web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Ouderen krijgen ten onrechte meer betaald dan jongeren, eh wacht!!!

Dit is handig, het is juist andersom!
Men betaald jongeren te weinig!!!!!!!

Jezus, wat gaan we nou krijgen zeg…?

Dreigement aan FNV en CNV

‘Stop bevoordeling van oudere werknemers’
Ouderen krijgen ten onrechte meer betaald dan jongeren. Er moet daarom een einde komen aan het automatisme om werknemers meer salaris te geven naarmate ze ouder worden.

Dat schrijven werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB Nederland en AWVN in hun arbeidsvoorwaardennota. De werkgevers willen voortaan ‘leeftijdsonafhankelijk belonen’.
De inzet van het bedrijfsleven is: “Toepassen loonschalen/periodieken en beloningsbeleid in algemene zin meer afstemmen op toegevoegde waarde en inzetbaarheid van werkenden.”

Seniorendagen
Vorig jaar hebben de werkgevers vol ingezet op het afschaffen van seniorendagen, in de volksmond ouwelullendagen genoemd. Daar gaan ze mee door. Nu wordt die inzet verder verbreed door alle arbeidsvoorwaarden los te koppelen van leeftijd en aantal Jaren dienstverband.
“Werkgevers pleiten derhalve voor het doorbreken van ‘leeftijdsgericht’ denken en meer focus te leggen op de toegevoegde waarde en inzetbaarheid van mensen. Dat betekent dat arbeidsvoorwaarden in mindere mate zullen moeten worden gekoppeld aan verblijfsduur in de organisatie.”
Spanningen
Vorig jaar ontstonden er grote spanningen tussen werkgevers en vakbonden over de vernieuwing van cao’s. Uit de nieuwe arbeidsvoorwaardennota blijkt dat VNO, MKB en AWVN absoluut niet van plan zijn gas terug te nemen.
“Doobreek leeftijdsgericht denken”

-Begin met de lonen omhoog te schroeven! Oplichters….!-

“Werkgeversorganisaties constateren dat het afgelopen jaar partijen de eerste voorzichtige stappen hebben gezet wat betreft de gewenste moderniseringsslag van de arbeidsvoorwaarden”, staat in de cao-nota. “De snelheid en omvang waarmee dat gaat, blijven weliswaar bescheiden, feit is dat werkgevers en vakbonden in 2015 meer afspraken over cao-modernisering hebben gemaakt dan in voorgaande jaren.”
Buitenspel
Vorig jaar dreigden de werkgevers de vakbonden buitenspel te zetten als ze niet zouden meewerken aan vernieuwing. “Daar waar het niet mogelijk blijkt om met vakbonden het arbeidsvoorwaardenpakket te vernieuwen, is de kans groot dat de werkgever – zonder de vakbonden, buiten de cao om – verder gaat met vernieuwing.”
Dat dreigement herhalen de werkgevers dit jaar: “Als werkgevers en vakbonden er alles aan hebben gedaan om overeenstemming te bereiken over een nieuwe cao zonder dat dit leidt tot een nieuwe cao, kan de werkgever overwegen om arbeidsvoorwaarden op een andere wijze vorm te geven en/of onderhandelingen met andere overlegpartijen dan voorheen te voeren.”
Afgelopen jaar zijn verschillende cao’s gesloten zonder de FNV, de grootste vakbond. Zo is met het CNV een cao voor de supermarkten afgesproken. Bij de cao voor de mode- en sportwinkels stonden FNV én CNV buitenspel en gingen de werkgevers met de alternatieve vakbond AVV in zee. Op dit moment zijn de onderhandelingen in de grootmetaal ondanks veelvuldige stakingen volledig vastgelopen.

Lees ook:   HAARP & Mind Control - Just the Facts

PDF Nota arbeidsvoorwaarden 2016.pdf.pdf

Klik hieronder om te downloaden:

https://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/25013317/___Stop_bevoordeling_van_oudere_werknemers___.html

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien