web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Armoede en problemen met instanties; waar kun je terecht?

Wat is er gebeurd in Nederland? De tweedeling wordt steeds scherper. Goed opgeleid, een (vaste) baan, gezond, een stabiele relatie, een partner met een leuk inkomen: niks aan het handje. Af en toe schud je je hoofd over het domme kabinetsbeleid en over de toenemende inkomensongelijkheid, maar we leven nog steeds in een welvarend land waar het voor iedereen goed geregeld is, toch?
Grote groepen mensen verkommeren, maar het is niet zichtbaar. Het komt nauwelijks in het nieuws. Behalve bij programma’s als ‘Een dubbeltje op z’n kant’. Annemarie van Gaal komt je dan uitleggen dat je het helemaal verkeerd aanpakt. Als je je papieren goed ordent, overzicht over je inkomsten en uitgaven krijgt, hard werkt en verstandige keuzes maakt, hoef je niet in de schulden te belanden. En als je onverhoopt al betalingsproblemen hebt, is het mogelijk om ze te overwinnen. Je kunt, als je maar wilt.
Je schrikt van de verhalen
Lag het maar zo simpel. Als je even voorbij de reguliere media kijkt, kom je de verhalen tegen: In de schuldsanering; ik kan gewoon niet meer. Ik heb vanaf 2007 van het minste van het minste moeten rondkomen en nog steeds. Ik kom er nooit meer uit. Gezin voor de derde keer op straat gezet. Inmiddels ben ik gezakt naar nog maar €465,10 per maand en daar begin je niks meer mee. Overleven in bijstand en armoede. Je koopt niks, behalve voeding, en dit koop je goedkoop. Je vast 1 week per maand. Je gebruikt 1 maaltijd per dag. Je reist niet, je doet niet mee aan clubs, je gaat zeker niet op vakantie.
Mensen hebben recht op een betalingsregeling als ze een rekening niet kunnen voldoen, maar die krijgen ze vaak niet. Dan komt er meteen een boete bovenop, waardoor betalingsproblemen alleen maar groter worden. Ook wordt er heel snel met een deurwaarder gedreigd en de kosten daarvan worden dan verhaald. Het gevolg: nog meer roodstand.

Lees verder via onderstaande link

https://welvaartvooriedereen.nl/2015/07/armoede-en-problemen-met-instanties-waar-kun-je-terecht/

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥