...
Maatschappij & Psyche

Neem nog een pitbulletje oid

Echtpaar tientallen keren gebeten bij aanval door pitbulls: vrouw overlijdt
Als Lorainne Brock Saylor op zondagochtend naar buiten loopt om haar kat te voeren, kust haar man John haar op het voorhoofd. ,,Ik hou van je’’, zegt hij tegen zijn vrouw, niet wetende dat het de laatste keer zal zijn. Buiten wordt Lorainne aangevallen door de honden van de buren. Ze overleeft het niet.

Als de 66-jarige Lorainne in hun woonplaats Arjay, in Kentucky, door de twee pitbulls wordt aangevallen, spoedt John zich naar buiten. Hij probeert de doorgedraaide dieren van zijn vrouw af te slaan, maar de honden vallen ook hem aan. Uiteindelijk weet Saylor zich los te rukken en een vuurwapen te grijpen. Hij schiet een van de dieren dood en verwondt de ander.

Tegen de tijd dat John zijn vrouw weer bereikt, ligt Lorainne dood op het terras. ,,Ze woog amper 50 kilo en was zwak’’, vertelt hij tegen WYMT News. ,,Ik zag haar ontzielde lichaam op het terras liggen en riep: Oh god, nee! Alsjeblieft nee!’’ John checkt de hartslag van Lorainne nog, maar weet eigenlijk al dat ze niet meer leeft.

Moeilijk te bevatten
Johns broer James, die naast het echtpaar woont, is op het geblaf afgekomen en probeerde de dieren nog te verjagen. ,,Ik had de honden wel eerder gezien, maar nooit gedacht dat ze zo gevaarlijk waren’’, zegt hij. ,,Ze hadden mijn broer te pakken en kauwden op zijn arm.’’ James kan maar moeilijk bevatten wat er met zijn broer en schoonzus is gebeurd.

Het echtpaar, dat ruim 38 jaar getrouwd was, liep bij de aanval bijtwonden in armen, hoofd en nek op. Elk ruim twintig. John, net ontslagen uit het ziekenhuis, kijkt verslagen terug op de tragische dood van zijn echtgenote. ,,Het was een liefdevolle vrouw’’, zegt de weduwnaar ,,Ik denk terug aan de laatste keer dat ik haar voorhoofd kuste en ‘ik hou van je’ tegen haar zei.’’

Saylor kon niet vermoeden dat het de laatste keer zou zijn en wil dat de eigenaar van de honden wordt bestraft. De 42-jarige buurman, Johnny Dale Lankford, zat reeds in hechtenis wegens huiselijk geweld toen de politie hem arresteerde voor de dodelijke aanval. De politie heeft de tweede hond afgemaakt, toen het dier terugkeerde naar huis.

Lees ook:   “Het is heel eng wat er gebeurt” - Binnenhof Report met Thierry Baudet (FvD)

https://www.ad.nl/buitenland/echtpaar-tientallen-keren-gebeten-bij-aanval-door-pitbulls-vrouw-overlijdt~a79a2a0f/

Vast een gevalletje zielig hondje met stout baasje oid?

Ik erger mij aan mensen die zo’n dier nemen!
Serieus, ze zijn gewoon onbetrouwbaar en als jij net die ene hebt die tot zijn dood niets met de tandjes deed, mooi, gefeliciteerd.
Maar dat je het risico neemt om zo’n ondier in je huis te nemen en zelfs met zijn kop naast je kind te laten slapen gaat er bij niet in!

Wel of niet netjes opgevoed maakt niet uit,als deze honden die gefokt zijn om te vechten, zit in hun genen nml…. als zij ontwaken uit hun dagelijkse doen, en wakker worden qua killerinstrinct is het mis…simpel!

Erge is in dit geval ook weer, dat die honden niet hun baas aanviel, maar een buurvrouw.
Ik vind dat ze die honden moeten trainen dat ze alleen hun bazen aanvallen.
Toch?
Zij nemen die hond omdat het zo stoer lijkt.
Nou ja, ze zien er niet uit, dus stoer neuh?
Ik heb al heel wat mode voorbij zien komen bij de mensheid, qua hondenrassen.
Duitse herders, welke ik overigens wel erg mooie honden vind, maar ook die zou ik nooit naast een kind laten slapen!
Hoe lief ze ook zijn, het is en blijft een dier..dit terzijde.
Toen was het de dobermann pinscher. Denk aan de serie Magnum!
Daarna was het de bouvier…en daarna de rotweiler… ook zo een lekkertje, waaronder ook enkelen die hun eigen baas verscheurden en nu dit…helaas veranderd dit modebeeld alsnog niet…duurt wel lang hé nu!
Tijd voor wat nieuws aub, ik loop met een fikse boog om welke pitbull-achtige dan ook heen.
Ik vind ze lelijk en niks aan!
Kssjt……. hun baasjes zijn ook niks aan trouwens.

Ulkie enzo.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button