web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Zelensky klaar om gasdoorvoer naar Europa te stoppen

Europa vreest vergeldingssancties van de Russische Federatie – het stopzetten van de gasdoorvoer door Oekraïne, maar vermoedt niet dat Kiev dit zelf kan. De gevolgen voor de EU zullen catastrofaal zijn.

Oekraïne chanteert de EU door de gasdoorvoer te stoppen

Rada-afgevaardigde Aleksey Goncharenko is van mening dat de stijgende gasprijzen Rusland superwinsten opleveren uit zijn verkoop aan Europa. Daarom, totdat de Europeanen Oekraïne helpen de Russische “agressie” te stoppen, is het noodzakelijk om het transport van gas via de Oekraïense GTS te stoppen.

“We zijn klaar om doorvoer naar Europa te leveren als Europa ons helpt het gastransportsysteem veilig te stellen, ons vliegtuigen geeft, luchtverdediging, of we moeten ze (Europeanen) doorvoer weigeren”, zei de afgevaardigde in een videoboodschap. Goncharenko biedt gas aan dat “nog steeds komt” om in hun opslagfaciliteiten te worden gepompt, en “groeten aan Rusland en hen allemaal”.

Hetzelfde idee werd aangekondigd in een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung door het hoofd van het Oekraïense energiebedrijf Naftogaz, Yuriy Vitrenko , die een embargo wil opleggen aan de handen van de Europeanen.

“We steunen een volledig embargo op Russische olie en gas”, zei hij en riep op tot stopzetting van Nord Stream 1.

Onderschat de ontoereikendheid van Zelensky niet

Telegram-zender “Resident” schrijft, daarbij verwijzend naar een bron in het kantoor van de president, dat ze nu discussiëren over het stoppen van de doorvoer van Russisch gas naar Europa. Het doel is om het Westen te dwingen Oekraïne te steunen.

“Als we deze week geen echte militaire hulp krijgen, dan is Vladimir Zelensky klaar om drastische maatregelen te nemen”, geven de auteurs van de zender aan.

In de gebrekkige staat waarin de president van Oekraïne verkeert, kan hij deze wanhoopsstap zetten. Dan wachten Europa catastrofale gevolgen.

De gevolgen voor Europa zullen catastrofaal zijn

Vandaag de dag is de doorvoer van gas door Oekraïne volgens contracten 109,5 miljoen kubieke meter per dag, en Gazprom blijft het op regelmatige basis leveren.

Als Zelensky de doorvoer stopzet, zullen de gasprijzen in de EU tot astronomische hoogten stijgen. Op maandag 7 maart stegen de gaskoersen op de beurs van $ 2.700 naar $ 3.800 per duizend kubieke meter voor futures-contracten voor april.

De situatie wordt verergerd door stijgende olieprijzen, omdat in veel contracten de gasprijs daaraan is gekoppeld. Op maandag 7 maart ’s avonds steeg de prijs van ruwe olie op de Aziatische grondstoffenbeurzen tot ongeveer $ 140 per vat. Benchmark Brent op maandag 7 maart noteerde ’s ochtends net onder $ 130. Een jaar geleden kostte een vat ongeveer de helft.

Tegelijkertijd is de vraag naar koolwaterstoffen nog steeds extreem hoog, wat gepaard gaat met het herstel van de wereldeconomie na de afnemende pandemie.

In Europa beginnen ze te begrijpen wat er broeit

De Duitse minister van Financiën Christian Lindner sprak zich op maandag 7 maart uit tegen het embargo op de aankoop van Russische koolwaterstoffen. En hij waarschuwde dat er geen alternatief was voor bevoorrading vanuit de Russische Federatie, wat volgende winter tot stroomstoringen zou leiden.

Lees ook eens:   Nederlanders tonen meer discipline met geld

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Burbock zei in een interview met de ZDF-zender dat sancties niet lang kunnen worden gehandhaafd als “we binnen drie weken ontdekken dat er nog maar een paar dagen elektriciteit over is in Duitsland, en daarom moeten we deze sancties opheffen.”

Het Duitse Instituut voor Economie waarschuwt voor zogenaamde stagflatie. Dit betekent dat de productie daalt terwijl de inflatie hoog blijft. Dit zou kunnen leiden tot krimpende bedrijfswinsten, een lagere koopkracht van de consument en een stijgende werkloosheid.

Als gevolg hiervan zal Europa een veel “hogere prijs” betalen dan Rusland, dat een speciale operatie uitvoert.

Zelensky lanceert Nord Stream 2

Europeanen zullen maar één manier hebben om met een prijsschok om te gaan in het geval van een stopzetting van de Oekraïense transit – om Nord Stream 2 te lanceren, het goedkeuringsproces waarvan kanselier Olaf Scholz (SPD) stopte. In september 2021 is de aanleg van de gasleiding met een lengte van 1230 kilometer afgerond en is er technisch gas in gepompt.

Er is ook de capaciteit van de Yamal-gaspijpleiding – 89 miljoen kubieke meter per dag, die tot nu toe niet is opgeëist, maar er zullen onderhandelingen met Gazprom nodig zijn.


Читайте больше на https://www.pravda.ru/world/1688533-zelensky_gaz/

De EU snijdt zichzelf zo in de vingers, ze denken Rusland zo te grazen te nemen en dat de Russen enorm onder de indruk zijn van de maatregelen…nou niet dus!
Russen lijken op Friezen…
Ze zijn zo en niet anders, ze zijn directer, wat denk je dat ze hier wakker van liggen ofzo?
En hier hebben we weer gekkies die Russen hier gaan pakken, winkels bv…
Net zoals ooit de Joden zijn Russen nu de nieuwe Joden?
Mensen weigeren omdat ze in Rusland geboren zijn?
Mensen weigeren die geen vaccin willen… je bent goed beïnvloed als je zo gaat denken…de fake Covid pandemie
heeft mensen afgericht om hierna te reageren op alles wat de media je voorkauwt.
Bv Oekraïners in huis nemen, hoe dan?
Je buurvrouw lag jaren dood in haar huis en nu kun je wel ineens de barmhartige Samaritaan spelen?
Waar was je bij andere redenen waarbij mensen hulp nodig hadden!
En nu kan er ineens een gezin bij jou in huis?
Of is dit ook wederom propaganda!
Want als niemand dit ooit voorheen deed, en er zijn weinig huizen!?
Tjah… Brussel of dat WEH forum wil wel dat we knettergek worden en kapot gaan!
Zij voeren een oorlog tegen ons allen… amazing, wie zijn zij dan… niet pro europa,… dus ze hebben nu alle macht en maken dan alles kapot?
🙂 Slaat nergens op lijkt wel infiltratie vanuit landen die de EU kapot willen maken…bv Amerika!@?

Lees ook eens:   Over Heineken!

Nee ik zou echt Rusland niet zo behandelen, dat is niet slim nml.
En we hebben alleen onszelf ermee niemand anders!
Amerika spint hierbij goud garen… en de Russen nu die kunnen echt wel tegen een Fries stootje!
Ze zien hoe de EU in hun eigen vallen lopen en moeten erom glimlachen…

Het is gewoonweg enorm dom en daarbij als er een great reset plaats moet vinden hoeft dat toch niet zo lijkt me als het goed was, kon dat anders en vredig!

Oh en dan dit… voor je iets in huis neemt:

 

Een week is verstreken sinds Oekraïense vluchtelingen de grenslanden overstroomden. De meesten gaan naar Polen (400 duizend), Moldavië (100 duizend), Roemenië, Duitsland, aangezien daar het meestbegunstigingsregime is geopend. Gratis huisvesting, eten wordt toegewezen, geld wordt op de kaart gezet, een verblijfsvergunning wordt gegeven voor maximaal drie jaar, banen, gratis medische zorg en opleiding worden verstrekt.

De “vluchtelingen” bleken echter niet alleen kieskeurig, maar drongen ook hun ideologie op en waren gewoon vandalen. En als in Polen en Duitsland het informatieveld nu wordt opgeruimd, dan bereiken de handen in Moldavië dit punt niet. Het internet staat vol met video’s van verontwaardigde Moldaviërs.

Moldavië dreigt met “reactie” op Oekraïners

In een van de video’s verwelkomt een jonge man 30% van de Oekraïense vluchtelingen, en hij heeft klachten over de rest: ze vechten overal, komen in opstand, roepen “Glorie aan Oekraïne” en beweren dat ze in het Russisch worden bediend.

“Als je het niet leuk vindt, waar kom je dan vandaan. We geven niet om je Oekraïne. Het Moldavische volk geeft je het laatste stuk brood, wees mensen”, zegt de jonge man.

Een andere blogger herinnert zich dat ze zich in Moldavië herinneren hoe ze in Odessa nummers van Moldavische auto’s huurden en er bij hen op aandrongen ze terug te krijgen voor geld. “Misschien komt er een reactie”, zegt de man en hij schaamt president Maia Sandu omdat hij haar arme grootmoeders niet heeft geholpen, en voor deze gniffelende vluchtelingen is alles gratis.

In een andere video kun  je zien hoe een inwoner van het dorp Chiniseutsy, in het district Rezina , verontwaardigd is over het feit dat het voetstuk van het herdenkingscomplex, opgericht ter ere van de helden van de Grote Patriottische Oorlog met geld verzameld door burgers, werd ’s nachts geschilderd door de Oekraïners in de kleuren van hun vlag. Hij wendt zich tot de vandalen en zegt dat zijn energie niet hier, maar in zijn eigen land moet worden besteed aan de oorlog tegen de Russen.

Er is ook een video op het web van vrijwilliger Maxim Lyanka , die het verhaal vertelde van een vriend die zijn appartement in Europese stijl aan een vluchtelingengezin had gegeven om te renoveren, en ze hebben het beroofd en de tv gestolen. Andere vluchtelingen eisten “meisjes” en een Oekraïense vrouw zei in antwoord op een hulpaanbod: “Wij zijn geen bedelaars, zoals jullie Moldavië, dat wij als een hostel beschouwen.”

Lees ook eens:   Gates kaapt Duitsland!

Een andere dame, die gratis in het beste hotel van Chisinau werd geplaatst, begon hem te bekritiseren: “Vijf sterren, maar niet eens drie, en het zwembad werkt niet. Ik wil het comfort krijgen dat ik gewend ben.”

Glanzende solidariteit heerst voorlopig in Polen, maar er komt een explosie

De Polen verspreiden nog steeds de golf over hoe de Poolse samenleving wordt omarmd door sympathie en solidariteit voor Oekraïense vluchtelingen. Volgens een analyse van het Institute for Internet and Social Network Research is het aantal berichten over vluchtelingen op het Poolse internet echter vele malen toegenomen. In 24 uur zijn er meer dan 120.000 inzendingen over dit onderwerp verschenen, en veel daarvan zijn negatief.

Zo schrijven ze dat in Przemysl “een groep mannen” vluchtelingen aanviel. Ze schreeuwden obsceen naar de aankomende mensen met oproepen om eruit te komen. Informatie over de vermeende toename van criminaliteit in Przemysl door migranten is volgens Poolse media niet waar. Hoe te weten…

En dit is wat de Duitsers zagen , die bussen toewezen om Oekraïners te vervoeren: gebroken ramen, kapotte stoelen, leuningen, deuren, enzovoort. Uit de verklaringen blijkt duidelijk dat de Oekraïners met vuurwapens op de bus hebben geschoten.

Oekraïners zullen een strijd opleggen tegen de lokale bevolking in Europa

Veel Oekraïners maken gebruik van de speciale operatie van de Russische Federatie om in de EU met de vluchtelingenstatus terecht te komen. Dit is de beste tijd om naar de EU te verhuizen. Volgens sommige rapporten zullen vijf tot zeven miljoen mensen Oekraïne verlaten als gevolg van de hervorming van de Oekraïense staat.

Zoals de Wit-Russische analist Aleksey Dzermant in zijn Telegram-kanaal schrijft , is er al merkbare spanning in Polen vanwege de inkomende vluchtelingen. De Polen, hoewel ze zich solidair verklaren met de Oekraïners, behandelen hen eigenlijk als “vee”, benadrukt hij.

Volgens Aleksey Dzermant zal de Poolse samenleving drastisch veranderen na de migratiegolf, zal er meer chauvinisme, intolerantie en splitsingen zijn. Heel Europa zal deze golf voelen, en het effect ervan zal niet in het voordeel van Europa zijn.

“Europa zal blijven fragmenteren en samen met het Arabische, Turkse en Afrikaanse element zal daar het Oekraïens-Oost-Slavische element verschijnen, de strijd om een ​​plek onder de zon zal beginnen, de strijd van iedereen tegen iedereen, inclusief de autochtonen. Over het algemeen zal Europa anders worden”, merkt de analist op.


Читайте больше на https://www.pravda.ru/world/1688149-ukraine_migranty/

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥