web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Armoede in NL

Goede reacties:

-Wonderlijk dat er niet ingegaan wordt op mijn reactie van ma 04 mei 2015 20:10, waaruit duidelijk blijkt dat het Nibud járenlang de politiek verkeerd heeft voorgelicht met de inkomensplaatjes van minima, waardoor véél mensen met een woning in de sociale sector in de problemen zijn gekomen.

-Waar ik iets over het Nibud gezegd heb weet ik niet meer, maar ik weet dat het Nibud geld krijgt van het Min. van Financiën en dat het gezegd luidt: Wiens brood men eet, dies woord men spreekt. Christine Groenewegen, een pionier van het Nibus zeg maar, is daarom vertrokken bij het Nibud.
https://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/2626853/1996/09/25/Christine-Groenewegen-plots-weg-bij-Nibud.dhtml

Wat moet ik nog meer schrijven?


Nog wat cijfers over armoede en rijkdom in NL:

Rijk
Armste 80% betaalt aan de rijkste 10% in NL 75 miljard euro p.jr. door rentesysteem.
Renteheffing door banken 90 mrd p.jr (waarvan 30 mrd hypotheekrente).
Aantal miljonairs: 173.000 bezitten in 2013 samen 322 miljard euro (273 in 2012).
Ministerssalaris 19.050 p.mnd.
Topfunctionarissen maximaal 24.765 p.mnd
(Balkenende-norm).

Arm
Onder de armoedegrens >2.600.000 (2013, Eurostat)
Huisuitzettingen door corporaties: 19 per dag (2013)
Aantal voedselbanken: 157
Klanten voedselbanken: 94.000 eind 2014
WW-uitkering is 70% van laatstverdiende loon
Werklozen dec 2014 : 642.000
Vacatures 30/9/2014 : 113.000
Minimumloon va 23 jaar bruto 1501,80 per maand
(491.000 mensen minimumloon (2012)

Bijstandsuitkering op 1-1-2015
Alleenstaanden 686,31 netto per maand
Alleenstaande ouders 960,85 per maand
Gehuwden 1372,62 netto per maand
Bijstandsgerechtigden 30/9/14: 430.000

Let op: korting uitkering als meerdere personen zelfde adres als hoofdverblijf hebben.

AOW op 1-1-2015 (excl. vak.toeslag)
Alleenstaanden 1086,20 bruto per maand
Paar 1481,20 bruto per maand

Wonen
Huurtoeslag 2014 is maximaal 328 per maand
maximale huur sociale woning 710,68 (2014: 699,48)
max. hypotheekrenteaftrek 51%

Ziekte
Zorgtoeslag 2015 maximaal 78 per maand
Minimale zorgpremie 82,50 per maand met 375 eigen risico
Minimale zorgpremie 66 per maand met 875 eigen risico

—-
Het NIBUD voor besparingstips?? Laat me niet lachen! Juist die “club” heeft in de inkomensplaatjes voor minima – die door het rijk = politiek werden overgenomen – de normhuur als standaard genomen! Een huur – na aftrek van de huurtoeslag – van ca. € 230 per maand nu. Terwijl ze NU zeggen : “Het Nibud gaat uit van een lage huur, maar in de praktijk blijkt dat gezinnen VAAK een huur van 500 euro of meer betalen. Maandelijks honderden euro’s tekort voor minima”. Maar ja : intussen is de politiek wèl jarenlang uitgegaan van die huur van € 200 – € 230 per maand. Vreselijk! Terwijl het NIBUD er keer op keer op gewezen iis dat mensen véél meer betaalden weet ik uit eigen ervaring! Een grof schandaal!! Ik ken een alleenstaande die ruim 8 jaar geleden al € 370 betaalde voor de sociale huurwoning (na aftrek huurtoeslag) bij een WAO inkomen van € 900 p.m. – gecontroleerd door het Min. van Volkshuisvesting en akkoord bevonden. Maar de ambtenaar van heet min. van Sociale Zaken maar beweren : “Nee hoor, u hoeft niet meer dan € 200 te betalen!” Fijn dat NIBUD:-((((!! En niet gek dus dat véél mensen amper nog hun huur kunnen betalen.

Lees ook:   Vleesloos leven is niet zo gezond zo blijkt

Je zou toch moeten weten dat je in die behoeftenpiramide pas omhoog kunt als aan de lagere fundamentele behoeften is voldaan, en zolang je structureel geld tekort komt, niet voldoende eten hebt, constant moet vrezen voor het dak boven je hoofd en alle hulp die je zou kunnen krijgen wordt afgebroken (hoorde van een kennis van me die maatschappelijk werk doet in Groningen, dat er sinds januari vrijwel niks meer gebeurt, mensen worden aan hun lot overgelaten), ga je alleen maar achteruit. Sterker nog: er wordt op je gejaagd. Eén formuliertje verkeerd invullen en je bent een fraudeur, dan ben je ook dat laatste beetje kwijt. Daar krijgen mensen een behoorlijke opdonder van.

ik zou dezelfde toon kunnen hebben aangeslagen vorig jaar. Heb dat ook gedaan, zoals je vast nog wel weet. Het Nibud wordt gefinancierd door het Ministerie van Financiën. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Dat was destijds reden voor Christine Groenewegen om bij het Nibud weg te gaan. Het bureau gaat uit van hypothetische mogelijkheden met je geld. Niet van de realiteit.

Daysie is scherp, inderdaad en ja, het zou beter zijn als ze dat wat minderde, maar ik begrijp die onderhuidse woede heel erg goed. Heb er zelf middenin gezeten en hoor het nu nog steeds in onze werkgroep. Steeds meer echt schrijnende ‘gevallen’. Bovendien krijg je juist die mensen niet aan het lezen in rapporten en zelf hulp en zelf leer boeken. Ik heb ze zelf even opzij gezet. Misschien zal ik in de bieb eens een boek vinden en lezen. Daarvoor in elk geval dank.

Lees ook:   Het kan niet kinky genoeg...?

Lezende wat jij allemaal hebt moeten doen om te kunnen eten is schrikbarend. Desondanks kan je dat niet van iedereen verlangen. Lang niet iedereen kan dat, is daar mentaal sterk genoeg voor (Jij wel!!) en daarbij, als bijstandsgerechtigde wordt je vandaag de dag heel snel ‘verraden’ aan de Sociale Dienst, waardoor je nog verder in de problemen raakt.

Het gaat te ver om die discussie hier en nu aan te gaan, maar weet dat het onderdrukken en de repressie weloverwogen plannen zijn van deze overheid. NB door Rutte zelf aangekondigd in 2010. Alleen nam bijna niemand hem serieus. Nu wel… maar NU is helaas te laat. We zitten in die voortrazende trein en kunnen er alleen af, als we alles achter ons laten. Sommigen doen dat. Samen met wat anderen verdwijnen ze van die trein. Doen geen beroep meer op hulp en bijstand, maar zijn gewoon weg. Uit beeld. Ik weet van drie dat die in een vrij leeggelopen dorpje in ZW Frankrijk zitten. Ongeveer 80 km boven de Camarque. Ze redden het en willen nooit meer terugkomen, ook al is dat ‘zich redden’ minder dan de bijstand. Ze redden het, omdat ze daar vrijheid hebben. Hier niet.

k weet niet hoe laag ik Rutte in de pikorde vd intelligentsia moet inschalen. Wat had hij mazzel dat Verdonk de tegen kandidaat was, land der blinden…
Hij wil geen visie, is een olifant.
Nu vooruitzien is regeren en vice versa, dus eea moet je wel betrekken in maatregelen van wat ik schreef.
En concreet ook wel de woonlasten, ware het niet dat er leegstand is, dat er constipatie is, en zakkenvullerij van vestia boys over de rug van..
Zodra dat vrouwenquotum er is, omdat homogene groepen ook de gehandicapten, ouderen en exotischen weren uit het arbeidsproces en dus nodig (vrouwen denken mer op langer termijn en aan anderen, hormonen kwestie ) wordt hun inkomenspositie beter.

Bij departementen kom je samen en ga je uiteen met opdrachten, mbv visie. Aan diverse knoppen draai voor het grote geheel.
Korte en lange termijn acties.
Afijn, met de constatering dat er armoede is, roep je, is goed. Dat doet de kinderombudsman niet voor niets, nu is de politiek en samenleving gaan zet. En het moet uit lengte of breedte komen, ook investering in arme landen en hun economie dat onze orderportefeuilles weer lopen. Dankzij het feit dat zij rijkdom krijgen en importeren.
En een beloningsplafond, of bonusplafond of Jacques plafond als premier, want die is al gauw beter dan Rutte of Zijlstra (enge fries).

Lees ook:   Artsen VS constateren dat vrouwen borstkanker symptomen ontwikkelen na vaccinaties

De normhuur en de rest die er nog even bovenop komt, zorgt ervoor dat steeds meer huurders in procenten (zeker) duurder uit zijn dan mensen in een koopwoning. Die zijn minder dan 25% van hun netto besteedbaar inkomen kwijt aan hun woonquote, terwijl steeds meer huurders al rond de 35% zitten, met uitschieters naar bijna 70% hier en daar. Die komen op de wachtlijst voor de voedselbank en durven totaal geen kosten meer te maken verder. Zitten in de winter in de kou en ja, soms sturen ze kinderen zonder eten naar school. Soms kan het niet anders…

Vinden ze het bij de PvdA nog gek dat ze gedecimeerd worden bij de verkiezingen en dat een deel van het PvdA-electoraat overstapt naar de PVV. De PvdA is een schande voor zichzelf geworden. Over de VVD wil ik het dan nog niet eens hebben. Die partij drijft op de échte asocialen die van Nederland één grote achterbuurt zouden willen maken als zij maar in hun pooierbak (vaak niet eens betaald want geleased) kunnen blijven rijden en in hun kitschkotten kunnen blijven wonen. Verontrustend is daarbij hoeveel aantrekkingskracht deze club op de jongere generatie’s heeft die er massaal op stemmen, niet wetend dat de agenda van de partij kompleet aan hen voorbij gaat en hen hooguit ziet als goedkope flexibele arbeidskrachten die na hun burn-out gewoon aan de kant gezet kunnen worden.

Moest deze man niet weg?

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/armoede-bij-schoolkinderen-pijnlijk-om-te-zien

Te eerlijk misschien?
https://www.quotenet.nl/Nieuws/Moet-kinderombudsman-Marc-Dullaert-weg-vanwege-zijn-zakelijke-falen-114883

—————————————–

Ik lees vaak reacties, die vind ik interessant dat is wat mensen denken.
Omdat ik de websites alleen run, kan ik reacties niet toelaten ivm spam, maar ook om alles na te checken op de website, dat gaat me uren kosten nml.
Dat is niet te doen, scusi!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥