web analytics

Twee mannen verkrachten jonge vrouw in toilet Overpoortcafé en filmen alles

c6bc7e3c035ee56e12cf6b4393d9cb86 via Angel-WingsGENT –Twee jongemannen zijn woensdag door de Gentse rechtbank veroordeeld voor de verkrachting van een meisje in de toiletten van een café in de Overpoortstraat. Bovendien filmde één dader de gruweldaden en verspreidde die beelden nadien.

Na een avond feesten in de Overpoortstraat ontwaakte een jonge vrouw in juni 2018 zonder zich te herinneren wat er de avond voordien was gebeurd. Haar moeder verklaarde dat ze volledig suf was thuisgekomen. Pas enkele weken later ontdekte ze door een video wat er die avond was gebeurd.

“Mijn cliënte werd die avond door twee mannen verkracht in de toiletten van het café”, zegt haar advocate. “Eerst door de ene, daarna door diens vriend, die ook filmde. Trots toonde hij het filmpje erna aan zijn vrienden. Wansmakelijk gedrag gewoon. Ze liep meerdere soa’s op en is sindsdien blijvend getraumatiseerd.”

Zonder toestemming

Beide mannen werden voor de rechtbank van Gent gedaagd. “Getuigen verklaarden dat ze niet meer op haar benen kon staan en na de feiten stond te wenen”, zei de procureur. “De vrouw kon geen toestemming hebben gegeven voor wat is gebeurd. Het gaat hier effectief om een verkrachting.”

De rechtbank veroordeelde de eerste dader tot 16 maanden cel, met uitstel. De tweede dader werd niet alleen veroordeeld voor de verkrachting maar ook voor het maken en het verspreiden van het filmpje. Hij kreeg twintig maanden cel, met uitstel. Beiden moeten aan de vrouw een schadevergoeding betalen.

Door Simon Dekaezemaker
Lees ook:   Teken de petitie

Gerelateerde artikelen

Back to top button