...

01 december 2021

 

Aantal hulpvragen wegens huiselijk geweld stijgt fors

Aantal hulpvragen wegens huiselijk geweld stijgt fors
In de eerste vier maanden van dit jaar hebben meer mensen hulp gezocht via stichting Korrelatie vanwege huiselijk geweld. Volgens de organisatie die hulp en advies biedt bij psychische en sociale problemen is het aantal aanvragen ten opzichte van 2015 met 41 procent gestegen.
De vragen draaien vooral om mishandeling van kinderen (48 procent) en mishandeling door een partner (46 procent).

Mogelijk zijn de grotere aandacht in de media en de campagnes van de overheid een oorzaak van de stijging van de hulpvragen. “Dit kan een verklaring zijn voor het feit dat meer mensen Korrelatie benaderen”, zegt Jean-Pierre van de Ven, als psycholoog verbonden aan de organisatie.

De hulpverleners van Korrelatie horen vaak dat mensen niet weten waar ze huiselijk geweld kunnen melden. Ook bellen mensen steeds meer anoniem over een kind in hun omgeving waar ze zich zorgen over maken. Veel mensen zouden daarnaast ook nog steeds niet willen praten over huiselijk geweld “uit schaamte, uit angst voor nog meer geweld of om andere redenen”, aldus de stichting.

Volgens de overheid zouden jaarlijks 200.000 tot 300.000 mensen te maken hebben met een vorm van huiselijk geweld.

Door: ANP

Lijkt me eerder doordat er een crisis is!
Maar goed laat dat maar over aan de VVD!
Vagevervagendedomboos

Dit is toch al bekend vanuit tijden voorheen dat er meer problemen ontstaan bij bv geldgebrek?
—En dan nog ooit een relatie willen aangaan? Brrrrrrrrrrrrrrrrrr… alleen alstie van goede huize komt!
Anders liever maar niet…
De beste mens is diegene met een stabiel karakter

Lees ook:   Congresleden eisen dat Justice Dept Netflix onderzoekt over Cuties 'uitbuiting van kinderen'

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten