...
Maatschappij & Psyche

Meisje belt verkeerde nr

https://www.ad.nl/binnenland/familiedrama-meisje-belt-zelfmoordlijn-113-maar-nummer-bestaat-niet~aa20e798/

Een meisje uit het Groningse stadje Winschoten heeft anderhalve week geleden, nadat ze in opperste wanhoop drie keer de zelfmoordpreventie en -hulplijn 113 had gebeld, een einde aan haar leven gemaakt. Volgens de nabestaanden was het slachtoffer door de psycholoog per abuis niet verteld dat dat nummer helemaal niet bestaat. De noodlijn voor mensen met suïcidegedachten is namelijk alleen bereikbaar via 0900-0113.

Dom van de psycholoog had hij dat nr doorgegeven?

-De stiefvader van het jonge slachtoffer spreekt van een ongekend familiedrama. In een gesprek met RTV Noord vertelt hij dat als het meisje de juiste informatie over 113 had gehad ze mogelijk nog zou hebben geleefd. ,,Zij heeft drie keer gebeld naar 113, maar dat nummer bestaat dus helemaal niet. Dat is ons niet verteld”, aldus de vader die anoniem wil blijven ‘omdat het verlies nog te vers is’.

Vlak voordat het meisje een einde aan haar leven maakte, zocht ze contact met de hulplijn, zo blijkt uit haar telefoongegevens. De vader: ,,Dat hadden we van de psycholoog gekregen. Maar ze kreeg te horen ‘momenteel is dit nummer niet bereikbaar, probeer het later nogmaals’.  Na de belpogingen stuurt zij een appje naar haar beste vriendin. De letterlijke tekst van dat bericht: ‘Dat kutnummer werkt niet’. –

Oké nu kan men de psycholoog op de schuld gaan geven…logisch, maar anderzijds had zij niet beter online kunnen zoeken naar het juiste nummer?

 

De vader heeft inmiddels de Facebookpagina Redeenmensenleven aangemaakt om Nederland erop te attenderen dat er verwarring kan ontstaan over het noodnummer. Daarop schrijft hij nadrukkelijk dat 113 niet bestaat en dat het correcte nummer toch echt 0900-0113 (een betaald nummer, red.) is. ‘113 insinueert een lijn voor spoedeisende hulp te zijn en dat is misleidend. Je zou denken dat het een gratis nummer is. Maar jongeren zonder beltegoed kunnen dit nummer niet bellen’.

Lees ook:   2 Euro aardappels voor de AH en de boer krijgt maar 15 cent betaald!

Het nr bestaat dus wel? Maar is betaald…dat is al schandalig genoeg als dat zo is.

Het echte nr is dus:

0900-0113

Gerelateerde artikelen

Back to top button