web analytics

Vrouw redt leeuwenwelp dat gefokt werd voor de jacht

Vrouw redt leeuwenwelp dat gefokt werd voor de jacht

 

10 INCREDIBLE Lion Artworks carved from rather surprising material ( ... including one item you can only get from a hotel ... ) // Click here to watch: https://theendearingdesigner.com/amazing-lion-art-sculptures/:

7 oktober 2015 om 18:22 door Elena van Doorn

Vrouw redt leeuwenwelp dat gefokt werd voor de jacht

Alexandra Lamontagne in 2013 als vrijwilliger met Serabie /

Alexandra Lamontagne is a Canadian woman who has made it her mission to expose the canned hunts.:

Toen Alexandra Lemontagne vanuit Canada afreisde naar Zuid-Afrika om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij een faciliteit voor wilde dieren, dacht ze de dieren te kunnen gaan helpen.

In eerste instantie zou ze aan de slag gaan met apen, maar toen ze arriveerde kreeg ze te horen dat ze de zorg zou dragen voor vijf leeuwenwelpjes. Er werd haar verteld dat de dieren uiteindelijk overgeplaatst zouden worden naar een dierentuin in Denemarken. Tot die tijd bleef Alexandra de zorg dragen. Ze ontwikkelde een band met de dieren en met één welpje in het bijzonder, genaamd Serabie. Wat er echt met de dieren ging gebeuren, dat bleef voor Alexandra verborgen gehouden.

TROFEE
Eenmaal teruggekeerd in Canada, hoorde ze geruchten dat de dieren gefokt werden voor jachtsafari’s. Toeristen kunnen dan een dier uitzoeken waar ze op kunnen jagen. Deze dieren worden vaak zo gefokt dat ze enigszins tam zijn, zodat het makkelijker is om erop te jagen en zodat ze er mooi uitzien en dus een ware trofee zijn voor de jagers.

Lees ook: Dit welpje moet nog even oefenen met brullen

Alexandra was in shock toen ze hoorde wat haar geliefde Serabie te wachten stond en dus besloot ze het dier te redden van de kogels van een jager. Ze vertrok weer naar Zuid-Afrika en eenmaal aangekomen bij de instantie, zag ze dat er veel meer welpen bij waren gekomen. „Het was erg pijnlijk want je weet dat je er maar één red en dat de anderen alsnog afgeschoten zullen worden”, aldus Lamontagne.

Lees ook:   Kerstmis, online kaarten etc.

OPVANG
De jongedame deed wat ze wel kon doen, ze redde Serabie. Ze regelde dat het dier overgeplaatst kon worden naar een opvang, het Emoya Big Cat Sanctuary, waar de jonge leeuw een kans kreeg op een volledig leven.

Zelfs na de redding kon Lamontagne niet eten, slapen of stoppen met huilen bij de gedachte aan de andere leeuwen die afgeschoten zouden gaan worden. Maar, Alexandra’s verhaal begon aandacht te krijgen. Ze werd geïnterviewd voor een documentaire van MSNBC, genaamd ‘Blood Lions’, een inkijk in de wereld van de jagersindustrie.

Lees ook: Goed nieuws: welpjes dode Cecil beschermd door broer

CAMPAGNE
Serabie’s verhaal wordt ook gebruikt in een campagne om bewustzijn te creëren rondom jagen in een afgezet gebied. Hetgeen dat veel gebeurt om de kans op een raak schot te verhogen. Tussen de 800 en 1000 leeuwen worden jaarlijks op deze manier afgeschoten. Vijftig procent van deze jagers komen uit de Verenigde Staten.

Alexandra hoopt dat door de redding van Serabie ze iets heeft kunnen bijdragen aan het stoppen van deze industrie. „Het is zo belangrijk om mensen te laten zien dat het doden van een dier niet goed is. Dieren herkennen je en hebben gevoel.”

Alexandra hoopt Serabie binnenkort op te zoeken in de opvang waar de voormalige welp al flink groeit. Hij heeft zelfs een vrouwelijk maatje genaamd Chanel.

https://www.metronieuws.nl/extra/2015/10/vrouw-redt-babyleeuw-die-gefokt-werd-voor-de-jacht

Gerelateerde artikelen

Check ook
Close
Back to top button