze ‘zeer onverantwoordelijk’. 

“Dit is hoogst onverantwoordelijke berichtgeving, die uiteindelijk alleen maar de prijzen voor iedereen zal opdrijven en de persoonlijke kredietwaardigheid zal beïnvloeden”, citeerde een woordvoerder van de regering door The Independent.

Don’t Pay UK gelooft dat 6,3 miljoen Britse huishoudens deze winter in armoede zullen verkeren, met miljoenen meer die de stress van een uit de hand gelopen inflatie zullen voelen. 
Mensen op Twitter reageerden op het moment door te zeggen: “de revolutie is begonnen” en “een beetje burgerlijke onrust op weg naar onze straten en terecht.” 
Misschien is de betrokkenheid van de beweging een uitstekende indicatie voor de groeiende ontevredenheid onder de Britten die deze winter zou kunnen leiden tot burgerlijke onrust, aangezien miljoenen zullen worstelen met het aanhouden van de lichten, de oven warm en het op tafel zetten van voedsel.

https://nworeport.me/2022/08/07/revolution-has-begun-75000-brits-to-stop-paying-power-bills-amid-inflation-storm/

Lees ook eens:   Dood of levend gevaccineerden zenden een Bluetooth-signaal uit

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥